ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στις επάλξεις οι υγειονομικοί: «Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν συνάδελφο να απολυθεί»! – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Στις επάλξεις οι υγειονομικοί: «Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν συνάδελφο να απολυθεί»! – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Σε υποχρεωτική ανεργία μπαίνουν σήμερα περίπου 10.000 υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, ένα μέτρο που έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων.

Το Σωματείο Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό (ΣΕΝΕ) πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, καθώς συγκεντρώθηκε από τις 07:00 το πρωί, έξω από τον Ευαγγελισμό, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων.

«Μπλοκάρουμε την ίδια τη διαδικασία αναστολής καθηκόντων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου. «Λέμε ναι στο μαζικό-καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού και λήψη των απαραίτητων μέτρων για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Δεν θα επιτρέψουμε καμιά αναστολή, καμιά απόλυση, καμιά πειθαρχική δίωξη συναδέλφου με πρόσχημα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Μάλιστα, οι συγκεντρωμένοι ανέβηκαν στα γραφεία προσωπικού, ώστε να εμποδίσουν να δοθούν τα χαρτιά αναστολής στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Αναβρασμός στο ΑΧΕΠΑ – Δίνουν καρτελάκια στους εμβολιασμένους

Ιδιαίτερος αναβρασμός επικρατεί από το πρωί στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου οι εμβολιασμένοι εισέρχονται μόνο με την υπόδειξη της σχετικής κάρτας εισόδου, που τούς έχει χορηγηθεί από την διοίκηση, ενώ οι ανεμβολίαστοι μένουν εκτός.

Έξω από το νοσοκομείο βρέθηκε ένας νοσηλευτής, που έχει την εν λόγω κάρτα, ενώ πιο πέρα ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Κοροξένος, ο οποίος από σήμερα τίθεται σε αναστολή εργασίας καθώς δεν έχει εμβολιαστεί.

Μετά από την πρωινή αναταραχή, τελικώς επιτράπηκε σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο να εισέλθουν στο νοσοκομείο, όχι όμως για να εργαστούν, όπως είπε το μέλος της Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Ελένη Μπακιρλή.

«Προφανώς σήμερα θα τους επιδοθούν οι διοικητικές πράξεις αναστολής» εκτίμησε.

Η ίδια τόνισε ότι είναι υπέρ του καθολικού εμβολιασμού, ωστόσο δήλωσε ότι είναι άδικο να φύγουν συνάδελφοι της.

Όπως υπολογίζει, 80 εργαζόμενοι θα μπουν σε αναστολή, αλλά «κανείς δεν περισσεύει» στον δύσκολο καθημερινό αγώνα που δίνεται στο νοσοκομείο.

Από την πλευρά του ο κ. Κοροξένος σημείωσε πως δεν έχει τον ακριβή αριθμό των μη εμβολιασμένων και συμπλήρωσε πως ήταν αρκετοί οι συνάδελφοί του που αναγκάστηκαν να εμβολιαστούν για να μην χάσουν τη δουλειά τους παρότι δεν ήθελαν.

«Βιάστηκαν», είπε χαρακτηριστικά.

«Υπήρξε μία αναμπουμπούλα γιατί κανένας δεν ήξερε αν έπρεπε να μπούμε ή όχι. Υπάρχει γενικώς ένα μπάχαλο στο τι θα γίνει σήμερα και αυτό καθρεφτίζει και την εικόνα της κυβέρνησης. Δεν ξέρουμε αν θα δουλέψουμε σήμερα ή θα μπούμε σε αναστολή, αν θα γίνει άρση ή θα δοθεί περαιτέρω παράταση» κατέληξε ο ίδιος.

Κανονικά οι ανεμβολίαστοι στο Γεννηματάς

Κανονικά στη δουλειά τους προσήλθαν σήμερα το πρωί ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Γεννηματάς, στη Θεσσαλονίκη, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, Πέτρο Κετικίδη, το τμήμα προσωπικού ενημέρωσε ότι «δεν βγαίνουν οι βάρδιες και χρειαζόμαστε άτομα».

Με απρόοπτα ξεκίνησε η πρώτη μέρα της εφαρμογής του νόμου για αναστολή εργασίας σε χιλιάδες εργαζόμενους στη δημόσια υγεία, καθώς στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κατήγγειλε ότι ανεμβολιαστοι εργαζόμενοι σήμερα έπιασαν κανονικά δουλειά, μπήκαν στα τμήματα τους, ενώ τόνισε ότι κάποιους τους πήραν και τηλέφωνο από χθες το βράδυ οι προϊστάμενοι των τμημάτων για να προσέλθουν στην εργασία τους, καθώς δεν… βγαίνει το πρόγραμμα!

«Δεν υπάρχει αναστολή, στα προγράμματα εμφανίζονται τα ονόματα των ανεμβολίαστων εργαζομένων. Ο Διοικητής μας είπε ότι όσοι δεν είναι εμβολιασμενοι δεν θα δουλέψουν, θα πάρουν ένα χαρτί από το τμήμα προσωπικού, όμως ούτε αυτοί ξέρουν κάτι», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Γεννηματά».

Και πρόσθεσε: «Εκτός από αυτό, ο διοικητής μας είπε ότι ακόμη και σήμερα οι ανεμβολίαστοι μπορούν να πάνε να εμβολιαστούν -ενώ από σήμερα ισχύει ο νόμος της κυβέρνησης-, ότι όποιος κάνει μονοδοσικό, έρχεται μετά από 14 ημέρες, ενώ όποιος κάνει τα άλλα μετά από 1,5 μήνα άρα η κυβέρνηση έχει αναστείλει αυτό που μόνη της ψήφισε». Σημειωτέον, όπως επισήμανε στο thesstoday.gr, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων, στο «Γεννηματάς» δεν έχουν εμβολιαστεί περίπου 60-70 εργαζόμενοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενώ και στα άλλα νοσοκομεία παρατηρούνται προβλήματα, καθώς σύμφωνα με καταγγελία σε νοσοκομείο της Αθήνας η διοίκηση μοιράζει αναστολές σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς, με τα έγγραφα όμως να μην φέρουν πάνω την υπογραφή της διοίκησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.