ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πώς έμοιαζε το Σικάγο στις αρχές του περασμένου αιώνα; – Σπάνιο βίντεο από το 1900

Ίσως το παλαιότερο βίντεο της πόλης των Ανέμων

Πώς έμοιαζε το Σικάγο στις αρχές του περασμένου αιώνα; – Σπάνιο βίντεο από το 1900

Πώς έμοιαζε το Σικάγο στις αρχές του περασμένου αιώνα; Το Yestervid, μια σειρά από παλιά βίντεο, απάντησε σε αυτό το ερώτημα φέρνοντας στο επίκεντρο μερικά από τα παλαιότερα πλάνα της πόλης των ανέμων που είναι γνωστό ότι υπάρχουν.

Οι σκηνές σε αυτό το πεντάλεπτο βίντεο παρουσιάζουν την όχθη της λίμνης, τους δρόμους της πόλης, τις αυλές, τους αγώνες μπέιζμπολ και πολλά άλλα περίπου στις αρχές του 1900.

Μια εύχρηστη διαιρούμενη οθόνη με χάρτη υποδεικνύει την κατά προσέγγιση τοποθεσία και την ημερομηνία από τα πλάνα, ένα χρήσιμο εργαλείο για όποιον θέλει να συγκρίνει τα δικά του γραφικά του Σικάγο με την αστική θέα από το παρελθόν. Ενώ το μεγαλύτερο μέρος των πλάνων προέρχεται από το 1915 περίπου, υπάρχει επίσης μια ηχογράφηση από το 1893.

Το βίντεο περιλαμβάνει πλάνα από τον απόηχο της καταστροφής του Eastland, που συνέβη στις 24 Ιουλίου 1915. Οι υπάλληλοι της Western Electric Company επιβιβάστηκαν στο SS Eastland για το ετήσιο πικνίκ της εταιρείας. Το επιβατικό πλοίο, το οποίο είχε τη φήμη ότι ήταν αρκετά ασταθές, επιδιορθώθηκε αρκετές φορές πριν ανατραπεί τελικά, σκοτώνοντας 844 άτομα.

Σύμφωνα με την Britannica, «εκατοντάδες ζωές χάθηκαν στην καταστροφή του Eastland, περισσότερες από τη φωτιά του Σικάγο το 1871». Σε άλλο μέρος του βίντεο, θα δείτε τον πρώην πρόεδρο Θίοντορ Ρούσβελτ να περπατά στην πόλη το 1917 και τον διαβόητο γκάνγκστερ Αλ Καπόνε το 1931.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι παραγωγοί πιστεύουν ότι έχουν εντοπίσει το παλαιότερο σωζόμενο βίντεο της πόλης, μερικά πλάνα από μια αστυνομική παρέλαση από το 1896.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.