Η ιστορία που επισκιάζει την απαστράπτουσα φήμη του θρυλικού Hollywood Roosevelt

...«Πολλοί βλέπουν τη Μέριλιν στον καθρέφτη»

Η ιστορία που επισκιάζει την απαστράπτουσα φήμη του θρυλικού Hollywood Roosevelt

Το θρυλικό Hollywood Roosevelt κρύβει πολλές ιστορίες, με μερικούς εκ των κορυφαίων ηθοποιών του πλανήτη να έχουν διανυκτερεύσει εκεί, όμως υπάρχει και μία σκοτεινή πλευρά που επισκιάζει την απαστράπτουσα φήμη του.

Η ανατριχιαστική ιστορία, ωστόσο, πίσω από το διάσημο αυτό ξενοδοχείο στοιχειώνει τη φήμη του, θέλοντας το πνεύμα της Marilyn Monroe -υπάρχει και σουίτα με το όνομα της θρυλικής σταρ- να κυκλοφορεί στους διαδρόμους του.

Ο θρύλος ξεκινάει όταν η Marilyn Monroe ήταν ακόμη ένα φιλόδοξο κορίτσι που ήθελε να γίνει από τα διασημότερα μοντέλα και μετέτρεψε μια σουίτα στο ξενοδοχείο σε κατοικία της, φιλοδοξώντας να κάνει το μεγάλο μπαμ στους κύκλους του Λος Άντζελες.

Μάλιστα, κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ’40 η ξανθιά καλλονή αποκαλούσε το ξενοδοχείο ως το σπίτι της για δύο χρόνια, φωτογραφίζοντας το πρώτο εξώφυλλό της σε περιοδικό στην πισίνα του ξενοδοχείου.

Φυσικά, λίγο αργότερα η ίδια θα γινόταν μία από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς στην ιστορία και μία από τις πιο φωτεινές σταρ του Χόλιγουντ κατά την δεκαετία του ’50.

Καθώς η καριέρα της προχωρούσε, ωστόσο, η Monroe υπέφερε από καταχρήσεις ουσιών και ψυχικές ασθένειες, με τα διασημότερα στούντιο του Χόλιγουντ να της γυρνούν την πλάτη. Το 1962, τελικά, πέθανε στο σπίτι της στο Brentwood από υπερβολική χρήση ουσιών, συγκλονίζοντας τους πάντες.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ούτε ο θάνατος δεν κατάφερε να χωρίσει τη σταρ από την παλιά της κατοικία στο θρυλικό ξενοδοχείο, με μαρτυρίες να κάνουν λόγο ότι κάποιοι την είχαν δει να τριγυρνάει στη σουίτα 1.200, την πρώην κατοικία της, ενώ κάποιοι να εμφανίζεται σε έναν καθρέφτη ο οποίος τελικά αφαιρέθηκε μετά από διαμαρτυρίες πελατών.

«Πολλοί βλέπουν τη Μέριλιν στον καθρέφτη», είπε κάποτε ένας εργάτης συντήρησης του ξενοδοχείου στο The Hollywood Reporter. Το φάντασμα της Monroe, ωστόσο, δεν είναι το μόνο που φημολογείται ότι περπατά στους διαδρόμους του ξενοδοχείου. Το πνεύμα του ηθοποιού Montgomery Clift λέγεται ότι περιπλανιέται, επίσης, στο Roosevelt.

Η ανησυχία του πνεύματος του Clift μπορεί να έχει σχέση με τη δύσκολη προσωπική του ζωή. Σύμφωνα με τον αδερφό του, ο Clift ήταν αμφιφυλόφιλος και η σεξουαλικότητά του συζητιόταν συχνά στα ταμπλόιντ, παρά τις καλύτερες προσπάθειες του Clift η προσωπική του ζωή να παραμείνει εντελώς ιδιωτική.

Το 1956, ο Clift έπεσε με το αυτοκίνητό του σε έναν τηλεφωνικό στύλο, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του και αφήνοντας το πρόσωπό του παραμορφωμένο.

Αν και επιβίωσε από το ατύχημα, το περιστατικό πυροδότησε αυτό που ο καθηγητής Ρόμπερτ Λιούις χαρακτήρισε «τη μεγαλύτερη αυτοκτονία στο Χόλιγουντ», καθώς ο Clift στράφηκε σε συνταγογραφούμενες θεραπείες και κατάχρηση αλκοόλ για να αντιμετωπίσει τη νέα του ζωή. Τελικά, προσπάθησε να επιστρέψει στην οθόνη, αλλά δυστυχώς πέθανε από μια εμφανή καρδιακή προσβολή το 1966 μόλις 45 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τώρα, το πνεύμα του Clift καταλαμβάνει το δωμάτιο 928, παίζοντας με τον θερμοστάτη και το ραδιόφωνο σε μια προσπάθεια να παραμείνει συνδεδεμένος με τον κόσμο μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.