Αχ, βρε Κίμπερλι, τη ζωή σου να΄χα! Λούσα, βόλτες, μπουζούκια και μερικά εκατομμύρια ιθαγενείς στα πόδια σου...

Επιστήμονας αποκωδικοποίησε τον πιο δύσκολο γρίφο του κόσμου – Μια τοιχογραφία 1.800 ετών (φωτο)

Χρειάστηκαν μήνες επίπονης δουλειάς για να συναρμολογήσουν το «παζλ»

Επιστήμονας αποκωδικοποίησε τον πιο δύσκολο γρίφο του κόσμου – Μια τοιχογραφία 1.800 ετών (φωτο)

Μια ομάδα ερευνητών εντόπισε τη μεγαλύτερη συλλογή ζωγραφισμένου γύψου που έχει βρεθεί ποτέ στο Λονδίνο, αποτελούμενη από χιλιάδες κομμάτια.

Χρειάστηκαν μήνες επίπονης δουλειάς για να συναρμολογήσουν το «παζλ» και να αποκαλύψουν τις ζωγραφισμένες σκηνές με μοτίβα πουλιών, φρούτων και λυρών.

Ακόμη, οι εμπειρογνώμονες ανακάλυψαν μια λαξευμένη υπογραφή που συνδέει την τοιχογραφία με τον δημιουργό της. Σε κάποιο σημείο, πριν το 200 μ.Χ., οι εργάτες κατεδάφισαν ένα κτίριο που βρισκόταν στη Ρωμαϊκή πόλη Λονδίνιο και πέταξαν τα φαινομενικά άχρηστα απομεινάρια ενός ερειπωμένου κτιρίου. Και όμως, αυτά αποδείχτηκαν πως ήταν θησαυροί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.