Τα 5 βιβλία με τη μεγαλύτερη επιρροή όλων των εποχών

Τα 5 βιβλία με τη μεγαλύτερη επιρροή όλων των εποχών

Πόσο μας επηρεάζουν ο Μαρξ, ο Δαρβίνος ή τα λόγια του Πλάτωνα; Περισσότερο απ ότι νομίζουμε. στη Βρετανία, το κοινό κλήθηκε να ψηφίσει το βιβλίο με την μεγαλύτερη επιρροή, όλων των εποχών.

Ο Δαρβίνος και το βιβλίο του «Η Καταγωγή των Ειδών» του 1859 χαρακτηρίστηκε ως το βιβλίο που έχει επηρεάσει τον ακαδημαϊκό κόσμο περισσότερο από κάθε άλλο. Συγκεκριμένα, η λίστα με τα 5 βιβλία με την μεγαλύτερη επιρροή όλων των εποχών είναι: «Η Καταγωγή των Ειδών» – Δαρβίνος «Το Κομμουνιστικό Μανιφέστο» – Μαρξ και Ενγκελς «Τα Άπαντα» – Σαίξπηρ «Πολιτεία» – Πλάτωνας «Κριτική του Καθαρού Λόγου» – Καντ Η λίστα των 20 κορυφαίων ακαδημαϊκών βιβλίων καταρτίστηκε με τη συνεργασία εμπειρογνωμόνων, ακαδημαϊκών, βιβλιοπωλών, βιβλιοθηκονόμων και εκδοτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μεταξύ των υποψήφιων προς ψήφιση έργων, βρίσκονταν πασίγνωστα βιβλία όπως «η Θεωρία της Σχετικότητας» του Αϊνστάιν, το «Δεύτερο Φύλο» της Σιμόν ντε Μποβουάρ, ο «Πρίγκιπας του Μακιαβέλι, το «1984» του Όργουελ και η «Σύντομη Ιστορία του Χρόνου» του Στίβεν Χόγκινς. Το βιβλίο του Δαρβίνου, ψηφίστηκε από το 26% όσων συμμετείχαν στην διαδικτυακή ψηφοφορία που διοργανώθηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει ο Guardian.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.