ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Το κολπάκι με το χυμό πορτοκαλιού για να πείτε «αντίο» στους μαύρους κύκλους (βίντεο)

Πώς λειτουργεί ο συνδυασμός του χυμού και της γλυκερίνης

Το κολπάκι με το χυμό πορτοκαλιού για να πείτε «αντίο» στους μαύρους κύκλους (βίντεο)

Γνωρίζατε, ότι υπάρχει μια πολύ πιο οικονομική και αποτελεσματική λύση που θα σας βοηθήσει να πείτε «αντίο» στους μαύρους κύκλους;

Η απάντηση βρίσκεται στο ψυγείο σας και,  όλες οι λύσεις για τα προβλήματα των μαύρων κύκλων σας περιέχονται σε ένα μπουκάλι χυμό πορτοκαλιού.

Ναι, καλά ακούσατε. Συνδυάζοντας χυμό πορτοκαλιού με μερικές σταγόνες γλυκερίνης, μπορείτε να σβήσετε τους μαύρους κύκλους σε χρόνο μηδέν.

Ποια είναι η συνταγή

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή. Βάλτε σε ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, προσθέστε μερικές σταγόνες γλυκερίνης, μουλιάστε ένα βαμβάκι στο μείγμα και εφαρμόστε το κάτω από τα μάτια σας. Για μέγιστο όφελος, διπλώστε τα βαμβάκια και αφήστε τα κάτω από τα μάτια σας για περίπου δέκα λεπτά, όπως δείχνει η και η χρήστης του Tik Tok @skinbydulce.

Προμηθευτείτε τη γλυκερίνη από ένα φαρμακείο, αλλά να είστε προσεκτικές όταν τη χρησιμοποιείτε -όπως θα κάνατε με κάθε νέο προϊόν περιποίησης του δέρματος, ώστε να αποφύγετε εξανθήματα ή άλλες ανεπιθύμητες αντιδράσεις.

Για να είστε προσεκτικοί, αραιώστε τη γλυκερίνη σε ροδόνερο ή σε ορό βιταμίνης Ε. Αυτό δεν είναι μόνο ασφαλές για το δέρμα σας, αλλά μπορεί να ενισχύσει τις δυνατότητες του μείγματός σας. Αν έχετε χρησιμοποιήσει γλυκερίνη στο παρελθόν ή είστε ειδικός στην DIY περιποίηση του δέρματος, τότε δεν υπάρχει λόγος να το κάνετε αυτό αν δεν το θέλετε.

@skinbydulce use once to twice a week❤️ #undereyecircles #acne #fyp #viral #skinbyme #skinbydulce #share ♬ FOLLOW ME IF YOU LOVE SZA – SZA

Προσθέτοντας μόνο μερικές σταγόνες στο χυμό πορτοκαλιού, θα έχετε ήδη αραιώσει τη γλυκερίνη, ενώ θα εξακολουθείτε να αποκομίζετε τα οφέλη της.

Ενσωματώστε τη συγκεκριμένη διαδικασία στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, περίπου μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Αυξήστε την ποσότητα μόνο αν διαπιστώσετε ότι δεν συμβαίνουν αλλαγές.

Να είστε προσεκτικές, επίσης, και με τον τύπο του χυμού πορτοκαλιού που χρησιμοποιείτε -ο χυμός πορτοκαλιού από συμπύκνωμα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρόσθετα σάκχαρα. Αυτός που ενδείκνυται για την περίπτωση είναι ο 100% χυμός πορτοκαλιού.

Πώς λειτουργεί ο συνδυασμός του χυμού πορτοκαλιού και της γλυκερίνης

Ο χυμός πορτοκαλιού περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις βιταμινών Α και C. Μια μελέτη του 2015 που δημοσιεύτηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής διαπίστωσε ότι η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό συστατικό περιποίησης του δέρματος και εξαιρετικά αποτελεσματικό όταν πρόκειται για την επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης.

Ούτε η βιταμίνη Α, όμως, είναι κάτι που πρέπει να περιφρονήσετε: η μορφή της βιταμίνης Α στον χυμό πορτοκαλιού είναι επίσης γνωστή ως ρετινόλη, η οποία μπορεί να βρεθεί σε πολλά προϊόντα περιποίησης του δέρματος. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι ο χυμός πορτοκαλιού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής, αν και δεν είναι σαφές αν αυτό ισχύει μόνο για εσωτερική κατανάλωση.

Από την άλλη, η γλυκερίνη είναι μία φυσική ένωση, ένας μεγάλος ενυδατικός παράγοντας που χρησιμοποιείται συχνά σε πλύσεις προσώπου για να ενυδατώσει το δέρμα σας.

Η επιστήμονας καλλυντικών Rachael Polowyj δήλωσε στο Byrdie ότι η γλυκερίνη «χρησιμοποιείται πολύ στις φαρμακευτικές κρέμες, που προωθούνται από τους γιατρούς για την αντιμετώπιση της ακραίας ξηρότητας και την αποκατάσταση της ελαστικότητας του δέρματος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, αν έχετε ξηρότητα κάτω από τα μάτια και θέλετε να τα εξομαλύνετε, η προσθήκη γλυκερίνης στο παρασκεύασμα του χυμού πορτοκαλιού σας μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.