Οι περίεργες έρευνες για το χρήμα που δεν ξέρατε

Οι περίεργες έρευνες για το χρήμα που δεν ξέρατε

Καλώς ή κακώς η ζωή μας εξαρτάται από τα χρήματα σε μεγάλο βαθμό…Όλα στρέφονται γύρω από αυτό και κάνουμε τα πάντα για να
έχουμε και να τα αυξήσουμε όσο γίνεται αυτή την εποχή.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τις 10 πιο παράξενες έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί σε σχέση με το χρήμα για να δούμε αν όντως επαληθεύονται…

Σε μια σειρά από πειράματα που έγιναν στο Πανεπιστήμιο του George Mason και του Texas φάνηκε ότι διαφοροποιείται η αποδοτικότητα των υπαλλήλων όταν εργάζονται με βάση τον χρόνο κι όχι με βάση το χρήμα. Άρα καλό θα ήταν να σκεφτούμε να κατανείμουμε καλύτερα τον χρόνο μας για να αισθανθούμε καλύτερα.

Τα χρήματα κάνουν την καρδιά να χτυπά πιο δυνατά. Σε μια σειρά από πειράματα, ψυχολόγοι ερευνητές βρήκαν ότι η αποδοτικότητα του προσωπικού και οι σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων αποδίδουν περισσότερο όταν τους υπενθυμίζουν τα χρήματα.

Η πληρωμή των φόρων προκαλεί ικανοποίηση και χαρά. Αν έβγαινε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα σίγουρα θα τους έπαιρναν με τις πέτρες, ειδικά αυτή την περίοδο! Στην Αμερική όμως που ζουν σε άλλη διάσταση, αυτά λέγονται! Σύμφωνα λοιπόν με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Oregon όταν πληρώνεις τους φόρους σου νιώθεις καλύτερα και θες να συνεισφέρεις στο κοινό καλό.

Όσοι μοιράζονται αρχεία στο ίντερνετ και κατεβάζουν τραγούδια παράνομα ξοδεύουν περισσότερα χρήματα στην μουσική. Σύμφωνα με βρετανική έρευνα όσοι μοιράζονται αρχεία στο ίντερνετ ξοδεύουν 75% περισσότερα χρήματα στην μουσική από τους υπόλοιπους που δεν ασχολούνται. Και πως αιτιολογείται αυτό το ποσοστό; Απλά αυτοί που κατεβάζουν τραγούδια από το ίντερνετ ασχολούνται περισσότερο με την μουσική. Το γεγονός ότι ένας κατεβάζει παράνομα τραγούδια, δεν σημαίνει ότι δεν ξοδεύει ποτέ για να αγοράσει cd

Εάν αισθάνθηκες ότι έχεις τέτοια εξάρτηση από τα χρήματα όπως συμβαίνει με τα ναρκωτικά τότε ναι είσαι ένας από αυτούς που πιστεύει σε αυτή την έρευνα. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Minnesota το να μετράς χρήματα –απλά να χειρίζεσαι λογαριασμούς- μπορεί να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

Τα χρήματα αγοράζουν την ευτυχία όταν την ξοδεύεις για άλλους. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο British Columbia και Harvard Business School έχουν βρει ότι τελικά τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία. Πότε; Όταν θα επενδύσεις για να χαρούν οι φίλοι σου, οι αγαπημένοι σου άνθρωποι και φυσικά η οικογένεια σου. Πάρε για παράδειγμα, τη στιγμή που δίνεις στην κοπέλα σου το δώρο της για τα γενέθλια της! Βλέπεις το χαμόγελο που ζωγραφίζεται στο πρόσωπό της, αλλά σκέφτεσαι και τι θα επακολουθήσει για να σ’ ευχαριστήσει…

Οι περισσότερες έγνοιες οδηγούν τις γυναίκες να ξοδεύουν περισσότερα. Λες και μας ήταν άγνωστο! Τώρα και οι έρευνες μας επιβεβαιώνουν ότι οι γυναίκες είναι σπάταλες. Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα του Πανεπιστημίου Hertfordshire, το 79% των γυναικών απάντησαν ότι βγαίνουν για ψώνια για να νιώσουν καλύτερα. Shopping therapy εν καιρώ κρίσης όμως δεν συμφέρει καθόλου!

Οι όμορφοι βγάζουν περισσότερα από τους άσχημους. Δεν ξέρω κατά πόσο το πιστεύετε ή όχι, αλλά σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Texas η ομορφιά παίζει ρόλο στις αποδοχές μας. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι βασικό ρόλο παίζει το κονέ που έχεις, τώρα προστίθεται κι η ομορφιά. Οι όμορφοι και περιποιημένοι εργαζόμενοι έχουν μεγαλύτερο εισόδημα από αυτούς που θεωρούνται μέτριοι ως προς την εμφάνισή τους στον χώρο εργασίας. Και οι άσχημοι άνδρες επηρεάζονται περισσότερο από τις άσχημες γυναίκες. Οι άντρες που είναι άσχημοι τείνουν να κερδίζουν 9% λιγότερα χρήματα, ενώ οι άσχημες γυναίκες κερδίζουν μόλις 5% λιγότερα χρήματα.

Οι ψηλοί άνθρωποι κερδίζουν περισσότερα. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο οικονομικό περιοδικό The Economic Record, οι πιο ψηλοί άνθρωποι κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τους κοντούς, γιατί οι πρώτοι θεωρούνται πιο έξυπνοι και πιο δυναμικοί. Βέβαια η ιστορία καταρρίπτει αυτούς τους ισχυρισμούς μιας και δεν είναι λίγα τα παραδείγματα των ισχυρών ανθρώπων στον πλανήτη με ύψος όχι πάνω από 1.45, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Ναπολέων Βοναπάρτης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νομίζω πως δεν χρειαζόταν να διεξάγει κάποιος μια τέτοια έρευνα για να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα. Οι Αμερικανοί ψυχολόγοι από το πανεπιστήμιο του Missouri δεν ήταν και πολύ σίγουροι και την πραγματοποίησαν. Τα αποτελέσματα; Νομίζω πως δεν θα εκπλαγείτε… Τα μετρητά και η δημοσιότητα δεν φέρνουν ψυχική ικανοποίηση. Άντε τώρα! Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αναπάντεχη απόκτηση πολλών χρημάτων, όπως είναι οι νικητές παιχνιδιών ΛΟΤΤΟ ή λαχείου για παράδειγμα, μπορεί να προκαλέσει και δυστυχία. Ωστόσο, η αυτονομία, η ικανοποίηση σε αυτό που κάνουμε, η φιλία και η αυτοεκτίμηση είναι αυτά που μας γεμίζουν με περισσότερη ενέργεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.