Αίγυπτος: Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τέσσερις τάφους των Φαραώ και μούμια 4.000 ετών

Στη νεκρόπολη της Σακκάρα που είναι γνωστή για τη διάσημη πυραμίδα με βαθμίδες του Φαραώ Ζοζέ

Αίγυπτος: Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τέσσερις τάφους των Φαραώ και μούμια 4.000 ετών

Τέσσερις τάφοι Φαραώ και μία μούμια  άνω των 4.000 ετών ανακαλύφθηκαν στη Νεκρόπολη της Σακκάρα, κοντά στο Κάιρο, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Αίγυπτο. 

Στη νεκρόπολη της Σακκάρα, που είναι γνωστή για τη διάσημη πυραμίδα με βαθμίδες του Φαραώ Ζοζέρ, οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως αυτούς τους σφραγισμένους τάφους της 5ης και της 6ης δυναστείας, από το 2.500 έως το 2.100 π.Χ.

Οι βαθιές αυτές κοιλότητες, διακοσμημένες με χρωματιστές σκηνές από την καθημερινότητα, ήταν η τελευταία κατοικία του Χνουμντζέντεφ, του μεγάλου ιερέα του Φαραώ Ούνας, του Μέρι, του φύλακα των μυστικών του βασιλιά, του Μέσι, μεγάλου ιερέα του Φαραώ Πεπί Α’ και του Φετέκ, αντιγραφέα και δικαστή, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γνωστός Αιγύπτιος αρχαιολόγος Ζάχι Χάουας. Ανακαλύφθηκαν τάφοι Φαραώ και μία μούμια άνω των 4.000 ετών στη Νεκρόπολη της Σακκάρα Ανακαλύφθηκαν τάφοι Φαραώ και μία μούμια άνω των 4.000 ετών στη Νεκρόπολη της Σακκάρα

Στη διάρκεια των ανασκαφών, 15 μέτρα κάτω από τη γη, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια σαρκοφάγο από ασβεστόλιθο «στην ακριβή κατάσταση που οι αρχαίοι Αιγύπτιοι την είχαν αφήσει πριν από 4.300 χρόνια», δήλωσε ο Χάουας.

Ανοίγοντάς την, ανακάλυψαν μια μούμια καλυμμένη με χρυσό, «μία από τις πιο παλιές και καλύτερα διατηρημένες της Αιγύπτου με εξαίρεση τις βασιλικές μούμιες» διευκρίνισε ο αρχαιολόγος, που φορούσε, όπως συνηθίζει, το διάσημο καπέλο του Ιντιάνα Τζόουνς.

Η νεκρόπολη της Σακκάρα, λίγο παραπάνω από 15 χιλιόμετρα νότια των διάσημων πυραμίδων της Γκίζας, ανήκει στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco καθώς η πυραμίδα του Ζοζέρ, που κατασκευάστηκε περίπου το 2.700 π.Χ. από τον αρχιτέκτονα Ιμχοτέπ, θεωρείται ως ένα από τα πιο αρχαία μνημεία στην επιφάνεια της γης.

Η Αίγυπτος έχει προβεί τους τελευταίους μήνες σε πολλές μεγάλες ανακαλύψεις κυρίως στη Σακκάρα αλλά και στο Λούξορ.

Προχθές, Τρίτη, το Κάιρο ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε στην πόλη αυτή της νότιας Αιγύπτου, τις θρυλικές Θήβες των Φαραώ, τα ερείπια «μιας ολόκληρης ρωμαϊκής πόλης» που χρονολογούνται από τους πρώτους αιώνες μετά Χριστόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.