Διασωληνώθηκε 49χρονος μοναχός από το Άγιο Όρος

Διασωληνώθηκε 49χρονος μοναχός από το Άγιο Όρος

Πρόκειται για 49 ετών Ρώσο μοναχό από το Άγιον Όρος, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος νοσηλεύεται στην Εντατική του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι ένα περιστατικό που μας ανησυχεί ιδιαίτερα γιατί ο άνθρωπος είναι μόλις 49χρονών και ζούσε σε σκήτη γεγονός που σημαίνει ότι ήρθε σε επαφή με προσκυνητές. Δεν νόσησε δηλαδή λόγω υπερκινητικότητας. Ήρθε στο νοσοκομείο στις 2 Ιουλίου έχοντας νοσήσει ήδη ένα δεκαήμερο και μέσα σε δύο 24ωρα αισθάνθηκε έντονη δύσπνοια και αναπνευστική ανεπάρκεια με αποτέλεσμα να εισαχθεί εσπευσμένα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύεται μέχρι σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση. Επιπλέον ήταν ανεμβολίαστος» αναφέρει στο GRTimes, ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Αναφερόμενος στην έξαρση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία που παραθέτει ο ΕΟΔΥ, ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι ο ιός πλέον δεν δίνει καμιά προειδοποίηση. «Εάν κυριαρχήσει το εκρηκτικό μείγμα που ξεκινά από την χαλάρωση των μέτρων και συνδυαστεί με τη μη χρήση μάσκας και τους πολλούς ανεμβολίαστους, τότε τα πράγματα θα γίνουν πάρα πολύ δύσκολα. Πρέπει ακόμη και τώρα να κάνουμε όλα αυτά που πρέπει για να σταματήσουμε την επέλαση ενός τέταρτου κύματος» υπογράμμισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​​​​​​​

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.