Το Ιράν απέδειξε πολλά σε αυτόν τον πόλεμο...

Άρειος Πάγος υποδεικνύει σε εισαγγελείς για Σταυρούπολη & Ν.Ηράκλειο: «Να ασκείτε κακουργηματικές διώξεις»!

Άρειος Πάγος υποδεικνύει σε εισαγγελείς για Σταυρούπολη & Ν.Ηράκλειο: «Να ασκείτε κακουργηματικές διώξεις»!

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας ζητά από τους συνάδελφους του Εφέτες της Αθήνας και Θεσσαλονίκης στις περιπτώσεις επιθέσεων και ξυλοδαρμών από ομάδες κουκουλοφόρων, νεοναζιστών κ.λπ. κατά την διάρκεια δημόσιων εκδηλώσεων από συλλογικότητες, φοιτητικές οργανώσεις, κ.λπ., να ερευνηθεί εάν πλέον των πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικημάτων που έχουν αποδοθεί, έχουν συντελεστεί βαρύτερα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, όπως είναι αυτά της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, της κατοχής οπλοστασίου, κ.λπ.

Πρόσφατα, τόσο στην Αθήνα (Νέο Ηράκλειο) όσο και στην συμπρωτεύουσα (Τερψιθέας Σταυρούπολης) υπήρξαν σοβαρά επεισόδια και ξυλοδαρμοί μαθητών από κομμουνιστικές οργανώσεις και λοιπούς ακροαριστερούς πυρήνες, ενώ ως συνήθως κατηγορήθηκαν… άσχετοι μαθητές και δεξιοί πολίτες,

Κατά των συλληφθέντων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, αφού δεν υπάρχει απολύτως κανένα σοβαρό στοιχείο, παρά μόνο διώξεις για το φρόνημα και τις πολιτικές αντιλήψεις τους.

Κατόπιν αυτών ο κ. Πλιώτας έδωσε παραγγελία στους εισαγγελείς Εφετών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (οι οποίοι εποπτεύουν τους εισαγγελείς Πρωτοδικών) οι έρευνες να μην αρκεστούν στο εάν έχουν διαπραχθεί μόνο αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα, αλλά να ελέγξουν και να διακριβώσουν τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αδικήματα, όπως είναι αυτά της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, της κατοχής οπλοστασίου, κ.λπ.

Δηλαδή του ζητά να ασκήσουν εξοντωτικές διώξεις. Το ερώτημα είναι, χρειάζεται να το ζητήσει; Οι εισαγγελείς δεν ξέρουν την δουλειά τους;

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.