Τα πέντε πράγματα που κάνουν τα περισσότερα ζευγάρια και μένουν για καιρό μαζί 

Τι πρέπει να κάνετε αν θέλετε η σχέση σας να έχει διάρκεια

Τα πέντε πράγματα που κάνουν τα περισσότερα ζευγάρια και μένουν για καιρό μαζί 

Το «και έζησαν αυτοί καλά» είναι μία δέσμευση που απαιτεί αρκετή προσπάθεια για να γίνει πραγματικότητα. Αν ευελπιστείτε να μείνετε για καιρό μαζί με τον σύντροφό σας, τότε θα πρέπει να δεχτείτε αυτή τη δύσκολη πρόκληση.

Αν βρίσκεστε ή ξεκινάτε μία σχέση που θα θέλατε να έχει διάρκεια, διαβάστε παρακάτω τα πέντε πράγματα που κάνουν όσα ζευγάρια το έχουν καταφέρει.

Λένε «ναι» σε νέες εμπειρίες

Σύμφωνα με μία έρευνα από τη Γερμανία, τα ζευγάρια που είναι «ανοιχτά» σε νέες εμπειρίες και καταστάσεις είναι πολύ πιθανότερο να παραμείνουν μαζί σε μία σχέση ή έναν γάμο. Μία από τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν τα ζευγάρια στις σχέσεις είναι να κρατήσουν ζωντανή τη «φλόγα». Όταν επιλέγουν να ασχοληθούν και να ζήσουν νέες εμπειρίες, δένονται με έναν πιο δυνατό τρόπο. Ο ενθουσιασμός του καινούριου τα βοηθά να έρθουν πιο κοντά.

Επικοινωνούν με θετικό τρόπο

Κανείς δεν είπε πως στις σχέσεις δεν θα υπάρξουν προβλήματα ή διαπληκτισμοί. Όταν, όμως, οι διαφωνίες γίνονται καθημερινότητά το πράγμα αλλάζει. Ο θυμός και τα νεύρα είναι συναισθήματα που οδηγούν τα ζευγάρια σε απομάκρυνση. Ωστόσο, οι άνθρωποι που μένουν μαζί για καιρό προσπαθούν να συγκρατούν τα ξεσπάσματά τους και αποφεύγουν να χρησιμοποιούν εκφράσεις που μειώνουν το ταίρι τους.

Ακούν και δείχνουν κατανόηση

Είναι αλήθεια πως το να ακούμε κάποιον να μιλά, χωρίς να σκεφτόμαστε το πώς θα απαντήσουμε ή να φέρνουμε αμέσως αντεπιχειρήματα είναι δύσκολο. Εκείνοι που διατηρούν μακροχρόνιες σχέσεις, όμως, ακούν για να καταλάβουν κάτι και όχι για να φέρουν αντίρρηση ή να υπερασπιστούν τη θέση τους, χωρίς να έχουν κατανοήσει τι ακριβώς λέει το ταίρι τους. Η διαδικασία αυτή απαιτεί υπομονή και προσπάθεια, καθώς ξεπερνά το δίπτυχο «λόγος-αντίλογος» και επικεντρώνεται στο τι ακριβώς λέει και εννοεί ο άλλος.

Συμβιβάζονται, ώστε να κερδίζουν και οι δύο

Τα άτομα που θέλουν να βρίσκονται σε μία σχέση για καιρό γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να γίνεται πάντα το δικό τους. Όταν τα διλήμματα εμφανίζονται σε μία σχέση η καλύτερη λύση είναι ο συμβιβασμός που εξυπηρετεί και τα δύο μέλη του ζευγαριού. Αυτός είναι ένας τρόπος για να λύνουν τα ζευγάρια τα προβλήματά τους με θετικό τρόπο. Μπορεί να κάνουν μια μικρή «θυσία», κυρίως, στο επικοινωνιακό κομμάτι, αλλά ξέρουν ότι θα δουλέψουν μαζί για να είναι ευτυχισμένοι στο τέλος.

Απολαμβάνουν τον κοινό τους χρόνο

Τα ζευγάρια που μένουν μαζί για καιρό γνωρίζουν ότι σημασία έχει να περνούν μαζί ποιοτικό χρόνο. Δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα των εμπειριών που μοιράζονται και έτσι καταφέρνουν να επικοινωνούν καλύτερα. Αναπτύσσουν τους δικούς τους κώδικες επικοινωνίας και κατανόησης, τα δικά τους άστεία, τις δικές τους, κοινές εμπειρίες. Παράλληλα, δεν ξεχνούν αυτή την ώρα να φλερτάρουν και να διασκεδάζουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.