ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

To τελευταίο dating trend: Τι να κάνετε για να μην πέσετε θύμα του curving

Τι είναι το curving και γιατί οι άνθρωποι επιδίδονται σε αυτό

To τελευταίο dating trend: Τι να κάνετε για να μην πέσετε θύμα του curving

Από το ghosting μέχρι το breadcrumbing και το zombieing, οι νέοι όροι για τις σχέσεις περιγράφουν όλους τους παράδοξους και θλιβερούς τρόπους με τους οποίους μπορεί ένας άνθρωπος να συμπεριφερθεί σε έναν άλλο, με τον οποίο έχει ερωτικό δεσμό ή μια πιο στενή γνωριμία.

Μόλις ανακαλύψαμε ακόμη έναν για τον οποίο θα πρέπει να ανησυχείτε και, μάλιστα, πολύ.

Σας παρουσιάζουμε το “curving“, το οποίο συντελείται όταν κάποιος μας απορρίπτει, αλλά δεν το καταλαβαίνουμε καν.

Τι είναι το curving και γιατί οι άνθρωποι επιδίδονται σε αυτό

Όταν το άτομο που είστε μαζί αρχίζει να αποστασιοποιείται και να απομακρύνεται, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει τη θέση του, τότε είναι πιθανό πως σας ασκεί curving. Μπορεί δηλαδή να αργεί να απαντήσει στα μηνύματα ή τα τηλεφωνήματά σας. Και όταν το κάνει η απάντηση είναι λιτή, κοφτή και αδιάφορη. Ωστόσο, ενώ η στάση τους δηλώνει την πρόθεσή τους, δεν είναι τόσο ξεκάθαρη ώστε να μην δημιουργούν ή αφήνουν ελπίδες σε εσάς.

«Το curving είναι απλώς ένας νέος όρος για ένα παλιό παιχνίδι. Οι άνθρωποι φοβούνται την πρόσωπο με πρόσωπο εξήγηση και την ανάληψη των ευθυνών τους. Οπότε αντί να είναι ξεκάθαροι και να πουν “Δεν θέλω να βλεπόμαστε πια”, προτιμούν να αφήσουν την κατάσταση ρευστή και λένε πως θα τηλεφωνήσουν αργότερα ή θα στείλουν μήνυμα πιο μετά», λέει η Ann Rosen Spector, κλινική ψυχολόγος.

Πώς να ξεχωρίσετε το curving

Για κάποιον περίεργο λόγο το curving είναι πολύ πιο επώδυνο και επικίνδυνο ακόμα και από το ghosting, τη δημοφιλή τάση στις σχέσεις που θέλει έναν ανθρωπο έπειτα από ένα ή περισσότερα ραντεβού να εξαφανίζεται, κόβοντας τελείως απροειδοποίητα την επικοινωνία με το άλλο μέλος, αφήνοντάς το να αναρωτιέται τι συνέβη.

Γιατί; Επειδή, δημιουργεί ψεύτικες ελπίδες στο “θύμα”, το οποίο νομίζει πως ο άνθρωπος για τον οποίο ενδιαφέρεται ίσως έχει πάθει κάτι ή ότι φταίει η σύνδεση στο ίντερνετ ή ότι το τηλέφωνό δεν έχει μπαταρία, και διάφορες άλλες δικαιολογίες που μπορεί να σκεφτεί για το ότι δεν πήρε άμεση ή ξεκάθαρη απάντηση. Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει σπάνια.

Ουσιαστικά, όταν είστε θύμα του curving χάνετε πολύ από τον χρόνο σας. Ακόμα κι αν ξεκινήσετε κάποια συζήτηση για το μέλλον της σχέσης σας, αυτή θα καταλήξει σε μονόλογο με εσάς να αραδιάζετε επιχειρήματα και ερωτήσεις που δεν θα παίρνουν απάντηση ή κι αν πάρουν θα είναι μονολεκτική και διφορούμενη. Φυσικά, αυτή η συζήτηση θα γίνεται μέσω γραπτών μηνυμάτων και όχι δια ζώσης, οπότε το curving είναι σίγουρο.

«Αυτές οι συζητήσεις δεν θα πρέπει να παραμένουν μισές ούτε να γίνονται μέσω γραπτών μηνυμάτων. Οι εξηγήσεις πρέπει να δίνονται πρόσωπο με πρόσωπο. Αν και δεν είναι απαραίτητο να επιδοθείτε σε μια μακροσκελή κουβέντα με ένα άτομο, το οποίο έχετε βγει λίγα ραντεβού, μια καθαρή εξήγηση, είναι πάντα καλύτερη από συμπεριφορές που δείχνουν δειλία. Αν σας είναι πολύ δύσκολο, τότε μπορείτε μέσω τηλεφώνου να πείτε την αλήθεια σας: “Πέρασα πολύ όμορφα μαζί σου και χάρηκα πολύ που σε γνώρισα, αλλά δεν νομίζω ότι θα μπορούσε όλο αυτό να οδηγήσει σε κάτι μακροπρόθεσμο”», προτείνει η Andrea Syrtash, relationship expert.

Τι να κάνετε αν πέσετε θύμα του curving

Σε κανέναν δεν αρέσει η απόρριψη. Όμως είναι κομμάτι της ζωής μας. Οι ειδικοί προτείνουν να το πάρουμε απόφαση και να συνεχίσουμε στην καθημερινότητά μας πέρα από αυτό. «Το να παλεύετε για την προσοχή κάποιου που δεν σας θέλει, δεν αξίζει. Σπαταλάτε απλώς τον χρόνο σας σκεπτόμενη τι φταίει γι’ αυτό. Δεν θα ήταν καλύτερα να αναρωτηθείτε αν θέλετε στη ζωή σας έναν άνθρωπο που συμπεριφέρεται έτσι; Άλλωστε, ένας άνθρωπος ειλικρινής και με σεβασμό στους άλλους θα σας μιλούσε ξεκάθαρα και δεν θα σας γέμιζε φρούδες ελπίδες για μια σχέση στην οποία δεν θέλει να εμπλακεί».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.