ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΠΟΣΔΕΠ: Να ανασταλεί η ιδιότητα του φοιτητή σε όσους δεν εμβολιαστούν!

ΠΟΣΔΕΠ: Να ανασταλεί η ιδιότητα του φοιτητή σε όσους δεν εμβολιαστούν!

Πανεπιστημιακοί καθηγητές και ανώτατα ιδρύματα ζητούν να αναστέλλεται για έξι μήνες η ιδιότητα του φοιτητή σε όσους δεν κάνουν εμβόλιο ή δεν υποβάλλονται σε τακτικά τεστ.

Οι καθηγητές προτείνουν εμβολιασμό για όλους, αλλά για τους φοιτητές που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν ή να κάνουν υποχρεωτικά τεστ κάθε εβδομάδα συνιστούν να μην μπορούν να συνεχίζουν τη διά ζώσης φοίτηση για ένα εξάμηνο.

Παράλληλα, μέσω της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ), ζητήθηκε από τα αρμόδια υπουργεία εκ νέου ως αναγκαιότητα η λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων εντός των ΑΕΙ. «Θα πρέπει να επανέλθουμε σε εκπαιδευτική διαδικασία αποκλειστικά με φυσική παρουσία των φοιτητών και των καθηγητών στα αμφιθέατρα, εξασφαλίζοντας την ποιότητα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων» τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΠΟΣΔΕΠ.

Η επιστροφή

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η oμοσπονδία τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι η επιστροφή στη διά ζώσης εκπαίδευση θα πρέπει να γίνει με όρους ασφάλειας για όλους. Οπως αναφέρει, απαιτείται η εφαρμογή όλων των υγειονομικών μέτρων και πρωτοκόλλων που προτείνουν οι επιτροπές των ειδικών. Θα πρέπει να εφαρμοστούν όλα τα μέσα προστασίας (μάσκες, χρήση αντισηπτικών, τήρηση αποστάσεων), η κατάλληλη διαμόρφωση των χώρων εκπαίδευσης και να εξασφαλιστεί ο καθαρισμός και ο εξαερισμός τους με τη συντήρηση ή την προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Για όλα αυτά, ωστόσο, θα πρέπει να ενισχυθούν οικονομικά τα πανεπιστήμια με έκτακτη χρηματοδότηση, όπως επισημαίνουν οι πανεπιστημιακοί, οι οποίοι ζητούν επιπλέον την εγκατάσταση κλιμακίων του ΕΟΔΥ εντός των χώρων της ανώτατης εκπαίδευσης για τη διενέργεια τακτικών rapid ή και μοριακών tests, όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=XvF_sva-m9o&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.