ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» χαζός είναι;

Όλα τα σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 12 Απριλίου

Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα

Όλα τα σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 12 Απριλίου

Ποια σημαντικά γεγονότα συνέβησαν σαν σήμερα 12 Απριλίου στην Ελλάδα και τον κόσμο;

Σήμερα, Παρασκευή 12 Απριλίου, (Δ΄ Χαιρετισμοί), σύμφωνα με το Εορτολόγιο, τιμάται η μνήμη των Οσίου Ακακίου Καυσοκαλυβίτου, Οσίας Ανθούσας.

Γιορτάζουν τα ονόματα: Ακάκιος, Κάχι, Κάκι*, Ανθούσα.

Σαν σήμερα, στις 12 Απριλίου

  • 1204: Η Κωνσταντινούπολη καταλαμβάνεται από τους Σταυροφόρους. (Α’ Άλωση)
  • 1823: Έκθεση της δωδεκαμελούς επιτροπής, που όρισε η Β’ Εθνοσυνέλευση για να συντάξει ένα πρόχειρο προϋπολογισμό του επαναστατημένου Έθνους, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για την κρισιμότητα της κατάστασης: Τα έξοδα του πρώτου εξαμήνου του 1823 θα ανέλθουν σε 38 εκατομμύρια γρόσια και τα έσοδα σε μόλις 12 εκατομμύρια γρόσια. Η ανάγκη εξωτερικού δανεισμού είναι πλέον μονόδρομος.
  • 1861: Αρχίζουν οι πολεμικές επιχειρήσεις του Αμερικάνικου Εμφυλίου Πολέμου, με την επίθεση των Νοτίων στο Οχυρό Σάμτερ, στο λιμάνι του Τσάρλεστον της Βιρτζίνια.
  • 1906: Διεξάγεται στο Ποδηλατοδρόμιο, το κατοπινό Στάδιο Καραϊσκάκη, ο αγώνας Ελλάδας – Δανίας για το ποδοσφαιρικό τουρνουά της Μεσολυμπιάδας. Στο ημίχρονο κι ενώ το σκορ είναι 9-0 υπέρ των Δανών, οι παίκτες της Εθνικής μας αρνούνται να εμφανιστούν. Στην ομάδα παίζει και ο 17χρονος Γιώργος Καλαφάτης, ο μετέπειτα ιδρυτής του Παναθηναϊκού.
  • 1961: Ο Ρώσος κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που μπαίνει σε τροχιά γύρω από τη Γη, με το διαστημόπλοιο «Βοστόκ 1».
  • 2017: Δεκτή με 187 «ναι» έναντι 71 «όχι» γίνεται η πρόταση των συγκυβερνώντων κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το χώρο της Υγείας, την περίοδο 1997-2014, με την ονομαστική ψηφοφορία που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής. Η αντίστοιχη πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, για την περίοδο 1996 μέχρι σήμερα, απορρίπτεται με 107 «ναι», 151 «όχι» και 21 «παρών».

Γεννήσεις στις 12 Απριλίου

  • 1924: Πέτερ Σάφαρ, Αυστριακός γιατρός, που ανακάλυψε τη μέθοδο της τεχνητής αναπνοής, γνωστή ως «το φιλί της ζωής». (Θαν. 2/8/2003)
  • 1933: Μονσεράτ Καμπαγιέ, διάσημη Ισπανίδα σοπράνο. (Θαν. 6/10/2018)
  • 1940: Χέρμπι Χάνκοκ, Αμερικανός τζαζίστας.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θάνατοι στις 12 Απριλίου

  • 65: Σενέκας, Ρωμαίος φιλόσοφος, δραματουργός και πολιτικός. (Γεν. 3 π.Χ.)
  • 1920: Βλάσης Γαβριηλίδης, Έλληνας δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολις». (Γεν. 1848)
  • 1945: Φράνκλιν Ντελάνο Ρούσβελτ, 32ος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο μοναδικός που εξελέγη τέσσερις φορές στο αξίωμα αυτό. (Γεν. 30/1/1882)
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.