Το Ιράν απέδειξε πολλά σε αυτόν τον πόλεμο...

Άνοιγμα σχολείων: Έτσι θα επιστρέψουν μαθητές & εκπαιδευτικοί στις τάξεις

Άνοιγμα σχολείων: Έτσι θα επιστρέψουν μαθητές & εκπαιδευτικοί στις τάξεις

Τα τελευταία 24ωρα, πυρετώδεις είναι οι ετοιμασίες στο υπουργείο Παιδείας σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα συνοδεύσουν το φετινό πρώτο κουδούνι στα σχολεία.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα γυρίσουν στις τάξεις με μέτρα λόγω της πανδημίας. Η πρόθεση πάντως της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει ξανά οριζόντιο κλείσιμο σχολικής μονάδας ή τμήματος σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος covid-19.

Όπως τονίζουν τις τελευταίες ημέρες άνθρωποι από το περιβάλλον του αρμόδιου υπουργείου, στόχος είναι να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς η δια ζώσης διδασκαλίας.

Η εισήγηση των «ειδικών» για το άνοιγμα των σχολείων

Υπενθυμίζεται ότι χθες η η επιτροπή των λοιμωξιολόγων προχώρησε σε εισηγήσεις για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν από τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου σε όλα τα σχολεία της χώρας. Φυσικά οι εισηγήσεις δεν είναι δεσμευτικές. Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εισηγούνται να κλείνει μια σχολική τάξη προσωρινά, σε περίπτωση που βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό οι μισοί μαθητές του τμήματος. Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα. Επίσης, οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν δύο self test, στην αρχή και στο τέλος της εβδομάδας.

Κεραμέως για σχολεία: Φεύγουμε από την λογική του κλεισίματος τμήματος και πάμε σε αυξημένο testing

Σε καραντίνα θα μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι μαθητές ως εξής:

  • Εφόσον νοσήσει ο διπλανός στο θρανίο.
  • Οσοι είναι στο μπροστινό και στο πίσω θρανίο, εφόσον δεν έκαναν σωστή ή καθόλου χρήση μάσκας, θα τίθενται σε καραντίνα για μία εβδομάδα και θα επιστρέφουν αφού θα έχουν κάνει rapid test.
  • Οι υπόλοιποι μαθητές του τμήματος, εφόσον είναι ανεμβολίαστοι, θα κάνουν ένα rapid test, θα ακολουθήσουν δύο self tests και την 7η ημέρα άλλο ένα rapid test. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η επιτροπή των ειδικών είχε υιοθετήσει πιο σκληρή στάση αρχικά, ζητώντας επιστροφή με rapid και μοριακό τεστ, ωστόσο τελικώς -και λόγω του κόστους που συνεπάγεται-, σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας, συμφώνησαν για το self test.
  • Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα υποβάλλονται σε δύο rapid test την εβδομάδα με δική τους δαπάνη.

Πώς θα επιστρέψουν στα σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικοί

Όσον αφορά τους μαθητές, θα προσέρχονται στο σχολείο με πιστοποιητικό εμβολιασμού (οι άνω των) 12 ετών, με βεβαίωση νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή με δήλωση αρνητικού self test δύο φορές την εβδομάδα.

​​​​​​​Όπως έχει ξεκαθαριστεί από το υπουργείο Υγείας τα αυτοδιαγνωστικά τεστ θα παρέχονται δωρεάν στους ανεμβολίαστους μαθητές και θα πρέπει να δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Απεναντίας, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται σε δύο εργαστηριακά rapid test αντιγόνου την εβδομάδα. Αυτά θα πρέπει να πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζομένου, 10 ευρώ το τεστ.

​​​​​​​Πάντως να αναφερθεί ότι περίπου το 85% των εκπαιδευτικών έχουν αναπτύξει αντισώματα κατά της covid-19, είτε λόγω του εμβολιασμού τους, είτε επειδή νόσησαν.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.