ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επιστολή πανεπιστημιακών προς Ν.Κεραμέως και Θ.Πλεύρη – Ζητούν να ληφθούν επιπλέον μέτρα

Επιστολή πανεπιστημιακών προς Ν.Κεραμέως και Θ.Πλεύρη – Ζητούν να ληφθούν επιπλέον μέτρα

Πανεπιστημιακοί καθηγητές μέσω επιστολής προς τη Νίκη Κεραμέως και τον Θάνο Πλεύρη αναφέρθηκαν σε εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού τείνουν να εξελιχθούν τα πανεπιστήμια όλης της χώρας.

«Σήμερα, μία ή δύο κατά περίπτωση εβδομάδες μετά την έναρξη των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου σε όλα τα πανεπιστήμια με αθρόα προσέλευση των φοιτητών, διαπιστώνουμε καθημερινά ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούνται οι όροι υγειονομικής ασφάλειας ούτε και οι όροι της ΚΥΑ (B’ 4406/24.09.2021)» αναφέρει συγκεκριμένα η ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού).

«Πλημμελείς έλεγχοι, αίθουσες υπερπλήρεις, ανεπαρκής καθαρισμός και αερισμός, συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καμία ιχνηλάτηση κρουσμάτων, αποτελούν συνθήκες που αυξάνουν τον επιδημιολογικό κίνδυνο στην πανεπιστημιακή κοινότητα» τονίζει.

Η ΠΟΣΔΕΠ επαναλαμβάνει έτσι για άλλη μια φορά την ανάγκη να ληφθούν επιπλέον μέτρα για την ομαλή λειτουργία των πανεπιστημίων. Ζητεί συγκεκριμένα:

να αυξηθεί η υγειονομική επιτήρηση με ιχνηλάτηση και πρόσθετα τεστ χωρίς διακρίσεις εμβολιασμένων και μη

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

να παρασχεθεί ρητά η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση χρήσης μεθόδων εξ αποστάσεως διδασκαλίας, όταν δικαιολογείται από τις συνθήκες που επικρατούν ή για την προστασία της υγείας ευάλωτων προσώπων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.