ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτοκίνητο: Πόσα άτομα επιτρέπεται να επιβαίνουν βάση των νέων μέτρων

Αυτοκίνητο: Πόσα άτομα επιτρέπεται να επιβαίνουν βάση των νέων μέτρων

Νέα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ τις προηγούμενες ημέρες όσων αφορά τον κορωνοϊό, με τα ερωτήματα των πολιτών να είναι πολλά και τον αριθμό των επιβατών στα αυτοκίνητα ένα από τα πιο βασικά.

Το ΦΕΚ αναφέρει ότι ο μέγιστος αριθμός επιβατών σε αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης είναι τα τρία άτομα, δηλαδή ο οδηγός και ακόμη δύο. Για τα ταξί ισχύει ο ίδιος ακριβώς περιορισμός, δηλαδή έως και δύο πελάτες μέσα στο αυτοκίνητο, εκτός του οδηγού. Πάντως, η υπέρβαση των προαναφερθέντων ορίων μπορεί να υπάρξει μόνο σε περίπτωση που επιβαίνουν γονείς με τα παιδιά τους και εάν τα τέκνα είναι ενήλικα, τότε θα πρέπει να υπάρξει υπόδειξη στοιχείων ταυτότητας.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους και βεβαιώνεται πρόστιμο αν κάποιος επιβάτης δεν τη φορά ή τη φορά μερικώς.

Αυτοκίνητα έως 7 θέσεων

Επιτρέπονται έως και πέντε επιβάτες, πλην του οδηγού, σε όλα τα αυτοκίνητα έως και επτά θέσεων.Το ίδιο ισχύει και στα επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ειδικής Μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης έως επτά θέσεων.

Αυτοκίνητα έως εννέα θέσεων

Στα αυτοκίνητα έως εννέα θέσεων, επιτρέπονται μέχρι επτά επιβάτες πλην του οδηγού.

Διπλοκάμπινα μικτής χρήσης και οχήματα τύπου βαν

Στα διπλοκάμπινα μικτής χρήσης και οχήματα τύπου βαν, το όριο των επιβατών έχει τεθεί στα τέσσερα άτομα μαζί με τον οδηγό.

Τι ισχύει για τη μάσκα

Από τη χρήση μάσκας εξαιρούνται οι συγγενείς πρώτου βαθμού που ταξιδεύουν μαζί στο ίδιο όχημα. Εξαίρεση στον περιορισμό ατόμων εντός του αυτοκινήτου αποτελεί η περίπτωση μεταφοράς ανήλικων παιδιών που συνοδεύονται από τους γονείς τους και άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και ενδέχεται να χρειαστούν βοήθεια από τους συνοδούς τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.