ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πού βρίσκεται σήμερα το Άγιο Δισκοπότηρο από το οποίο κοινώνησε ο Θ.Κολοκοτρώνης (βίντεο)

Λόγω της στρατηγικής σημασίας η μονή στην οποία βρίσκεται διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στον αγώνα του 1821

Πού βρίσκεται σήμερα το Άγιο Δισκοπότηρο από το οποίο κοινώνησε ο Θ.Κολοκοτρώνης (βίντεο)

Ένα μοναδικό κειμήλιο, το Άγιο Δισκοπότηρο που κοινώνησε ο Κολοκοτρώνης και οι οπλαρχηγοί λίγο πριν την άλωση της Τριπολιτσάς, φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Επάνω Χρέπας της Αρκαδίας.

Λόγω της στρατηγικής σημασίας, η μονή διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στον αγώνα του 1821 έγινε θέατρο πολεμικών συγκρούσεων και χώρος συσκέψεων των οπλαρχηγών!

Στις 29 Μαΐου 1821 οι Τούρκοι της Τριπολιτσάς επιτίθενται, λεηλατούν και παραδίδουν στις φλόγες τη Μόνη. Λίγες ημέρες πριν την άλωση της Τριπολιτσάς, στις 14 Σεπτεμβρίου, ανήμερα του Σταυρού, ο Κολοκοτρώνης, οι οπλαρχηγοί και όλοι οι στρατιώτες κοινώνησαν και όταν τελείωσε η θεία λειτουργία ευλογήθηκαν τα Ελληνικά όπλα για το πάρσιμο της Τριπολιτσάς.

Στη συνέχεια πολιόρκησαν την Τριπολιτσά και στις 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η απελευθέρωσή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.