ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

28η Οκτωβρίου: Κλειστά τα σούπερ μάρκετ αύριο – Πότε ανοίγουν μετά την αργία

Κλειστά θα είναι και τα μαγαζιά του λιανεμπορίου, κομμωτήρια, υπηρεσίες περιποίησης κλπ.

28η Οκτωβρίου: Κλειστά τα σούπερ μάρκετ αύριο – Πότε ανοίγουν μετά την αργία

Κλειστά θα είναι αύριο τα σούπερ μάρκετ λόγω της αργίας για την εθνική επέτειο.

Φέτος, η 28η Οκτωβρίου έπεσε Σάββατο, στερώντας μια επιπλέον μέρα ανάπαυσης σε εργαζόμενους του Δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα, ενώ κλειστά θα είναι και τα μαγαζιά του λιανεμπορίου, κομμωτήρια, υπηρεσίες περιποίησης κλπ.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα είναι όλα τα καταστήματα τροφίμων κλειστά. Ανοιχτά θα είναι μίνι μάρκετ, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και άλλα μαγαζιά που δουλεύουν κανονικά και τις υπόλοιπες Κυριακές και αργίες.

Υπενθυμίζεται πως όσοι εργαστούν την 28η Οκτωβρίου, θα έχουν αυξημένες απολαβές σύμφωνα με τον νόμο, ο οποίος συγκεκριμένα προβλέπει:

οι ημερομίσθιοι θα λάβουν το συνηθισμένο ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους, για όσες ώρες απασχοληθούν
οι επί μηνιαίο μισθό θα λάβουν τόσα ωρομίσθια όσες ώρες απασχοληθούν και προσαύξηση 75% στο νόμιμο ωρομίσθιό τους

Δεν μεταφέρεται η αργία της 28ης Οκτωβρίου

Η αργία της 28ης Οκτωβρίου δεν μεταφέρεται σε άλλη εργάσιμη και ας πέφτει Σάββατο. Το ίδιο ακριβώς θα ίσχυε και αν έπεφτε Κυριακή.

Υπενθυμίζεται πως με βάση το άρθρο 7 του Ν. 1400/83, τόσο για τον ιδιωτικό, όσο και για τον Δημόσιο τομέα:

Όταν η υποχρεωτική αργία συμπίπτει με ημέρα Κυριακή ισχύουν τα εξής:

Πότε ανοίγουν ξανά τα σούπερ μάρκετ μετά την αργία
Σύμφωνα με τα παραπάνω, τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν ξανά τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.