Σίγουρα θα θυμάστε το μύθο του Μίδα, το βασιλιά της Φρυγίας. Ήταν γνωστός για την ικανότητά του να μετατρέπει σε χρυσάφι οτιδήποτε άγγιζε. Ξέρετε όμως ότι στην αρχαιότητα μια αγαπημένη περιοχή στην Ημαθία λεγόταν παλαιότερα Κήποι του Μίδα;

Η περιοχή ήταν γνωστή στην αρχαιότητα ως “Κήποι του Μίδα”, όταν ακόμα κατοικούσαν Βρύγες, και διάσημη για τα εξηντάφυλλα αγριοτριαντάφυλλά της. Μια πόλη που είναι ένα με τη φύση!

Για ποια περιοχή μιλάμε; Για τη Νάουσα. Κάτω από το επιβλητικό όρος Βέρμιο, μέσα στα καταπράσινα δάση, ξεπροβάλλουν μικρά ή μεγαλύτερα ποτάμια που με τα νερά τους πότιζαν πάντα την πόλη.

Εκεί θα βρείτε και το Άλσος του Αγίου Νικολάου που το 1997 διακρίθηκε με το Ειδικό Ευρωπαϊκό Βραβείο για την εφαρμογή του προγράμματος «LIFE», στο πλαίσιο του θεσμού των Ευρωπαϊκών Βραβείων αστικού και περιφερειακού σχεδιασμού. Σε έκταση περίπου 60 στρεμμάτων, το άλσος φιλοξενεί υπεραιωνόβια πλατάνια, βελανιδιές και φλαμουριές. Όποια εποχή και να πάτε είναι σίγουρο πως η ομορφιά θα σας ανταμείψει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

">