ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

7 Μαΐου 1945: Αυτό ήταν το τελευταίο σήμα του γερμανικού Στρατού

7 Μαΐου 1945: Αυτό ήταν το  τελευταίο σήμα του γερμανικού Στρατού

Κατά τη διάρκεια του Β΄ΠΠ μια έπαυλη στη Βρετανία στην τοποθεσία Bletchley Park ήταν το κέντρο από όπου κάθε γερμανικό σήμα αποκωδικοποιούταν και στη συνέχεια αναφερόταν στο αρχηγείο των συμμαχικών δυνάμεων.

Η δουλειά που γινόταν στο Bletchley Park ήταν φυσικά άκρως απόρρητη και αποκαλύφθηκε πολλά χρόνια μετά το τέλος του πολέμου.

Με την ευκαιρία των 75 ετών από τη λήξη του πολέμου στην Ευρώπη η Βρετανία αποκάλυψε το τελευταίο γερμανικό σήμα που υπέκλεψε.

Αυτό μεταδόθηκε στις 7 Μαΐου του 1945 (μια ημέρα δηλαδή πριν την παράδοση της Γερμανίας) και το απέστειλε ένας Γερμανός υπολοχαγός με το όνομα Kunkel.

«Βρετανικά στρατεύματα εισήλθαν στο Κουξχάφεν (πόλη κοντά στο Ανόβερο) στις 14:00 της 6ης Μαΐου. Από εδώ και πέρα κάθε επικοινωνία σταματά. Σας εύχομαι καλή τύχη».

Λίγο μετά ο ίδιος έστειλε ακόμη ένα μήνυμα το οποίο ήταν και το τελευταίο:

«Ο σταθμός κλείνει για πάντα. Εύχομαι τα καλύτερα. Σας αποχαιρετώ».

Αυτό ήταν και το τελευταίο σήμα.

https://twitter.com/SputnikInt/status/1258869785565134848


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.