ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η γυναίκα που έπεσε από τα 3.300 μέτρα και γλίτωσε από βέβαιο θάνατο

Η γυναίκα που έπεσε από τα 3.300 μέτρα και γλίτωσε από βέβαιο θάνατο

H Vesna Vulović ήταν η Σέρβα αεροσυνοδός που έμεινε στην ιστορία αφού κατάφερε να επιβιώσει μιας πτώσης από τα 10.160 πόδια, κάπου 3.300 μέτρα. Μάλιστα κατέχει ακόμα το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για την υψηλότερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο κάτι που σίγουρα δεν ακούγεται παράξενο αφού η περίπτωση της είναι μοναδική.

Η πτώση της έλαβε χώρα μετά από μια έκρηξη στο χώρο αποσκευών της πτήσης JAT 367 στις 26 Ιανουαρίου 1972 που έριξε το αεροπλάνο κοντά στο Srbská Kamenice της Τσεχοσλοβακίας. H Vulović ήταν η μοναδική επιζών της συντριβής που όπως αποδείχτηκε προκλήθηκε από μια βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε χαρτοφύλακα.

Μετά τη συντριβή, η Vulović έμεινε για αρκετές μέρες σε κώμα και στο σύνολο νοσηλεύτηκε για αρκετούς μήνες λόγο των σοβαρών τραυματισμών της.

Συγκεκριμένα είχε υποστεί κάταγμα κρανίου, τρεις σπασμένους σπόνδυλους, δύο σπασμένα πόδια, σπασμένα πλευρά και σπασμένη λεκάνη. Αυτά τα τραύματα είχαν σαν αποτέλεσμα να παραλύσει προσωρινά από τη μέση και κάτω. Αν και κατάφερε να ανακάμψει συνέχισε να περπατάει κουτσαίνοντας.

Παρά την προθυμία της να συνεχίσει να εργάζεται ως αεροσυνοδός, η Jat Airways αποφάσισε να της δώσει μια δουλειά γραφείου αφού θεώρησε ότι η παρουσία της στις πτήσεις θα έφερνε υπερβολική δημοσιότητα.

Το 1985, το βιβλίο Guinness World Records αναγνώρισε την Vulović ως την παγκόσμιο κάτοχο ρεκόρ για την υψηλότερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο.Τα τελευταία χρόνια της ζωής της τα πέρασε στην απομόνωση σε ένα μικρό διαμέρισμα του Βελιγραδίου μέχρι το θάνατό της το 2016.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.