ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σαν σήμερα ο ΓΑΠ έβαλε την Ελλάδα στα μνημόνια… δια παντός (βίντεο)

Σαν σήμερα ο ΓΑΠ έβαλε την Ελλάδα στα μνημόνια… δια παντός (βίντεο)

Την Παρασκευή 23 Απριλίου του 2010, σε ένα δραματικό διάγγελμα από το ακριτικό Καστελόριζο, ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε το πιστόλι που είχε βάλει το ΔΝΤ στο τραπέζι των συζητήσεων και πάτησε τη σκανδάλη. Με άλλα λόγια ξεκίνησε ο «γολγοθάς των μνημονίων».

Ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας ανακοίνωσε την είσοδο της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, ξεσηκώνοντας τους Έλληνες που οργάνωσαν μαζικές, ειρηνικές ή και μη διαδηλώσεις, ενώ κανείς δεν ξεχνά την ανείπωτη τραγωδία της Marfin.

Οι Έλληνες, που δεν γνώριζαν ακόμα τι σήμαινε αυτή η ανακοίνωση της 23ης Απριλίου, βγήκαν εκατοντάδες φορές στους δρόμους. Ακολούθησαν διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, πρωθυπουργοί ήλθαν και παρήλθαν, η χώρα υποχρεώθηκε να υπογράψει μεσοπρόθεσμα προγράμματα, οι κυβερνήσεις έφεραν στη Βουλή και ψήφισαν πολυνομοσχέδια «σκούπες» με αναρίθμητα αντιλαϊκά μέτρα.

Περίπου 8,5 χρόνια αργότερα, στις 21 Αυγούστου του 2018, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε από την Ιθάκη την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα στήριξης, καθώς και το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για την χώρα μας. Η έξοδος από τα μνημόνια δεν είναι ακόμα τόσο ορατή στην καθημερινότητα, όσο η οικονομική κρίση που χτύπησε την Ελλάδα από το 2009 και για μια δεκαετία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.