ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Η δουλειά στην αρχαία Αθήνα που κανείς δεν ήθελε να κάνει – Ο εξαερισμός ήταν πολυτέλεια

Οι συνθήκες ήταν τόσο κακές που εκεί κατέληγαν να εργάζονται μόνο δούλοι

Η δουλειά στην αρχαία Αθήνα που κανείς δεν ήθελε να κάνει – Ο εξαερισμός ήταν πολυτέλεια

Στην αρχαία Αθήνα, μπορεί να υπήρχαν αγρότες, αρχιτέκτονες, ξυλουργοί, ψαράδες, εργάτες και τεχνίτες, ωστόσο υπήρχε όμως μια δουλειά που κανείς δεν ήθελε.

Αυτή δεν ήταν άλλη από τη δουλειά στο ορυχείο, καθώς οι συνθήκες ήταν τόσο κακές που εκεί κατέληγαν να εργάζονται μόνο δούλοι.

Η δουλειά τους ήταν κάθε μέρα να ανοίγουν στοές με τις αξίνες τους για να βγάλουν τα πολύτιμα μεταλλεύματα.

Η ζέστη ήταν ανυπόφορη το καλοκαίρι, το κρύο ήταν τσουχτερό το χειμώνα.

Απ΄ την άλλη, ο εξαερισμός ήταν σχεδόν πολυτέλεια, που πολλοί κατέληγαν την ώρα της δουλειάς – για παράδειγμα στα ορυχεία του Λαυρίου και στα χρυσορυχεία του όρους Παγγαίο, που εκτείνεται στους σημερινούς νομούς Καβάλας και Σερρών.

Μέσα στους εργαζόμενους φυσικά ήταν και παιδιά δούλοι. Κι όμως εκεί που δεν χωρούσαν οι ενήλικες, έστελναν παιδιά που σέρνονταν σε βάθος ακόμη και 100 μέτρα κάτω από το έδαφος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.