ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο Θρόνος του Ξέρξη – Από εδώ είδε να συντρίβεται ο στόλος του (βίντεο)

Ο Θρόνος του Ξέρξη – Από εδώ είδε να συντρίβεται ο στόλος του (βίντεο)

Τον Σεπτέμβριο του 480 π.Χ στα νερά του Σαρωνικού, οι αρχαίοι Ελληνες, ενωμένοι, καταναυμάχησαν τον στόλο του βασιλιά των Περσών, Ξέρξη.

Στο στενό της Σαλαμίνας, μεταξύ Κυνοσούρας και Κερατσινίου, οι τριήρεις του Θεμιστοκλή και του Ευρυβιάδη έτρεψαν σε φυγή τα αριθμητικά υπέρτερα πλοία των Περσών.

Ο ίδιος ο μεγάλος βασιλιάς Ξέρξης, σύμφωνα με τους ιστορικούς, παρακολουθούσε από έναν θρόνο στο όρος Αιγάλεω την συντριβή του στόλου του.

Από εκεί ο βασιλιάς των Περσών είχε πανοραμική θέα προς την περιοχή της Ψυτάλλειας και του στενού της Σαλαμίνας, όπου έγινε η ναυμαχία. Η κορυφή αυτή αποκαλείται από τους κατοίκους του Περάματος «Θρόνος του Ξέρξη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε το βίντεο με τον θρόνο του Πέρση Βασιλιά από την ομάδα του updrone

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.