ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η ιστορία της γυναίκας που ανακάλυψε το… blanco – Η γραμματέας που έγινε πλούσια διορθώνοντας λάθη

Το 1979 η εταιρία της εξαγοράστηκε από τη Gilette για περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια

Η ιστορία της γυναίκας που ανακάλυψε το… blanco – Η γραμματέας που έγινε πλούσια διορθώνοντας λάθη

Άλλοι το λένε τύχη, άλλοι το λένε κάρμα, άλλοι υποστηρίζουν πως τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η ιστορία της Μπέτι Γκράχαμ Νέσμιθ, είναι ένα παράδειγμα, πως η ζωή μπορεί να σου φερθεί πολύ καλά, αν προσπαθήσεις και εσύ.

Η Μπέτι, γραμματέας στο επάγγελμα, ήξερε καλύτερα από όλους πως ένα λάθος κατά τη δακτυλογράφηση, ήταν ικανή να κοστίσει σε χρόνο, αφού πετιόταν όλο το γραπτό. Μπορούσαν να σβήσουν με γόμα το λάθος, αλλά σε επίσημα έγγραφα, το αποτέλεσμα ήταν αντιαισθητικό, και έτσι με το παραμικρό λάθος, το κείμενο ξαναγράφονταν από την αρχή.

Η Μπέτι δούλευε γραμματέας σε τράπεζα και αυτή όπως και οι υπόλοιπες κοπέλες που δούλευαν στην ίδια θέση συζητούσαν το μόνιμο βραχνά που είχαν, και τα παράπονα που άκουγαν από τους διευθυντές, για το χρόνο που χάνονταν όταν γίνονταν λάθη κατά τη δακτυλογράφηση.

Η Μπέτι την περίοδο των Χριστουγέννων έμεινε να βοηθήσει στο στολισμό της τράπεζας και παρατήρησε πως ο στυλίστας διόρθωνε τα λάθη του, με άσπρο χρώμα.

Τότε της μπήκε η ιδέα να κάνει το ίδιο στο χαρτί. Και το πείραμα πέτυχε. Στην αρχή δεν το αποκάλυψε πουθενά, αλλά γρήγορα το νέο διαδόθηκε ανάμεσα στις κοπέλες και η ίδια άρχισε να πουλάει το ” μαγικό” χρώμα σε μπουκαλάκια βγάζοντας ένα ικανοποιητικό εισόδημα.

Όταν απολύθηκε από την τράπεζα για ένα λάθος που έκανε, μετέτρεψε τη μικρή επιχείρηση σε εταιρεία με υπαλλήλους, βγάζοντας το προιόν της στο εμπόριο, σημειώνοντας τεράστια επιτυχά.

Πολύ γρήγορα έγινε πολυεθνική, και η ίδια είδε τον τραπεζικό της λογαριασμό, στη τράπεζα που την είχε διώξει να γεμίζει με πολλά δολάρια.

Την πρώτη χρονιά πούλησε 65.000 μπουκαλάκια, ενώ μετά από 5 χρόνια είχε βγάλει 1,5 εκατ. δολάρια κέρδος.

Το 1979 η εταιρία εξαγοράστηκε από τη Gilette για περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένα χρόνο αργότερα η εφευρετική γραμματέας Μπέτι Γκράχαμ Νέσμιθ πέθανε, αλλά άφησε μια σημαντική κληρονομιά: Το μπλάνκο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.