Pronews
Κλείσιμο
  • Κύρια Θέματα
  • Οικονομία
  • Κόσμος
  • Κοινωνία
  • Επιστήμες
  • Ιστορία
  • Κύπρος
  • X-Files
  • Travel
  • Μύκονος
  • Ελληνική Πολιτική
    • ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
    • ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
    • ΑΝΕΛ
    • ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
    • ΒΟΥΛΗ
    • ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
    • ΚΚΕ
    • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    • ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
    • ΜΜΕ
    • ΝΔ
    • ΠΑΣΟΚ
    • ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    • ΣΥΡΙΖΑ
    • ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
  • Αθλητισμός
    • CHAMPIONS LEAGUE
    • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
    • ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
    • ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
    • ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • Άμυνα & Ασφάλεια
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
    • SPY NEWS
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
    • Γ.Ε.ΕΘ.Α
    • ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    • ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΝΑΥΤΙΚΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΠΥΡΑΥΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
    • ΥΠ.ΕΘ.Α
    • ΥΠ.ΕΞ.
    • ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
  • Auto - Moto
    • FUTURE
    • SPORTS CARS
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ
    • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Lifestyle
    • CELEBRITIES
    • GOOD LIFE
    • ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
    • ΜΟΔΑ
    • ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
    • ΦΑΓΗΤΟ
  • Υγεία
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
    • ΠΡΟΙΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
    • ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
    • ΦΑΡΜΑΚΑ
    • ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
  • Θρησκεία
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΑΙΡΕΣΕΙΣ
    • ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
    • ΙΣΛΑΜ
    • ΚΛΗΡΟΣ
    • ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ
    • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • Γυναίκα
    • STYLE
    • ΓΑΜΟΣ
    • ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΠΑΙΔΙ
    • ΣΧΕΣΕΙΣ
  • Περιβάλλον
    • ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ
    • ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
    • ΚΑΙΡΟΣ
    • ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ
    • ΚΥΝΗΓΙ
    • ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΠΙΑ
    • ΦΥΣΗ
    • ΨΑΡΕΜΑ
  • Πολιτισμός
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
    • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
    • ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Ελληνική Πολιτική
  • Αθλητισμός
  • Άμυνα & Ασφάλεια
  • Auto - Moto
  • Lifestyle
  • Υγεία
  • Θρησκεία
  • Γυναίκα
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
Menu
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • RSS
  • Κύρια Θέματα
  • Οικονομία
  • Κόσμος
  • Κοινωνία
  • Επιστήμες
  • Ιστορία
  • Κύπρος
  • X-Files
  • Travel
  • Μύκονος
Menu
Ποιες αρχαιοελληνικές εκφράσεις χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα και τι σημαίνουν;
11/10/2018 - 13:50  |  Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2018 - 13:50
ΙΣΤΟΡΙΑ

Ποιες αρχαιοελληνικές εκφράσεις χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα και τι σημαίνουν;

Translate this page
  • EN
  • FR
  • DE
  • ES
  • RU
  • AR

Απάντηση στους ισχυρισμούς κάποιων ότι η νεοελληνική γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με τα αρχαία ελληνικά δίνει η ίδια η γλώσσα. Πέρα από τον τεράστιο όγκο λέξεων που συνεχίζει να χαρακτηρίζει στον λόγο μας, υπάρχουν και πολλές παροιμίες…

Δείτε μερικές από αυτές:

  • Αιδώς Αργείοι: όταν θέλουμε να καταδείξουμε αισθήματα ντροπής αναφερόμενοι σε κάποιον άλλο.
  • Ειπώθηκε από τον Στέντορα (σε έντονο ύφος) προς τους Αργείους κατά τη διάρκεια του Τρωικού πολέμου, με σκοπό να τους ανυψώσει το ηθικό όταν ο Αχιλλέας αποχώρησε από τη μάχη. (Ομήρου Ιλιάδα – Ε 787)
  • Αντίπαλον δέος: όταν αναφερόμαστε σε ισχυρό αντίπαλο. (Θουκυδίδης – Γ 11)
  • Από μηχανής θεός: μη αναμενόμενη βοήθεια – λύση – συνδρομή σε κάποιο πρόβλημα ή δύσκολη κατάσταση. Προέρχεται από θεατρικό τέχνασμα στην αρχαία Ελλάδα που χρησιμοποιούσαν οι τραγικοί ποιητές όταν ήθελαν να δώσουν διέξοδο στη πλοκή του έργου και στο οποίο κατά τη διάρκεια της παράστασης εμφανιζόταν ένας Θεός επάνω σε εναέρια κατασκευή (γερανός).
  • – Αρχή άνδρα δείκνυσι: όταν οι πράξεις – έργα χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο στον οποίο αναφερόμαστε. (Βίας ο Πριηνεύς – Σοφοκλής…. Αντιγόνη 62)
  • Ασκός του Αιόλου: σε περιπτώσεις επικείμενων δεινών – καταστροφών. Ο Αίολος έδωσε έναν ασκό στον Οδυσσέα ο οποίος περιείχε ανέμους. Όταν λοιπόν οι σύντροφοι του Οδυσσέα άνοιξαν τον ασκό, απελευθερώθηκαν οι άνεμοι και παρέσυραν το πλοίο στο νησί των Λαιστρυγόνων. (Ομήρου Οδύσσεια Κ 1-56)
  • Αχίλλειος πτέρνα: αδύνατο σημείο. Η φράση προέρχεται από το μύθο του Αχιλλέα, σύμφωνα με τον οποίο, όταν τον βύθιζε στο αθάνατο νερό η μητέρα του, επειδή τον κρατούσε από τη φτέρνα, στο συγκεκριμένο σημείο του σώματός του παρέμεινε θνητός.
  • Βίος αβίωτος : ζωή ανυπόφορη. (Χίλων Ο Λακεδαιμόνιος)
  • Γαία πυρί μειχθήτω: σε περιπτώσεις καταστροφής, όταν θέλουμε να δώσουμε έμφαση.
  • Γη και ύδωρ: υποδηλώνει περιπτώσεις υποταγής , πλήρους υποχώρησης, παράδοσης άνευ όρων. Η φράση προέρχεται από τον Ηρόδοτο, σύμφωνα με τον οποίο οι Πέρσες απεσταλμένοι ζήτησαν από τους Σπαρτιάτες γη και ύδωρ σε ένδειξη υποταγής. (Ηροδότου Ιστορία V 17-18)
  • Γόρδιος δεσμός: αναφέρεται σε περιπτώσεις δύσκολων προβλημάτων (άλυτων). Η φράση λέγεται σε περιπτώσεις δύσκολων καταστάσεων, όπως αυτή που αντιμετώπισε ο Μέγας Αλέξανδρος, όταν προσπάθησε να λύσει ένα πολύπλοκο κόμπο, το «γόρδιο δεσμό» τον οποίον σύμφωνα με τον χρησμό όποιος τον έλυνε θα γινόταν κυρίαρχος της Ασίας. (Αρριαννού 11 3)
  • Δαμόκλειος σπάθη: απειλητικές καταστάσεις Η φράση προέρχεται από επεισόδιο που συνέβη μεταξύ του τυράννου των Συρακουσών Διονυσίου και του Δαμοκλή, ενός αυλικού κόλακα , όταν ο πρώτος θέλοντας να δείξει στο Δαμοκλή πόσο επικίνδυνο ήταν το αξίωμα του τυράννου τον έβαλε να καθίσει στο θρόνο, ενώ από πάνω του κρεμόταν ξίφος σε μια τρίχα αλόγου.
  • Διέβην τον Ρουβίκωνα : σε περιπτώσεις που λαμβάνεται μία παράτολμη απόφαση. Η φράση αποδίδεται στον Ιούλιο Καίσαρα ο οποίος όταν το 49 π.Χ. αποφάσισε να κηρύξει εμφύλιο πόλεμο στην Ιταλία, πέρασε με το στρατό του τον ποταμό Ρουβίκωνα κατευθυνόμενος προς την Ρώμη.
  • Δούρειος Ίππος: αναφέρεται σε περιπτώσεις δολιότητας, ή δώρων τα οποία υποκρύπτουν δόλο. Η φράση προέρχεται από τον Όμηρο και αναφέρεται κατά την περίοδο των Τρωικών πολέμων τότε που οι Έλληνες ενώ χάρισαν στους Τρώες ξύλινο άλογο μεγάλων διαστάσεων ως αφιέρωμα στους Θεούς, στο εσωτερικό του ήταν κρυμμένοι ο Οδυσσέας με τους συντρόφους του, οι οποίοι άνοιξαν τις πύλες της Τροίας στους υπόλοιπους Έλληνες (Ομήρου Οδύσσεια λ 529)
  • Δρακόντεια μέτρα: αναφέρεται σε περιπτώσεις λήψης αυστηρών – σκληρών μέτρων Η φράση προέρχεται από τον Δράκοντα (7ος αιώνας π.Χ) αρχαίο νομοθέτη των Αθηνών, ο οποίος ήταν γνωστός για τους αυστηρούς και σκληρούς νόμους που επέβαλε.
  • Eξ απαλών ονύχων: αναφέρεται στην νηπιακή ηλικία κυριολεκτικά, ή σε παλαιότερη χρονική περίοδο μεταφορικά. Η φράση χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει τη νηπιακή ηλικία κατά την οποία ο άνθρωπος έχει μαλακά νύχια.
  • Έπεα πτερόεντα: αερολογίες, αβάσιμα επιχειρήματα. Ομηρική έκφραση βασισμένη στην αντίληψη ότι τα λόγια όταν εκστομίζονται τα παίρνει ο αέρας. (Ομήρου Ιλιάδα Α 201)
  • Επί ξυρού ακμής : στην κόψη του ξυραφιού, σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, σε κρίσιμο σημείο. Ομηρική φράση η οποία ειπώθηκε από το Νέστορα στο Διομήδη στην προσπάθειά του να τον παροτρύνει για συμμετοχή στον πόλεμο εναντίον των Τρώων. (Ομήρου Ιλιάδα Κ 173)
  • Εκατόμβη: Θυσία με πολλά θύματα, μεγάλη απώλεια. Εκατόμβη στην αρχαία Ελλάδα ονόμαζαν την θυσία κατά την οποία γινόταν προσφορά από εκατό βόδια στους θεούς. (Ομήρου Ιλιάδα Α 65)
  • Ες αύριον τα σπουδαία: Αργότερα θα ασχοληθούμε με τα σοβαρά ζητήματα – θέματα, αναβολή. Τη φράση είπε ο Θηβαίος Αρχίας, όταν έλαβε το γράμμα που τον προειδοποιούσε ότι κινδυνεύει από τον Πελοπίδα. (Πλουτάρχου Πελοπ. 10)
  • Ή ταν ή επί τας : Ή θα την φέρεις νικητής (ασπίδα) ή θα σε φέρουν επάνω της νεκρό……………..ή θα επιτύχουμε, ή θα αποτύχουμε. Τη φράση έλεγαν οι Σπαρτιάτισσες μητέρες στα παιδιά τους, όταν τους έδιναν την ασπίδα για τον πόλεμο. (Πλουτάρχου Λακεδαιμ. Αποφθ.16)
  • Ήξεις αφήξεις: Λέγεται όταν κάποιος αλλάζει συνεχώς γνώμη. Η φράση προέρχεται από το χρησμό του μαντείου των Δελφών « ήξεις αφήξεις ου θνήξεις εν πολέμω». Η θέση του κόμματος πριν ή μετά το αρνητικό μόριο ου, καθορίζει και τη σημασία του χρησμού.
  • Κέρβερος: Σκληρός, ανυποχώρητος. Προέρχεται από το ομώνυμο τέρας που φύλαγε τον Άδη και δεν επέτρεπε την είσοδο.
  • Κέρας Αμαλθείας: Παραπέμπει σε πλούτο – αφθονία υλικών αγαθών. Η φράση προέρχεται από περιστατικό όπου η Αμάλθεια έτρεφε το μικρό Δία με κέρατο κατσίκας γεμάτο γάλα και μέλι.
  • Και συ τέκνον Βρούτε: Φράση που απευθύνεται σε πρόσωπα που προδίδουν την εμπιστοσύνη μας.Την είπε ο Καίσαρας, όταν αναγνώρισε τον Βρούτο ανάμεσα στους δολοφόνους του.
  • Κόπρος του Αυγείου: Συγκεντρωμένες ατασθαλίες – καταστάσεις οι οποίες δύσκολα διορθώνονται. Η φράση προέρχεται από άθλο του Ηρακλή, κατά τον οποίο καθάρισε την κοπριά από τους στάβλους του Αυγείου.
  • Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα: Λέγεται για όσους υπερηφανεύονται και καυχώνται για ανεπιβεβαίωτα κατορθώματα και καλούνται να αποδείξουν ότι λένε την αλήθεια. Η φράση προέρχεται από Αισώπειο μύθο σύμφωνα με τον οποίο κάποιος ισχυριζόταν ότι κάποτε στη Ρόδο έκανε ένα πολύ μεγάλο άλμα και του ζήτησαν να το επαναλάβει λέγοντάς του την παραπάνω φράση. (Αισώπου Μύθοι «Ανήρ Κομπαστής»)
  • Mηδένα προ του τέλους μακάριζε : Μην βιάζεσαι να μακαρίσεις κάποιον πριν το τέλος. Με αυτή τη φράση σχολίασε ο Σόλωνας τους θησαυρούς του Κροίσου, όταν ο τελευταίος τους έδειξε με υπερηφάνεια. (Ηροδότου Ι 32 7)
  • Κύκνειο άσμα: Η τελευταία ενέργεια – πράξη – έργο κάποιου. Προέρχεται από το τελευταίο τραγούδι του κύκνου πριν το θάνατό του. (Πλάτωνος Φαίδων 84 Ε)
  • Ιστός της Πηνελόπης : Λέγεται για έργο που δεν τελειώνει. Η φράση είναι από τον Όμηρο όπου στην Οδύσσεια αναφέρεται στην Πηνελόπη η οποία ύφαινε ένα ύφασμα την ημέρα και το ξήλωνε τη νύχτα, θέλοντας να ξεγελάσει τους μνηστήρες μέχρι να γυρίσει ο Οδυσσέας από την Τροία. (Ομήρου Οδύσσεια τ 149)
  • Κουτί της Πανδώρας : Εμφάνιση πολλών δεινών ταυτόχρονα. Η φράση προέρχεται από τη μυθολογία, σύμφωνα με την οποία ο Δίας για να τιμωρήσει τους ανθρώπους έδωσε στην Πανδώρα ως δώρο ένα κιβώτιο γεμάτο με όλες τις συμφορές, με αποτέλεσμα μόλις το άνοιξε να βγουν όλα τα δεινά, εκτός από την ελπίδα.
  • Ο κύβος ερρίφθη: Η απόφαση έχει ληφθεί. Τη φάση είπε ο Καίσαρας όταν αποφάσισε να κηρύξει εμφύλιο πόλεμο. Οι λατινομαθείς ευρωπαίοι το λένε στα λατινικά alea jacta est.
  • Προκρούστειος Κλίνη: Προσαρμογή κάποιας κατάστασης βάσει συμφέροντος. Προέρχεται από τον μυθικό κακούργο Προκρούστη ο οποίος έδενε τα θύματά του σε κρεβάτι κι έπειτα τους έκοβε ή εξάρθρωνε τα πόδια, προκειμένου να τους φέρει σε ίσο μήκος με το κρεβάτι.
  • Μέμνησο των Αθηναίων : Μην ξεχνάς αυτόν που πρόκειται να εκδικηθείς.Τη φράση έλεγε καθημερινά ένας υπηρέτης στο Δαρείο (κατόπιν εντολής του) υπενθυμίζοντας ότι έπρεπε να τιμωρήσει τους Αθηναίους, διότι συμμετείχαν στην πυρπόληση των Σάρδεων. (Ηροδότου V 105)
  • Μερίς του λέοντος : Το μεγαλύτερο μερίδιο. (Αισώπου μύθοι «Λέων και αλώπηξ»)
  • Κομίζω γλαύκα εις Αθήνας : Όταν λέγονται ήδη γνωστά πράγματα. Η φράση λέγεται διότι στην Αθήνα η γλαύκα, η κουκουβάγια, ήταν γνωστή, σαν σύμβολο της Αθήνας και εικονιζόταν παντού, όπως στις στροφές των σπιτιών, στα νομίσματα κ.λ.π. (Αριστοφάνη, Όρνιθες, 301)
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Pronews
Διαδωστε το αρθρο
Youtube Subscribe button
Διαβαστε ακομη

Τα δημοφιλέστερα της ημέρας

Ο ΣΚΑΪ προσάρτησε την Κατερίνη στην «Βόρεια Μακεδονία» -Τί «παιχνίδι» παίζεται; photo
Ο ΣΚΑΪ προσάρτησε την Κατερίνη στην «Βόρεια Μακεδονία» -Τί «παιχνίδι» παίζεται;
22/02/2019 - 21:35 ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ΣΚΑΪ προσάρτησε την Κατερίνη στην «Βόρεια Μακεδονία» -Τί «παιχνίδι» παίζεται;
Η δολοφονία αποκάλυψε το μυστικό της: Η υπεραθλήτρια των 18 παγκόσμιων ρεκόρ είχε ανδρικά γεννητικά όργανα photo
Η δολοφονία αποκάλυψε το μυστικό της: Η υπεραθλήτρια των 18 παγκόσμιων ρεκόρ είχε ανδρικά γεννητικά όργανα
22/02/2019 - 20:27 ΙΣΤΟΡΙΑ
Η δολοφονία αποκάλυψε το μυστικό της: Η υπεραθλήτρια των 18 παγκόσμιων ρεκόρ είχε ανδρικά γεννητικά όργανα
Συναγερμός στην Κύπρο: Η Βρετανία «έβαλε πλάτη» στις τουρκικές επιθετικές ενέργειες - «Θύελλα» κατά Ν.Αναστασιάδη photo
Συναγερμός στην Κύπρο: Η Βρετανία «έβαλε πλάτη» στις τουρκικές επιθετικές ενέργειες - «Θύελλα» κατά Ν.Αναστασιάδη
22/02/2019 - 17:51 ΚΥΠΡΟΣ
Συναγερμός στην Κύπρο: Η Βρετανία «έβαλε πλάτη» στις τουρκικές επιθετικές ενέργειες - «Θύελλα» κατά Ν.Αναστασιάδη
Προειδοποίηση σοκ από ΕΦΕΤ: Καρκίνος από το πλέον αγαπημένο τρόφιμο! photo
Προειδοποίηση σοκ από ΕΦΕΤ: Καρκίνος από το πλέον αγαπημένο τρόφιμο!
22/02/2019 - 15:30 ΥΓΕΙΑ
Προειδοποίηση σοκ από ΕΦΕΤ: Καρκίνος από το πλέον αγαπημένο τρόφιμο!
Η Κύπρος επιβεβαίωσε μετά από ημέρες αφωνίας το νέο «Αττίλα»: «Χάσαμε έδαφος»! photo
Η Κύπρος επιβεβαίωσε μετά από ημέρες αφωνίας το νέο «Αττίλα»: «Χάσαμε έδαφος»!
22/02/2019 - 15:18 ΚΥΠΡΟΣ
Η Κύπρος επιβεβαίωσε μετά από ημέρες αφωνίας το νέο «Αττίλα»: «Χάσαμε έδαφος»!
Εxxon Mobil: «Η γεώτρηση μας στο oικόπεδο "Γλαύκος" ξεπέρασε κάθε προσδοκία - Το κοίτασμα είναι κολοσσιαίο» photo
Εxxon Mobil: «Η γεώτρηση μας στο oικόπεδο "Γλαύκος" ξεπέρασε κάθε προσδοκία - Το κοίτασμα είναι κολοσσιαίο»
22/02/2019 - 15:17 ΚΥΠΡΟΣ
Εxxon Mobil: «Η γεώτρηση μας στο oικόπεδο "Γλαύκος" ξεπέρασε κάθε προσδοκία - Το κοίτασμα είναι κολοσσιαίο»
Διαβαστε ακομη

BEST OF 72h

Προειδοποίηση σοκ από ΕΦΕΤ: Καρκίνος από το πλέον αγαπημένο τρόφιμο! photo
Προειδοποίηση σοκ από ΕΦΕΤ: Καρκίνος από το πλέον αγαπημένο τρόφιμο!
22/02/2019 - 15:30 ΥΓΕΙΑ
Προειδοποίηση σοκ από ΕΦΕΤ: Καρκίνος από το πλέον αγαπημένο τρόφιμο!
Επικίνδυνες καταστάσεις: Οι ΗΠΑ ζήτησαν επίσημα να τοποθετήσουν «ελεγκτές-τοποτηρητές» στις ελληνικές ειδικές δυνάμεις photo
Επικίνδυνες καταστάσεις: Οι ΗΠΑ ζήτησαν επίσημα να τοποθετήσουν «ελεγκτές-τοποτηρητές» στις ελληνικές ειδικές δυνάμεις
20/02/2019 - 15:30 ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Επικίνδυνες καταστάσεις: Οι ΗΠΑ ζήτησαν επίσημα να τοποθετήσουν «ελεγκτές-τοποτηρητές» στις ελληνικές ειδικές δυνάμεις
Nέος «Αττίλας» στην Κύπρο: Τουρκικές δυνάμεις προωθήθηκαν και κατέλαβαν κυπριακό έδαφος χωρίς να πέσει τουφεκιά photo
Nέος «Αττίλας» στην Κύπρο: Τουρκικές δυνάμεις προωθήθηκαν και κατέλαβαν κυπριακό έδαφος χωρίς να πέσει τουφεκιά
20/02/2019 - 16:34 ΚΥΠΡΟΣ
Nέος «Αττίλας» στην Κύπρο: Τουρκικές δυνάμεις προωθήθηκαν και κατέλαβαν κυπριακό έδαφος χωρίς να πέσει τουφεκιά
Αλβανία: Διέφυγε ο Ε.Ράμα θέτοντας σε ετοιμότητα τον Στρατό - Απειλoύν Σόρος & Γερμανία τους βουλευτές που παραιτήθηκαν photo
Αλβανία: Διέφυγε ο Ε.Ράμα θέτοντας σε ετοιμότητα τον Στρατό - Απειλoύν Σόρος & Γερμανία τους βουλευτές που παραιτήθηκαν
20/02/2019 - 21:30 ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Αλβανία: Διέφυγε ο Ε.Ράμα θέτοντας σε ετοιμότητα τον Στρατό - Απειλoύν Σόρος & Γερμανία τους βουλευτές που παραιτήθηκαν
Δράμα στην Κύπρο: Τα Ηνωμένα Έθνη επιβεβαίωσαν την προώθηση τουρκικών δυνάμεων & την απώλεια κυπριακού εδάφους! photo
Δράμα στην Κύπρο: Τα Ηνωμένα Έθνη επιβεβαίωσαν την προώθηση τουρκικών δυνάμεων & την απώλεια κυπριακού εδάφους!
21/02/2019 - 18:48 ΚΥΠΡΟΣ
Δράμα στην Κύπρο: Τα Ηνωμένα Έθνη επιβεβαίωσαν την προώθηση τουρκικών δυνάμεων & την απώλεια κυπριακού εδάφους!
Ο ΣΚΑΪ προσάρτησε την Κατερίνη στην «Βόρεια Μακεδονία» -Τί «παιχνίδι» παίζεται; photo
Ο ΣΚΑΪ προσάρτησε την Κατερίνη στην «Βόρεια Μακεδονία» -Τί «παιχνίδι» παίζεται;
22/02/2019 - 21:35 ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ΣΚΑΪ προσάρτησε την Κατερίνη στην «Βόρεια Μακεδονία» -Τί «παιχνίδι» παίζεται;
Σχολιαστε το αρθρο

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του discus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.

Tweets by pronewsgr

Pronews - Τελευταία Νέα

Ο «κανόνας 1-3-5» ως αρωγός παραγωγικότητας και βελτιωμένης απόδοσης μέσα στη μέρα (βίντεο)
23/02/2019 - 10:57
ΚΟΣΜΟΣ
Ο «κανόνας 1-3-5» ως αρωγός παραγωγικότητας και βελτιωμένης απόδοσης μέσα στη μέρα (βίντεο)
Τρίκαλα: Ξεκίνησε για τα καλά ο χιονιάς! (βίντεο)
23/02/2019 - 10:50
ΚΑΙΡΟΣ
Τρίκαλα: Ξεκίνησε για τα καλά ο χιονιάς! (βίντεο)
Κακοκαιρία με πυκνές χιονοπτώσεις, ψύχος & σφοδρούς βοριάδες στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα
22/02/2019 - 15:21
ΚΑΙΡΟΣ
Κακοκαιρία με πυκνές χιονοπτώσεις, ψύχος & σφοδρούς βοριάδες στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα
Γεωδυναμικό Ινστιτούτο: Παρακολούθηση και μελέτη του ενεργού ηφαιστείου στα Μέθανα
23/02/2019 - 10:44
ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
Γεωδυναμικό Ινστιτούτο: Παρακολούθηση και μελέτη του ενεργού ηφαιστείου στα Μέθανα
Στα «λευκά» η Θεσσαλονίκη - Απότομη πτώση της θερμοκρασίας (φωτο-βίντεο)
23/02/2019 - 10:36
ΚΑΙΡΟΣ
Στα «λευκά» η Θεσσαλονίκη - Απότομη πτώση της θερμοκρασίας (φωτο-βίντεο)
Η Κύπρος επιβεβαίωσε μετά από ημέρες αφωνίας το νέο «Αττίλα»: «Χάσαμε έδαφος»!
22/02/2019 - 15:18
ΚΥΠΡΟΣ
Η Κύπρος επιβεβαίωσε μετά από ημέρες αφωνίας το νέο «Αττίλα»: «Χάσαμε έδαφος»!
Έγκλημα στη Ρόδο: Βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη από τρεις ημεδαπούς διερευνούν οι αρχές - Η κατάθεση της μητέρας
23/02/2019 - 10:26
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Έγκλημα στη Ρόδο: Βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη από τρεις ημεδαπούς διερευνούν οι αρχές - Η κατάθεση της μητέρας
Ο Ερντογάν επικαλείται ρητορική του Κικέρωνα για να «στάξει χολή» για τους Αθηναίους - Tί είπε (βίντεο)
23/02/2019 - 10:25
ΤΟΥΡΚΙΑ
Ο Ερντογάν επικαλείται ρητορική του Κικέρωνα για να «στάξει χολή» για τους Αθηναίους - Tί είπε (βίντεο)
Εxxon Mobil: «Η γεώτρηση μας στο oικόπεδο "Γλαύκος" ξεπέρασε κάθε προσδοκία - Το κοίτασμα είναι κολοσσιαίο»
22/02/2019 - 15:17
ΚΥΠΡΟΣ
Εxxon Mobil: «Η γεώτρηση μας στο oικόπεδο "Γλαύκος" ξεπέρασε κάθε προσδοκία - Το κοίτασμα είναι κολοσσιαίο»
Χίος: Πλοίο του ΛΣ «τρέπει σε άτακτη φυγή» την τουρκική ακτοφυλακή και παραλαμβάνει μετανάστες (φωτο-βίντεο)
23/02/2019 - 10:18
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Χίος: Πλοίο του ΛΣ «τρέπει σε άτακτη φυγή» την τουρκική ακτοφυλακή και παραλαμβάνει μετανάστες (φωτο-βίντεο)
Βίντεο: Εκατοντάδες Tούρκοι χορεύουν το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας στην Σμύρνη
23/02/2019 - 10:14
ΤΟΥΡΚΙΑ
Βίντεο: Εκατοντάδες Tούρκοι χορεύουν το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας στην Σμύρνη
Fitch: «Θα επιστρέψουν τα capital controls λόγω των κόκκινων δανείων - Το 2040 θα πέσει το χρέος στα επίπεδα του 2009!»
22/02/2019 - 14:40
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Fitch: «Θα επιστρέψουν τα capital controls λόγω των κόκκινων δανείων - Το 2040 θα πέσει το χρέος στα επίπεδα του 2009!»
Μαδρίτη: Τετ α τετ Γεννηματά - Σάντσεθ - Τι συζήτησαν
23/02/2019 - 10:08
ΠΑΣΟΚ
Μαδρίτη: Τετ α τετ Γεννηματά - Σάντσεθ - Τι συζήτησαν
Τραγωδία στη Λάρισα: Αντρας αυτοκτόνησε μπροστά σε κόσμο - Σοκαρίστηκαν οι πολίτες!
23/02/2019 - 10:01
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Τραγωδία στη Λάρισα: Αντρας αυτοκτόνησε μπροστά σε κόσμο - Σοκαρίστηκαν οι πολίτες!
Ε.Τσακαλώτος: «Η Μακεδονία δεν είναι μία και ελληνική και ας είμαι μισός Μακεδόνας»!
22/02/2019 - 14:21
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ε.Τσακαλώτος: «Η Μακεδονία δεν είναι μία και ελληνική και ας είμαι μισός Μακεδόνας»!
Α. Τσίπρας: Παρομοίασε τον Νάσο Ηλιόπουλο με τον... καθηγητή του La casa de papel! (φωτο-βίντεο)
23/02/2019 - 09:54
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Α. Τσίπρας: Παρομοίασε τον Νάσο Ηλιόπουλο με τον... καθηγητή του La casa de papel! (φωτο-βίντεο)
Το βίντεο που θα μείνει στην ιστορία: 19χρονη σε μέλη ΣΥΡΙΖΑ: «Είστε προδότες» - Απάντηση Τζανακόπουλου: «Τιμή μας»
23/02/2019 - 09:48
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Το βίντεο που θα μείνει στην ιστορία: 19χρονη σε μέλη ΣΥΡΙΖΑ: «Είστε προδότες» - Απάντηση Τζανακόπουλου: «Τιμή μας»
Φεύγουν οι Τούρκοι από το Hilton: Περνάει στα χέρια τoυ Costa Navarino
22/02/2019 - 13:26
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Φεύγουν οι Τούρκοι από το Hilton: Περνάει στα χέρια τoυ Costa Navarino
Όσκαρ 2019: Αφιέρωμα στον Λάνθιμο από το IMDb! (βίντεο)
23/02/2019 - 09:45
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Όσκαρ 2019: Αφιέρωμα στον Λάνθιμο από το IMDb! (βίντεο)
R. Kelly: Παραδόθηκε στις αρχές - Αντιμετωπίζει κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης
23/02/2019 - 09:40
CELEBRITIES
R. Kelly: Παραδόθηκε στις αρχές - Αντιμετωπίζει κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης
H Αγκυρα δημοσιεύει προπαγανδιστικό βίντεο με το δεύτερο τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο: «Θα πάει στην κυπριακή ΑΟΖ»
22/02/2019 - 12:51
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
H Αγκυρα δημοσιεύει προπαγανδιστικό βίντεο με το δεύτερο τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο: «Θα πάει στην κυπριακή ΑΟΖ»
Hilton: Οι Τούρκοι το πούλησαν σε υψηλότερο τίμημα απ' ότι το αγόρασαν
23/02/2019 - 09:33
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Hilton: Οι Τούρκοι το πούλησαν σε υψηλότερο τίμημα απ' ότι το αγόρασαν
Σόου της Μεγαλοοικονόμου: Έδωσε ζαρζαβατικά στον Γιακουμάτο - «Δεν έβαλα αγγούρια γιατί δεν είστε ομοφυλόφιλος» (βίντεο)
23/02/2019 - 09:22
ΣΥΡΙΖΑ
Σόου της Μεγαλοοικονόμου: Έδωσε ζαρζαβατικά στον Γιακουμάτο - «Δεν έβαλα αγγούρια γιατί δεν είστε ομοφυλόφιλος» (βίντεο)
Νέα δεδομένα για την κακοκαιρία: Χιόνια στην Θεσσαλονίκη αλλά όχι στην Αθήνα (βίντεο)
22/02/2019 - 12:09
ΚΑΙΡΟΣ
Νέα δεδομένα για την κακοκαιρία: Χιόνια στην Θεσσαλονίκη αλλά όχι στην Αθήνα (βίντεο)
Η «απαγορευμένη» σκηνή στην τηλεοπτική σειρά Φιλαράκια
23/02/2019 - 09:15
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Η «απαγορευμένη» σκηνή στην τηλεοπτική σειρά Φιλαράκια
ΙΟΒΕ: Αυξημένο το ποσοστό των πολιτών που «μόλις τα βγάζουν πέρα» - Έφτασε στο 64%
23/02/2019 - 09:14
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΟΒΕ: Αυξημένο το ποσοστό των πολιτών που «μόλις τα βγάζουν πέρα» - Έφτασε στο 64%
Με συνοδεία των ΜΑΤ θα μιλήσει ο Ε.Τσακαλώτος στην Δράμα: Φοβούνται την λαϊκή οργή μετά την αποδοκιμασία Δ.Τζανακόπουλου
22/02/2019 - 11:39
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με συνοδεία των ΜΑΤ θα μιλήσει ο Ε.Τσακαλώτος στην Δράμα: Φοβούνται την λαϊκή οργή μετά την αποδοκιμασία Δ.Τζανακόπουλου
ΗΠΑ: Συνάντηση Ακάρ - Σάναχαν με φόντο τους S-400 και τη Συρία
23/02/2019 - 09:06
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΗΠΑ: Συνάντηση Ακάρ - Σάναχαν με φόντο τους S-400 και τη Συρία
Το καλύτερο τηλεοπτικό… μπινελίκι: Δεν φαντάζεστε τι ξεστόμισε παίκτρια του MasterChef (βίντεο)
23/02/2019 - 09:05
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Το καλύτερο τηλεοπτικό… μπινελίκι: Δεν φαντάζεστε τι ξεστόμισε παίκτρια του MasterChef (βίντεο)
Σοκ στην Προεδρική Φρουρά: Πέθανε Εύζωνας 24 ετών - Ερευνώνται τα αίτια
22/02/2019 - 10:00
Γ.Ε.ΕΘ.Α
Σοκ στην Προεδρική Φρουρά: Πέθανε Εύζωνας 24 ετών - Ερευνώνται τα αίτια
Δειτε ολα τα νεα
Pronews
© pronews.gr 2019
Επικοινωνία:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • RSS
  • Η Εταιρεία
  • Όροι χρήσης
Pixual