ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΑΤΚ: Ανάπτυξη νέου κιτ καθοδήγησης «έξυπνων» πυρομαχικών πυροβολικού των 155 χιλιοστών

ΑΤΚ: Ανάπτυξη νέου κιτ καθοδήγησης «έξυπνων» πυρομαχικών πυροβολικού των 155 χιλιοστών

Η αμερικανική Alliant Techsystems γνωστοποίησε πρόσφατα ότι υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 18 εκατομμυρίων δολαρίων με τον Αμερικανικό Στρατό, για την ανάπτυξη ενός κιτ καθοδήγησης βλημάτων πυροβολικού (PGK-Precision Guidance Kit) των 155 χιλιοστών.

Η υπογραφή του συμβολαίου έγινε μετά από σχετικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε και νικήτρια του οποίου αναδείχθηκε η ΑΤΚ. Στα πλαίσια του διαγωνισμού αυτού το σύνολο των εταιρειών που συμμετείχαν σε αυτόν, πραγματοποίησαν βολές αξιολόγησης στο πεδίο δοκιμών της Yuma στην Αριζόνα και εκεί το PGK της ΑΤΚ απέδειξε ότι παρέχει την διπλάσια ακρίβεια βολής από αυτή που απαιτείται από τις προδιαγραφές. Το PGK της ΑΤΚ βασίζεται για λόγους περιορισμού κόστους σε καθοδήγηση μέσω δέκτη GPS, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα άμεσης μετατροπής κοινών βλημάτων των 155 χιλιοστών σε όπλα ακριβείας σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και χωρίς απαιτήσεις υποδομών και υποστήριξης. Πολύ σύντομα, με την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του PGK, αναμένεται να δοθούν και οι πρώτες παραγγελίες, προκειμένου ο Αμερικανικός Στρατός να παραλάβει τα πρώτα κιτ μέσα στο 2009. το ύψος του πρώτου συμβολαίου παραγωγής υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 125 εκατομμύρια, ενώ το ύψος των συνολικών παραγγελιών αναμένεται να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο δολάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.