ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Όταν το 1912 οι Ελληνες της Νέας Υόρκης ετοίμαζαν τα πλοία για να πάνε να απελευθερώσουν τη Μακεδονία (φωτο)

Όταν το 1912 οι Ελληνες της Νέας Υόρκης ετοίμαζαν τα πλοία για να πάνε να απελευθερώσουν τη Μακεδονία (φωτο)

Το 1912 οι Ελληνες μετανάστες στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου είχαν καταφύγει για να αποκτήσουν σκληρά εργαζόμενοι μια καλύτερη ζωή, σταματούσαν την προσπάθειά τους κι επέστρεφαν στην Ελλάδα.

Οι φωτογραφίες που ανήρτησε στο Twitter o Βουκεφαλος είναι από Ελληνες οι οποίοι έφευγαν από τη Νέα Υόρκη για να έρθουν στην Ελλάδα και να συμμετάσχουν στους Βαλκανικούς Πολέμους με σκοπό να απελευθερώσουν τη Μακεδονία. «Φεύγουμε για τον πόλεμο» γράφει το πανό στα αγγλικά στην άμαξα ενώ κυματίζουν ελληνικές σημαίες.

Η Εθνική Φρουρά της Νέας Υόρκης βοήθησε τους Έλληνες σε θέματα στρατιωτικής πειθαρχίας και υγιεινής, καθώς επίσης παρέχοντας οπλισμό. Αυτό ήταν το πνεύμα που επικρατούσε τότε, όταν η Ελλάδα μεγάλωνε και απελευθέρωνε τα υπόδουλα παιδιά της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.