ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το μυθιστόρημα του τρόμου: Συγγραφέας προέβλεψε ότι ο Τιτανικός θα βυθιζόταν 14 χρόνια πριν συμβεί το ναυάγιο!

«Ματαιότητα: Το ναυάγιο του Τιτάνα»

Το μυθιστόρημα του τρόμου: Συγγραφέας προέβλεψε ότι ο Τιτανικός θα βυθιζόταν 14 χρόνια πριν συμβεί το ναυάγιο!

Ένα μυθιστόρημα που εκδόθηκε 14 χρόνια πριν από την καταστροφή του Τιτανικού φαίνεται ότι προέβλεψε με δραματικό τρόπο την τύχη του ιστορικού πλοίου με μερικές τρομακτικά ακριβείς συγκρίσεις.

«Ματαιότητα: Το ναυάγιο του Τιτάνα» του Morgan Robertson κυκλοφόρησε το 1898 και ακολουθεί την ιστορία ενός φανταστικού Τιτάνα, που περιγράφεται ως ένα από τα μεγαλύτερα πλοία που ήταν “αβύθιστο”. Οι αναλογίες ήταν σχεδόν πανομοιότυπες με το πλοίο και του Τιτανικού, με τη διαφορά ότι το δεύτερο ήταν μόλις 25 μέτρα πιο μακρύ.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ανατριχιαστικά όταν ο αναγνώστης φτάνει στη μέση του μυθιστορήματος. Εκεί, ο φανταστικός Τιτάνας χτύπησε κάποιο Απρίλιο σε παγόβουνο ενώ διέσχιζε τον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό και μετέφερε μόλις την ελάχιστη απαίτηση για σωσίβιες λέμβους.

Ως γνωστόν, η πραγματική καταστροφή του Τιτανικού συνέβη στις 15 Απριλίου 1912 και επίσης μετέφερε μόλις 20 σωσίβιες λέμβους, καθώς πίστευαν ότι αν συνέβαινε κάποιο ατύχημα, ένα άλλο πλοίο θα βοηθούσε να μεταφερθούν οι άνθρωποι σε ασφαλές μέρος.

Όπως ήταν φυσικό, ο συγγραφέας έμελλε να χαρακτηριστεί μέντιουμ για το υπόλοιπο της ζωής του. Ο Paul Heyer, μελετητής του Τιτανικού και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Wilfrid Laurier, δήλωσε στο AP News: «Όλοι έτρεχαν προς το μέρος του και του έλεγαν: “Θεέ μου, είσαι μέντιουμ».

Ενώ οι διασταυρώσεις των δύο υποθέσεων έκαναν τους αναγνώστες να φρικάρουν, πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν αν είναι δυνατόν ο συγγραφέας να προέβλεψε όντως τη βύθιση του Τιτανικού;

Σύμφωνα με τον Χάιερ, είναι απίθανο. «Ήταν κάποιος που έγραφε για τις ναυτικές υποθέσεις», δήλωσε. «Ήταν έμπειρος ναυτικός και έβλεπε τα πλοία να γίνονται πολύ μεγάλα και τον πιθανό κίνδυνο να χτυπήσει ένα από αυτά τα μεγαθήρια σε παγόβουνο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.