ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σπουδαία ανακάλυψη στη Γερμανία: Εντοπίστηκε ξίφος 3.000 ετών που… «ακόμα λάμπει» (φώτο)

Έχει οκτάγωνη λαβή και προέρχεται από έναν τάφο όπου τρεις άνθρωποι

Σπουδαία ανακάλυψη στη Γερμανία: Εντοπίστηκε ξίφος 3.000 ετών που… «ακόμα λάμπει» (φώτο)

Μια σπουδαία ανακάλυψη έγινε στη Γερμανία, καθώς εντοπίστηκε ένα χάλκινο ξίφος 3.000 ετών σε τόσο καλή κατάσταση που «σχεδόν λάμπει».

Το εύρημα «ήρθε στο φως» μετά από ανασκαφές που έλαβαν χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στο Νόρντλινγκεν, στο γερμανικό νότο, μεταξύ Νυρεμβέργης και Στουτγκάρδης.

Το ξίφος, που χρονολογείται από τα τέλη του 14ου αιώνα π.Χ., δηλαδή το μέσον του αιώνα του Χαλκού, έχει οκτάγωνη λαβή και προέρχεται από έναν τάφο όπου τρεις άνθρωποι – ένας άνδρας, μια γυναίκα και ένα αγόρι – ετάφησαν σε μαζί με χάλκινα αντικείμενα, σύμφωνα με την υπηρεσία διατήρησης ιστορικών μνημείων της Βαυαρίας. Δεν ήταν ξεκάθαρο αν τα τρία αυτά άτομα συνδέονται και με ποιον τρόπο μεταξύ τους. Φωτογραφία: Bavarian State Office for the Preservation of Monuments

«Απίστευτη η συντήρηση του ξίφους, είναι πολύ σπάνιο»

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας, καθηγητής Mathias Pfeil, ανέφερε: «Το σπαθί και η ταφή πρέπει ακόμη να εξεταστούν προκειμένου οι αρχαιολόγοι μας να κατηγοριοποιήσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια το εύρημα. Αλλά μπορούμε ήδη να πούμε πως η κατάσταση συντήρησής του είναι απίστευτη. Ένα τέτοιο εύρημα είναι πολύ σπάνιο».  Φωτογραφία: Bavarian State Office for the Preservation of Monuments

Σύμφωνα με την βαυαρική υπηρεσία, είναι ασυνήθιστο να ανακαλυφθούν ξίφη από την συγκεκριμένη περίοδο, αλλά έχουν προκύψει από τύμβους που «ανοίχτηκαν» τον 19ο αιώνα ή ως ατομικά ευρήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.