ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η αλήθεια για την ρομαντική ιστορία της Pocahontas που ανατρέπει όσα ξέραμε

Ο Smith μάλλον έλεγε ψέματα

Η αλήθεια για την ρομαντική ιστορία της Pocahontas που ανατρέπει όσα ξέραμε

Η δημοφιλής ιστορία για την Pocahontas που έχει συναρπάσει γενιές και γενιές προέρχεται απευθείας από έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ιστορίας, τον Άγγλο αποικιακό εξερευνητή John Smith.

Σύμφωνα με τον Smith, συνελήφθη από τον αρχηγό των Algonquin Powhatan και επρόκειτο να εκτελεστεί μέχρι που η όμορφη κόρη του Powhatan παρακαλούσε για τη ζωή του επειδή ήταν ερωτευμένη μαζί του. Ο Smith είτε έκανε λάθος είτε έλεγε ψέματα. Το πιο περίεργο είναι ότι είναι σχεδόν πανομοιότυπο με μια πολύ παλαιότερη σκωτσέζικη ιστορία για μια Τουρκάλα πριγκίπισσα…

Σε αντίθεση με την ερωτευμένη νεαρή γυναίκα που περιέγραψε ο Smith η Ποκαχόντας ήταν ένα περίεργο, διασκεδαστικό και έξυπνο παιδί εκείνη την εποχή, περίπου 11 ετών.

Αυτή και ο John Smith ήταν πραγματικά δεμένοι και δίδασκαν ο ένας τον άλλον τις αντίστοιχες γλώσσες τους. Χρόνια αργότερα, η Pocahontas απήχθη από Άγγλους.

Ο πατέρας της προσπάθησε να της δώσει λύτρα, αλλά μέχρι τότε της είχαν ήδη δώσει ένα νέο, αγγλικό όνομα και την είχαν παντρέψει με έναν άντρα που ονομαζόταν John Rolfe. Το αν η Pocahontas συμφώνησε ή όχι στον γάμο είναι άγνωστο. Στο πλοίο για την Αγγλία, ο Pocahontas πέθανε απροσδόκητα. Ο πατέρας της πάντα υποψιαζόταν ότι είχε δηλητηριαστεί…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι άγνωστο ακριβώς γιατί ο Smith επέλεξε να παραποιήσει τη σχέση του με την Pocahontas , αλλά η εκδοχή του για την ιστορία έχει αντέξει. Όπως περιγράφεται από την ιστορικό και ειδικό της Pocahontas Camilla Townsend, σε μια συνέντευξη στο Smithsonian, η παραδοσιακή ιστορία της Ποκαχόντας ήταν πάντα δημοφιλής στους λευκούς Αμερικανούς επειδή απεικονίζει έναν ιθαγενή να επιλέγει μια ευρωπαϊκή θρησκεία, κουλτούρα και σύζυγο αντί για τη δική της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.