ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Το άγνωστο περιστατικό που άγχωσε την βασίλισσα Ελισάβετ στον γάμο της

Το άγνωστο περιστατικό που άγχωσε την βασίλισσα Ελισάβετ στον γάμο της

Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν το άγνωστο περιστατικό που έλαβε χώρα στον γάμο της βασίλισσας Ελισάβετ με τον Φίλιππο.

Τον Νοέμβριο του 1947, η Ελισάβετ, κόρη του Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’, αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης με τον Πρίγκιπα της Ελλάδας και της Δανίας, Φίλιππο. Η επίσημη τελετή επρόκειτο ωστόσο να «σημαδευτεί» από ένα στιλιστικό «ατύχημα» που αποκάλυψε η ίδια η βασιλομήτωρ περισσότερο από μισό αιώνα αργότερα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Express, η Βασίλισσα Ελισάβετ εκμυστηρεύτηκε την ιστορία στη σύζυγο του πρίγκιπα Ουίλιαμ, δούκισσα Κέιτ Μίντλετον, το 2018, σε μια έκθεση νυφικών.

Στον γάμο της, ήταν η πρώτη φορά που θα φορούσε τιάρα, ενώ το κειμήλιο αυτό της βρετανικής βασιλικής οικογένειας ανήκε στη γιαγιά της, τη Βασίλισσα Μαρία. Αρχικά ήταν ένα κολιέ, ωστόσο το 1919 μετατράπηκε σε τιάρα από το κοσμηματοπωλείο «Garrard and Co.».

Η νεαρή τότε πριγκίπισσα δεν ήξερε ωστόσο ότι η τιάρα σε στιλ «kokoshnik» (παραδοσιακό ρωσικό αξεσουάρ) ήταν κολιέ και άγγιξε το κούμπωμα που ενώνει τα δύο μέρη, με αποτέλεσμα να σπάσει δύο ώρες πριν από την τελετή.

Χρονικό διάστημα το οποίο ήταν πάντως αρκετό για να επισκευαστεί η τιάρα, η οποία στάλθηκε, συνοδεία αστυνομικών, σε ένα κοσμηματοπωλείο.

«Ήμασταν σε θέση να την επισκευάσουμε, αλλά ήμουν αρκετά αγχωμένη» εξομολογήθηκε η Ελισάβετ, σύμφωνα με το περιοδικό Hello.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ δεν ήταν το μόνο μέλος της βασιλικής οικογένειας που φορούσε αυτό το ασυνήθιστο και κομψό κόσμημα στον γάμο της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Νοέμβριο του 1973, η τιάρα ήταν κομμάτι της νυφικής ενδυμασίας της κόρης της, πριγκίπισσας Άννας, ενώ τον Ιούλιο του 2020, η εγγονή της, Μπεατρίς, τη φόρεσε την ημέρα του γάμου της με τον επιχειρηματία Εντουάρντο Μαπέλι Μότζι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.