ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τελικά είναι μύθος ή αλήθεια πως ένα μήλο έπεσε στο κεφάλι του Νεύτωνα;

Ο Νεύτωνας εμπνεύστηκε τη θεωρία της βαρύτητας ενώ καθόταν δίπλα στις μηλιές στο σπίτι της μητέρας του;

Τελικά είναι μύθος ή αλήθεια πως ένα μήλο έπεσε στο κεφάλι του Νεύτωνα;

Όταν διδάσκεται η ιστορία του Ισαάκ Νεύτωνα, πολλοί δάσκαλοι παραθέτουν την παλιά ιστορία ότι ο φυσικός και μαθηματικός δημιούργησε τη θεωρία του για τη βαρύτητα αφού ένα μήλο έπεσε από ένα δέντρο κάτω από το οποίο καθόταν και τον χτύπησε στο κεφάλι.

Πιθανότατα το πιστέψατε κι εσείς. Αλλά, αυτή η ιστορία είναι κάπως αληθινή αλλά όχι 100% αληθινή. Ο Νεύτωνας εμπνεύστηκε τη θεωρία της βαρύτητας ενώ καθόταν δίπλα στις μηλιές στο σπίτι της μητέρας του;

Ενώ ο Νεύτων όντως έβγαλε κάποια συμπεράσματα βλέποντας ένα μήλο να πέφτει, η Βασιλική Εταιρεία στο Λονδίνο κατέληξε στο συμπέρασμα το 2010 ότι το περιστατικό όντως συνέβη στον κήπο της μητέρας του αλλά δεν υπήρξαν ποτέ στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι τον χτύπησε στο κεφάλι!

Αυτή ήταν η αφορμή, ώστε ο Ισαάκ να αναρωτηθεί για ποιόν λόγο ο καρπός του δένδρου δεν έπεσε ούτε πλαγίως, ούτε και προς τα πάνω, αλλά έπεσε κατακόρυφα στη γη. Δεν ξέρουμε πάντως πού έπεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το δέντρο ζει μέχρι σήμερα στο αρχοντικό Γούλστχορπ στο Λίνκολνσαϊρ, το πατρικό του Νεύτωνα και αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.