Κλειστά τα γυμναστήρια της Αχαΐας την Δευτέρα: «Η κυβέρνηση μας έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά»

Κλειστά τα γυμναστήρια της Αχαΐας την Δευτέρα: «Η κυβέρνηση μας έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά»

Η ισχύς των νέων μέτρων από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, που στόχο έχουν όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά την κυβέρνηση, προκαλεί νέες αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, οι οποίοι ως ένδειξη διαμαρτυρίας, δεν θα ανοίξουν τους χώρους τους σε ολόκληρη την Αχαΐα, η οποία Αχαΐα βρίσκεται σε καθεστώς τοπικού Lockdown.

Θυμίζουμε ότι από τις 13/9, στα κλειστά γυμναστήρια και στα αθλητικά σωματεία θα μπορούν να μπαίνουν:

εμβολιασμένοι,

νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και

ανεμβολίαστοι που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν.

Θα πρέπει να γίνεται έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης, αρνητικού τεστ και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app. Επίσης, προβλέπεται η δυνατότητα, αν κάποια αθλητικά σωματεία ή γυμναστήρια επιθυμούν να λειτουργήσουν μόνο με πελάτες που έχουν εμβολιαστεί ή διαθέτουν βεβαίωση νόσησης, να κάνουν χρήση του 100% της χωρητικότητάς τους.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Νομού Αχαΐας, που χαρακτηρίζει «καταστροφή» την απόφαση της Κυβέρνησης, ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας με τις περισσότερες ανανεώσεις ετησίων προγραμμάτων, που προφανώς δεν θα γίνουν, μιας και η μέση τιμή χρέωσης των παρερχόμενων υπηρεσιών σωματικής άσκησης είναι περίπου 20 ευρώ τον μήνα, ενώ η πραγματοποίηση 8 τουλάχιστον τεστ τον μήνα θα κοστίζει 80 ευρώ.

«Το γεγονός αυτό ανεβάζει το κόστος συμμετοχής για τον πελάτη μας και ουσιαστικά τον αποκλείει από τα νόμιμα γυμναστήρια οδηγώντας τον σε παράνομους χώρους. Το γεγονός αυτό είναι σίγουρο ότι θα ενθαρρύνει κάποιους να προσφέρουν παράνομα υπηρεσίες σωματικής άσκησης σε χώρους που δεν πληρούν καμία προϋπόθεση ασφαλούς εκγύμνασης», προειδοποιεί ο Σύλλογος.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Νομού Αχαΐας:

Μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να προέρχονται στα γυμναστήρια μόνο με την προσκόμιση αρνητικού rapid test 48 ωρών, το Δ.Σ. του συλλόγου μας σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

Α)Να κλείσουν τα γυμναστήρια την Δευτέρα 13/9 από το πρωί έως τις 5μμ.

Β)Να αποσταλεί υπόμνημα στο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και στους Βουλευτές Αχαΐας,που να εξηγεί τους λόγους που αυτή η απόφαση είναι καταστροφική για τα γυμναστήρια και να ζητά την στήριξη τους.

Προκειμένου ο κόσμος της Αχαΐας να ενημερωθεί για την κατάσταση που βιώνουμε αναφέρουμε ενδεικτικά τα εξής:

Το πλήγμα και η οικονομική ζημιά που υπέστησαν τα γυμναστήρια κατά την διάρκεια της δεκάμηνης υποχρεωτικής αναστολής λειτουργείας είναι το πιο οδυνηρό από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους. Μέσα σε 1 με 1⁄2 χρόνο χάσαμε δύο περιόδους αιχμής προσέλευσης πελατών (Άνοιξη 2020 και 2021).

Ανοίξαμε την χειρότερη εποχή για εμάς (καλοκαίρι) με πολύ σκληρά υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία περιορίζουν σημαντικά την προσέλευση του κοινού.

Ο μήνας Σεπτέμβριος από τον οποίο θα εφαρμοστεί το μέτρο του υποχρεωτικού rapid test 48 ωρών, είναι ο μήνας με τις περισσότερες ανανεώσεις ετησίων προγραμμάτων, που προφανώς τις χάνουμε. Η μέση τιμή χρέωσης των παρερχόμενων υπηρεσιών σωματικής άσκησης είναι περίπου 20€ τον μήνα, ενώ η πραγματοποίηση 8 τουλάχιστον τεστ τον μήνα 80€.

Το γεγονός αυτό ανεβάζει το κόστος συμμετοχής για τον πελάτη μας και ουσιαστικά τον αποκλείει από τα νόμιμα γυμναστήρια οδηγώντας τον σε παράνομους χώρους. Το γεγονός αυτό είναι σίγουρο ότι θα ενθαρρύνει κάποιους να προσφέρουν παράνομα υπηρεσίες σωματικής άσκησης σε χώρους που δεν πληρούν καμία προϋπόθεση ασφαλούς εκγύμνασης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για αυτούς τους λόγους ζητούμε από τη κυβέρνηση να προχωρήσει στην άρση αυτού του περιορισμού και να στηρίξει με νέα μέτρα τα γυμναστήρια!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.