ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Το γνωρίζατε; – Να πώς η όμορφη κόρη του Βασιλιά Βρεταννού ανάγκασε τον Ηρακλή να κάνει έρωτα μαζί της

Από αυτή την συνεύρεση απέκτησαν τον Κέλτο

Το γνωρίζατε; – Να πώς η όμορφη κόρη του Βασιλιά Βρεταννού ανάγκασε τον Ηρακλή να κάνει έρωτα μαζί της

Ο Κέλτος ή Κελτός, όπως θα έχετε ήδη ακουστά, ήταν γιος του Ηρακλή και της Κελτίνης ή Κελτώς.

Ο Ηρακλής, στην εκστρατεία του εναντίον του Γηρυόνη, βρέθηκε στη Βρετανία — γεγονός το οποίο πολλοί μελετητές συνδέουν με τον Δέκατο άθλο του.

Εκεί γνώρισε την κόρη του βασιλιά Βρεταννού, Κελτίνη.

Η όμορφη νέα του έκρυψε τα βόδια που αναζητούσε και υποσχέθηκε στον ήρωα να του τα επιστρέψει μόνο αν αυτός δεχόταν να έχει μια ερωτική επαφή μαζί της.

Από αυτή την συνεύρεση απέκτησαν τον Κέλτο.

Λέγεται πως το όνομα Κέλτος ή Κελτίνη σημαίνει αυτόν που ιππεύει τον κέλητα ίππο, τον πιο γρήγορο, αφού “κέλλω” σημαίνει “κινώ, θέτω σε γρήγορη κίνηση”.

Κατά μία άλλη εκδοχή ονομάστηκαν Κέλτες όντως από το ρήμα κέλλω επειδή ο Ηρακλής ήθελε τα βόδια γρήγορα, κινήθηκε δηλαδή γρήγορα στο να πάρει την απόφαση και να κοιμηθεί με την Κελτίνη.

Επιστρέφοντας ο Ηρακλής από τον άθλο μαζί με τα βόδια του Γηρυόνη, έπεσε στην παγίδα της Κελτίνης, η οποία έκρυψε την αγέλη των βοδιών και υποσχέθηκε στον ήρωα να του τα επιστρέψει μόνο αν αυτός δεχόταν να έχει μια σεξουαλική επαφή μαζί της.

Ο Ηρακλής δέχθηκε επειδή ήθελε τα βόδια γρήγορα, αλλά και επειδή η Κελτίνη ήταν όμορφη. Με τον τρόπο αυτό ο Ηρακλής έγινε πατέρας του Κελτού, που έδωσε το όνομά του στους Κέλτες.

Λέγεται πως φεύγοντας ο Ηρακλής από την Βρετανία άφησε το τόξο του στην Κελτίνη με την εντολή να το δώσει στο γιό του Κελτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν ο Κέλτος κατάφερνε να το τεντώσει θα γινόταν γενάρχης των Κελτών. Ο Κέλτος το κατάφερε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.