Σε απόγνωση είναι η διοίκηση του δήμου

Ο δήμος Δυτικής Αχαϊας προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει τους δημότες, Ρομά στην συντριπτική πλειοψηφία τους οι οποίοι δεν πληρώνουν για το νερό που καταναλώνουν.

Επέλεξαν ένα ευγενικό μήνυμα στο κινητό αυτή την φορά ώστε να «υπενθυμίσουν» σε όσους το ξέχασαν να προβούν σε πληρωμή ή ρύθμιση των οφειλών τους σε δόσεις.

«Εξοφλώντας έγκαιρα τον λογαριασμό του νερού εξασφαλίζεις επάρκεια νερού σε κάθε σπίτι. Ρύθμισε τις οφειλές σου με δυνατότητα διακανονισμού έως 36 δόσεις και δώσε την δυνατότητα στην ΔΕΥΑΔ να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες. Το καθαρό πόσιμο νερό είναι δικαίωμα όλων!».

Αυτό το μήνυμα των 39 λέξεων διαβάζουν τις τελευταίες ημέρες στα κινητά τους τηλέφωνα χιλιάδες Ρομά δημότες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Αποστολέας είναι ο Δήμος από κοινού με τη ΔΕΑΥΔ και στην ουσία πρόκειται για μια πρόσκληση- έκκληση τακτοποίησης εκκρεμών λογαριασμών προς τη ΔΕΥΑΔ.

«Το πρόβλημα είναι γνωστό. Επί χρόνια καλλιεργήθηκε η συνήθεια μη πληρωμής των λογαριασμών του νερού γεγονός που απειλεί την ίδια την ύπαρξη της ΔΕΥΑΔ» ανέφερε ο πρόεδρος της επιχείρησης Τάκης Κουνάβης και πρόσθεσε: «Η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος είναι ύψιστη προτεραιότητα και για το σκοπό αυτό προχωράμε σε μια σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων είναι και η αποστολή τηλεφωνικών μηνυμάτων στους συνδημότες-πελάτες της ΔΕΥΑΔ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πριν από 2 χρόνια ο νυν Δήμαρχος μίλησε για οφειλές περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμούς. Προεκλογικά επίσης είχε εξαγγείλει και σειρά μέτρων για να σωθεί η δημοτική επιχείρηση. 2 χρόνια μετά φαίνεται πως λύση δεν έχει βρεθεί. Διαφορετικά ο πρόεδρος της επιχείρησης δεν θα έλεγε πως απειλείται η ίδια η ύπαρξη της ΔΕΥΑΔ.