ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Συνχείς ενεργειακές κρίσεις προβλέπει ο Ευάγγελος Μυτιλιναίος

Συνχείς ενεργειακές κρίσεις προβλέπει ο Ευάγγελος Μυτιλιναίος

Σε μια απαισιόδοξη πρόβλεψη σε ότι αφορά το τέλος της ενεργειακής κρίσης έκανε ό Ευάγγελος Μυτιληναίος μιλώντας στο συνέδριο του Κύκλου Ιδεών «Η Ελλάδα Μετά V»- Από την κρίση στην κανονικότητα ή η κρίση ως κανονικότητα;»

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mytilineos, έκανε την πρόβλεψη ότι η παγκόσμια οικονομία δεν θα έχει να αντιμετωπίσει μόνο την υφιστάμενη κατάσταση αλλά εισέρχεται σε ένα κύκλο διαδοχικών ενεργειακών κρίσεων που θα την ταλαιπωρήσουν για χρόνια «Η ενεργειακή κρίση που βιώνουμε τώρα είναι η πρώτη εκ των πολλών που έρχονται».

Ο Ε. Μυτιληναίος εξήγησε ότι «οι κοινωνίες υπό το βάρος του εκλογικού σώματος της κάθε χώρας στην Ευρώπη και όχι μόνο αποφάσισαν ότι πρέπει να πάμε στην απανθρακοποίηση «χθες», χωρίς σχέδιο, χωρίς τις απαραίτητες επενδύσεις και χωρίς την εξασφάλιση για το πληθυσμό του πιο βασικού αγαθού που είναι η ενέργεια». Ο κ. Μυτιληναίος επισήμανε ότι αν και έχουμε αποφασίσει πως το καύσιμο μετάβασης, χωρίς αμφιβολία, θα είναι το φυσικό αέριο «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ούτε οι υποδομές για να δεχθούν το φυσικό αέριο ως καύσιμο μετάβασης, ούτε έχουν γίνει οι επενδύσεις, -πολλών δισεκατομμυρίων-, προς αυτή την κατεύθυνση και το μόνο που έχει γίνει είναι να φτιάχνουμε αιολικά και φωτοβολταικά».

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος τόνισε επίσης στην ομιλία του το γεγονός ότι «ξεχνάμε τη στοχαστικότητα των ΑΠΕ, καθώς τα αιολικά και τα φωτοβολταικά λειτουργούν μόνο όταν έχει άνεμο και ήλιο», ενώ δεν υπάρχει ακόμη η τεχνολογία για μεγάλης έκτασης αποθήκευσης κάτι που θα χρειαστεί χρόνο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Φύγαμε μπροστά, αφήσαμε στο πλάι τις επενδύσεις σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο, για τις οποίες οι επενδυτές ανά τον κόσμο σε βάζουν στη μαύρη λίστα αν ασχολείσαι, κι όταν έρθει η ώρα διαπιστώνουμε ότι δεν έχουν φυσικό αέριο», είπε ο Ε. Μυτιληναίος που θεωρεί ότι αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές κρίσεις που πρόκειται να ζήσουμε μέχρι να φτάσουμε στην Πράσινη μετάβαση…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.