Συμβουλές για να κάνεις το άρωμα σου να διαρκέσει περισσότερο

Συμβουλές για να επιλέξεις ένα άρωμα που να ταιριάζει στην προπόνηση

Συμβουλές για να κάνεις το άρωμα σου να διαρκέσει περισσότερο

Τα αρώματα τείνουν να είναι μια από τις πιο ακριβές αγορές ομορφιάς, επομένως διακυβεύονται πολλά κάθε φορά που δοκιμάζεις κάτι νέο. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ξοδεύεις χρήματα για ένα άρωμα για να διαπιστώσεις αργότερα ότι διαρκεί μόνο λίγα λεπτά.

Εάν σκοπεύεις να φορέσεις ένα άρωμα κατά τη διάρκεια της προπόνησης, η επιλογή σου γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, καθώς ο ιδρώτας και οι μυρωδιές του σώματος μπορούν να επηρεάσουν το πώς μυρίζει το άρωμα και πόσο διαρκεί. Πρώτον, ο ιδρώτας μπορεί να προκαλέσει την ταχύτερη εξάτμιση ενός αρώματος, λέει η Veronica Kato, ειδικός στα αρώματα και αρωματοποιός της Natura.

Για να βεβαιωθείς ότι το άρωμά σου αντέχει στις πιο έντονες προπονήσεις, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχεις κατά νου όταν επιλέγεις και εφαρμόζεις το άρωμά σου. Παρακάτω, θα βρεις συμβουλές από ειδικούς που θα εξασφαλίσουν ότι το άρωμά σου θα μυρίζει εκπληκτικά πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνησή σου.

Πώς να κάνεις ένα άρωμα να διαρκεί περισσότερο

Επίλεξε το σωστό άρωμα

Πολλά στοιχεία παίζουν ρόλο στη διάρκεια ενός αρώματος, αλλά ένας παράγοντας συγκεκριμένα έχει το μεγαλύτερο βάρος. “Ο κύριος λόγος για τον οποίο ένα άρωμα διαρκεί περισσότερο ή μικρότερο χρονικό διάστημα οφείλεται στην οσφρητική του οικογένεια”, λέει η Kato. Οι οσφρητικές οικογένειες είναι κατηγορίες στις οποίες εμπίπτουν τα αρώματα, με βάση τα βασικά χαρακτηριστικά τους, εξηγεί. “Για παράδειγμα, η οσφρητική οικογένεια των εσπεριδοειδών (π.χ. πορτοκάλι, λεμόνι, περγαμόντο) δεν διαρκεί όσο η οικογένεια όσφρησης των floriental (π.χ. τριαντάφυλλο, γιασεμί, βανίλια) λόγω της πτητικότητας των συστατικών που συνθέτουν αυτές τις δομές”. Τα αρώματα με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής έχουν συνήθως νότες βάσης ξύλου, μόσχου ή ρητίνης.

Από την άλλη πλευρά, αξίζει να σημειωθεί η σημασία επιλογής ενός ελαφρύτερου αρώματος με εσπεριδοειδή και λουλουδένιες νότες για άσκηση, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να θυσιάσεις τη διάρκεια του, λέει η Sue Phillips, ειδικός στα αρώματα και Διευθύνων Σύμβουλος των Scenterprises Inc. και Sue Phillips Fragrance. Το άρωμά σου μπορεί να μυρίζει ελαφρώς σε συνδυασμό με τη μυρωδιά του σώματός σου κατά τη διάρκεια της άσκησης, ιδιαίτερα αν επιλέξεις κάτι με νότες ξύλου, μπαχαρικών και κεχριμπαριού, σύμφωνα με τον Yvan Jacqueline, ειδικό στα αρώματα και διευθύνοντα σύμβουλο της Αμερικής για την Parfums de Marly.

Εφάρμοσε άρωμα στους παλμούς σου

Πιθανότατα έχεις δει ανθρώπους να εφαρμόζουν το άρωμά τους στον καρπό ή στα πλάγια του λαιμού. “Υπάρχουν μέρη του σώματος που διατηρούν καλά το άρωμα, που ονομάζονται παλμικά σημεία”, λέει η Veronique Gabai, ιδρύτρια της ομώνυμης μάρκας αρωμάτων. Τα σημεία παλμού είναι περιοχές στο σώμα σου όπου μπορείς εύκολα να νιώσεις τον σφυγμό σου, καθώς οι αρτηρίες σου είναι πιο κοντά στην επιφάνεια, συμπεριλαμβανομένου του λαιμού, του ντεκολτέ, πίσω από τα αυτιά και των καρπών σου. Αυτές οι περιοχές παράγουν συνεχώς θερμότητα και η ένταση και η δύναμη διατήρησης των αρωμάτων αυξάνεται με τη θερμότητα. Όταν γυμνάζεσαι και ο καρδιακός σου ρυθμός αυξάνεται, το σώμα σου γίνεται ακόμα πιο ζεστό, γεγονός που μπορεί να εντείνει αυτό το αποτέλεσμα.

Ωστόσο, αν έχεις δει ποτέ κάποιον να τρίβει τους καρπούς του μετά την εφαρμογή του αρώματος, αυτή είναι μια τεχνική που θα θέλεις να παραλείψεις. Το τρίψιμο σε ένα άρωμα μπορεί να εμποδίσει το άρωμα να διαρκέσει πολύ.

Ενυδάτωσε το δέρμα σου

Δοκίμασε να εφαρμόσεις τη λοσιόν σώματός αμέσως πριν ρίξεις το άρωμά σου. Κάτι τέτοιο μπορεί να κάνει το άρωμα να διαρκέσει περισσότερο, είτε πηγαίνεις στο γυμναστήριο είτε όχι, σύμφωνα με την Kato.

Στην ιδανική περίπτωση, θα χρησιμοποιήσεις μια λοσιόν χωρίς άρωμα, η οποία δεν θα ανταγωνιστεί το άρωμά σου. “Πολλά δημοφιλή προϊόντα μπάνιου, σώματος και μαλλιών αρωματίζονται με δυνατά, αποσμητικά αρώματα, τα οποία αφήνουν το δέρμα πολύ αρωματικό”, λέει ο Phillips. Εάν δεν μπορείς να αντισταθείς σε μια ενυδατική κρέμα σώματος με ευχάριστη οσμή, μπορείς να επιλέξεις ένα προϊόν με το ίδιο άρωμα με το άρωμα που προτιμάς.

Διάλεξε το σωστό τύπο αρώματος

Οι όροι “parfum”, “eau de parfum”, “eau de toilette”, “eau de cologne” και “eau fraiche” αντικατοπτρίζουν πόσο συμπυκνωμένα είναι τα αρώματα και, κατ’ επέκταση, πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσουν.

“Τα parfums έχουν την υψηλότερη συγκέντρωση ελαίων, πάνω από 20 τοις εκατό, και διαρκούν τη μεγαλύτερη διάρκεια από όλες τις δημιουργίες αρωμάτων, με μερικά να διαρκούν πάνω από 12 ώρες ή περισσότερο”, λέει η Jacqueline. Τα parfums επίσης τείνουν να είναι τα πιο ακριβά λόγω των υψηλών συγκεντρώσεων λαδιού και της μακράς διαρκείας φθοράς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Το Eau de parfum είναι το δεύτερο πιο συμπυκνωμένο άρωμα, το οποίο έχει μεταξύ 15 και 20 τοις εκατό συγκέντρωση αρώματος και διαρκεί περίπου τέσσερις έως πέντε ώρες”, λέει ο Phillips. “Το Eau de toilette έχει συγκέντρωση από πέντε έως 15 τοις εκατό και διαρκεί περίπου τρεις έως τέσσερις ώρες, ενώ το eau de cologne έχει συγκέντρωση δύο έως τέσσερις τοις εκατό και διαρκεί περίπου δύο ώρες στο δέρμα”. Τέλος, το eau fraiche είναι η χαμηλότερη συγκέντρωση από όλους τους τύπους αρωμάτων και περιλαμβάνει το πολύ 3 τοις εκατό συγκέντρωση και διαρκεί μόνο περίπου μία έως δύο ώρες στο δέρμα σου.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.