ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι πιστολιές στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός στη Νέα Φιλαδέλφεια (βίντεο)

Οι πιστολιές στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός στη Νέα Φιλαδέλφεια (βίντεο)

Μία από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του, έγραψε πριν από 22 χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο στο -κεκλεισμένων των θυρών- ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ξύλο στον διαιτητή και πιστολιές μετά το τέλος!

Στις 15 Νοεμβρίου του 1999 η ΑΕΚ φιλοξενούσε κεκλεισμένων των θυρών τον Ολυμπιακό στο εξ αναβολής παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής (σ.σ. λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των δύο ομάδων), με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν το τρίποντο επικρατώντας με 0-2 στο ντεμπούτο του Αλμπέρτο Μπιγκόν στον πάγκο τους, στην μετά-Μπάγεβιτς εποχή.

Το σκορ άνοιξε ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στο 74′ με εκτέλεση πέναλτι και το τελικό 0-2 διαμόρφωσε ο Ζιοβάνι στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ η Ένωση τελείωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Γιάννη Καλιτζάκη από το 64′ με 2η κίτρινη κάρτα.

Το παιχνίδι στιγματίστηκε από τα έντονα παράπονα των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ από τον διαιτητή του ντέρμπι, Βαγγέλη Δημητρόπουλο, κυρίως για το πέναλτι που δεν δόθηκε στο 0-0 στον Μαλαδένη σε τράβηγμα του Ελευθερόπουλου, αλλά και στις -σωστές- αποφάσεις που αφορούσαν το πέναλτι του Ολυμπιακού και την αποβολή του Καλιτζάκη.

Οι διαμαρτυρίες των «κιτρινόμαυρων» ξέφυγαν από τα όρια και ο Μιχάλης Κασάπης κλώτσησε τον κ. Δημητρόπουλο μετά το τέλος του αγώνα, με αποτέλεσμα να την τιμωρία του για τις επόμενες 24 αγωνιστικές, θέτοντάς τον εκτός για την υπόλοιπη σεζόν.

Προβεβλημένοι σύνδεσμοιΕίσαι ο καλύτερος προπονητής; Στα Fantasy τουρνουά φτιάχνεις τη δική σου ομάδα & διεκδικείς την κορυφή. Πάτα εδώ!

Με τον Ντέμη Νικολαΐδη να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία, οι Έλληνες διεθνείς της ΑΕΚ, αποφάσισαν να μην αγωνιστούν ξανά με την Εθνική ομάδα, μία απόφαση που έγινε πράξη για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Οι πιστολιές από τον μπράβο του Μητρόπουλου στο Members Club

Δυστυχώς, όμως, τα χειρότερα δεν είχαν συμβεί. Λίγο αργότερα στο Members Club του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας, όταν ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης είχε λεκτική διένεξη με τον τότε πρόεδρο της ΕΠΑΕ, Βίκτωρα Μητρόπουλο, ο μπράβος του τελευταίου έβγαλε όπλο και πυροβόλησε στον αέρα, ενώ βγήκαν και μαχαίρια.

Το τι ακολούθησε μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω βίντεο, ενώ από τα επεισόδια έχασε τη ζωή του ο 50χρονος οπαδός της ΑΕΚ, Ευάγγελος Θωμαΐδης, ο οποίος υπέστη καρδιακό επεισόδιο λόγω της έντασης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ω

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.