ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Λαθρεμπόριο ελληνικών ναρκών σε αφρικανικά κράτη από Βούλγαρους!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Λαθρεμπόριο ελληνικών ναρκών σε αφρικανικά κράτη από Βούλγαρους!

Μια υπόθεση που εμπλέκει την χώρα σε διεθνές κύκλωμα λαθρεμπόριου όπλων και έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα το defencenet.gr. Η υπόθεση αφορά το λαθρεμπόριο αμερικανικής κατασκευής ναρκών του Ελληνικού Ξηράς οι οποίες κατέληξαν σε … αφρικανικά κράτη τα οποία σπαράσσονται από εμφύλιες συγκρούσεις (Σομαλία, Σουδάν κλπ), ενώ έπρεπε να είχαν καταστραφεί!  

Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και ήδη έχουν εμπλακεί οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, και η ΕΥΠ. Το τεράστιο θέμα αποκαλύφθηκε ότι περιήλθαν σε γνώση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφορίες για ένα φορτίο ναρκών που θα ξεκινούσε από την Βουλγαρία με προορισμό το Σουδάν ή την Σομαλία.

Το πλοίο εντοπίστηκε και ξεκίνησε η παρακολουθησή του από δορυφόρο. Για την υπόθεση ενδιαφέρον έδειξε και η ισραηλινή Μοσσάντ, αφού δεν ήταν εκ των προτέρων γνωστός ο προορισμός του σκάφους και υπήρχε κίνδυνος να καταλήξει σε τρομοκρατικές ομάδες. Όταν το πλοίο πέρασε το Σουέζ και κατευθύνθηκε προς την Ανατολική Αφρική ήταν σαφές πλέον ότι όδευε προς τις αφρικανικές ακτές.

Με επιχείρηση-αστραπή αμερικανικές ειδικές δυνάμεις κατέλαβαν το σκάφος, προχώρησαν σε έρευνα του φορτίου του και διαπίστωσαν ότι ήταν φορτωμένο με οπλισμό πάσης φύσεως! Μεταξύ του φορτίου των όπλων διακριβώθηκαν η ύπαρξη μεγάλου αριθμού ναρκών. Από τον έλεγχο που ακολούθησε βάσει των σειριακών αριθμών των ναρκών διαπιστώθηκε ότι αυτές ήταν αμερικανικής κατασκευής και είχαν πουληθεί … στον Ελληνικό Στρατό!

Οι αντιδράσεις των Αμερικανών ήταν … σεισμικές, αλλά γρήγορα διαπιστώθηκε οι νάρκες είχαν «σβηστεί από τα μητρώα» του Ε.Σ. καθώς είχαν παραδοθεί στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα για να καταστραφούν!

Τα ΕΑΣ είχαν κερδίσει τον διαγωνισμό καταστροφής ναρκών έναντι της NAMSA  (του ΝΑΤΟϊκού οργανισμού) η οποία είχε δώσει τιμή 2.362.000 ευρώ έναντι των 2.070.000 ευρώ που έδωσαν τα ΕΑΣ αλλά το τελικό ποσό ανέρχεται τελικά στα 3.230.000 ευρώ συν τις επιβαρύνσεις (ΦΠΑ κλπ). Οι νάρκες θα μεταφέρονταν σε βουλγαρικό εργοστάσιο καταστροφής ναρκών. Συγκεντρώθηκαν από 21 στρατιωτικές αποθήκες σε όλη την χώρα. Θα κατέστρεφαν τα πυρομαχικά σε εταιρεία της Βουλγαρίας που ειδικεύεται σε αυτή την εργασία.

Το παράξενο είναι ότι όπως υποστηρίζουν  τα ΕΑΣ δια του διευθύνοντος συμβουλού τους, Κωνσταντίνου Μανούσου, όσον αφορά τον έλεγχο της καταστροφής των ναρκών στη Βουλγαρία, αυτός υποτίθεται ότι εποπτευόταν από αρμόδια επιτροπή του ΓΕΣ.

Κάτι όμως που το ΓΕΣ διαψεύδει κατηγορηματικά στο defencenet.gr: «Εμείς δεν είχαμε καμία σχέση με τα πυρομαχικά μετά την έξοδό τους από την Ελλάδα. Παρακολουθούσαμε την πορεία τους μέχρι τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα οπότε και τα παραλάμβαναν οι Βούλγαροι του εργοστασίου. Από εκεί και πέρα δεν ξέραμε τι γινόταν». Σε έρευνα που κάναμε επιβεβαιώσαμε ότι το ΓΕΣ έχει δίκιο…

Το τι γινόταν, είναι πλέον σαφές: Οι νάρκες παραδίδονταν στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, τις έπαιρναν οι Βούλγαροι μεταφέρονταν στο εργοστάσιο, παρέμεναν κάποιο χρονικό διάστημα στις εγκαταστάσεις της βουλγαρικής εταιρείας, όπου εκδίδονταν τα σχετικά πρωτοκόλλα καταστροφής (ψεύτικα φυσικά) εν συνεχεία φορτώνονταν σε φορτηγά, μεταφορτώνονταν στο πλοίο και ταξίδευαν προς την Αφρική!

Πηγή προσκείμενη στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας η οποία ερωτήθηκε σχετικά (αφού τα ΕΑΣ εποπτεύονται από το ΥΠΕΘΑ) δήλωσε στο defencenet.gr: «Έχουμε μία γενική ενημέρωση για το θέμα. Φυσικά αμέσως σταμάτησαν οι αποστολές προς την Βουλγαρία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.