ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

4+1 λάθη που κάνουμε όταν θέλουμε να ταξιδέψουμε με αεροπλάνο

Μερικά από αυτά μας κοστίζουν κιόλας

4+1 λάθη που κάνουμε όταν θέλουμε να ταξιδέψουμε με αεροπλάνο

Μιας και πλησιάζει το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι η κατάλληλη στιγμή, για να προγραμματίσετε τον προορισμό, που θέλετε και μπορείτε να επισκεφθείτε προκειμένου να χαλαρώσετε.

Βέβαια, μετά από όλα αυτά, πρέπει να σκεφτείτε και κάτι πολύ σημαντικό, που συμβαίνει σε όλους χωρίς εξαιρέσεις, όταν πατάνε το πόδι τους  στον αεροδρόμιο.

Σε πολλές περιπτώσεις, όλοι οι ταξιδιώτες κάνουν κάποια συγκεκριμένα λάθη, όταν επρόκειτο να ταξιδέψουν με αεροπλάνο, που μετά τα μετανιώνουν. Λάθη που μπορεί να σας κάνουν να βάλετε το χέρι στην τσέπη, χρήματα που θα προτιμούσατε να χαλάσετε σε κάποιο σουβενίρ, στον προορισμό που επιλέξατε να επισκεφθείτε.

Ποια είναι τα πέντε λάθη, που κάνουν οι ταξιδιώτες και αναγκάζονται να ξεκινήσουν τις διακοπές τους, με «αναταραχές»:

1.Ώρα άφιξης στο αεροδρόμιο

Το πρώτο και πιο συχνό λάθος, είναι ότι πολλοί πηγαίνουν στο αεροδρόμιο μετά την προτεινόμενη ώρα άφιξης, θεωρώντας ότι θα χάσουν χρόνο και δεν θα έχουν τι να κάνουν, αν φτάσουν νωρίτερα. Ωστόσο, αυτό είναι λανθασμένη προσέγγιση, γιατί για δύο λόγους. Πρώτον, αν κάποιος φτάσει νωρίτερα, μπορεί να κάνει πιο εύκολα check-in.

Δεύτερον, μπορεί να αποφύγει προβλήματα της τελευταίας στιγμής, όπως να έχει ξεχάσει να πάρει το εισιτήριο. Αν υπάρχει λοιπόν χρόνος, αυτά μπορεί να διορθωθούν, αλλιώς ο ταξιδιώτης θα κληθεί να βάλει το χέρι στη τσέπη, ειδικά αν χάει την πτήση.

Έτσι, προτείνεται οι επιβάτες να πηγαίνουν αρκετά νωρίτερα στα αεροδρόμια, αλλά και να έχουν μελετήσει τη διαδρομή, ώστε να γνωρίζουν αν υπάρχει κίνηση στο δρόμο ή άλλοι λόγοι καθυστέρησης.

2.Υπέρβαρες βαλίτσες

Ο «πονοκέφαλος» όσων θέλουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο είναι το βάρος της βαλίτσας, γιατί αν υπερβαίνει το όριο, θα κληθούν να πληρώσουν τη στιγμή που θα είναι στο αεροδρόμιο.

Η λύση λοιπόν, δεν είναι κάποιο χιουμοριστικό βίντεο στο διαδίκτυο που «αποκαλύπτει τον μαγικό τρόπο» για να χωρέσουν τα πάντα σε μια αποσκευή, αλλά πριν το ταξίδι ο επιβάτης να έχει πληρώσει για παραπάνω βάρος, ακόμη και αν δεν αξιοποιήσει.

Το κόστος προπληρωμής για παραπάνω βάρος είναι στο μισό, σε σχέση με το «πρόστιμο» που θα πληρώσουν στο check-in.

3.Υγρά στην χειραποσκευή

Τα υγρά στην χειραποσκευή αποτελούν πρόκληση για όσους ταξιδεύουν και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κόσμος έχει αναγκαστεί να πετάξει αρώματα και άλλα αντικείμενα, λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο.

Η λύση σε αυτή την κατάσταση, είναι οι ταξιδιώτες να διαβάσουν τις εκάστοτε οδηγίες που υπάρχουν και να λάβουν υπόψη, τον εξής παράγοντα. Δεν πρέπει μόνο να υπάρχουν ελάχιστα δοχεία -ή και ένα- με υγρά, αλλά και να τηρούν τους κανόνες για την ποσότητα που περιέχουν.

4.Έλεγχος ασφαλείας

Λίγο πριν μπει κάποιο άτομο στο αεροπλάνο, θα πρέπει να περάσει από έλεγχο ασφαλείας, κατά τον οποίο οι υπεύθυνοι θα ψάξουν τις χειραποσκευές του, θα ελέγξουν τι μεταφέρει πάνω του και θα ζητήσουν να περάσει από ανιχνευτή μετάλλων.

Η διαδικασία αν και γρήγορη, είναι αγχωτική και συνήθως διαρκεί περισσότερο από όσο χρειάζεται. Έτσι, για να ξεμπερδεύει κάποιος γρήγορα, πρέπει να είναι προετοιμασμένος από πριν. Για αυτό, θα πρέπει να μεταφέρει λίγα μεταλλικά αντικείμενα και να μπορεί να τα αφαιρέσει χωρίς πρόβλημα. Επίσης, θα πρέπει να είναι έτοιμος πριν περάσει τον έλεγχο και να μην αδειάζει τις τσέπες του ή βγάζει την ζώνη εκείνη τη στιγμή.

5.Άνετα ρούχα και παπούτσια

Ένα λάθος που περνάει απαρατήρητο, αλλά έχουν αντιμετωπίσει πολλά άτομα, είναι ότι μπορεί να ταξιδέψουν, χωρίς τα κατάλληλα ρούχα ή παπούτσια.

Παραδείγματος χάριν, μπορεί να πηγαίνουν σε ένα πιο κρύο μέρος, χωρίς κάποια ζακέτα ή μπουφάν στις χειραποσκευές τους, ή να κληθούν να περπατήσουν σε μεγάλους διαδρόμους του αεροδρομίου, αλλά να φορούν πέδιλα ή γενικά μη άνετα υποδήματα.

Ακόμη, συνιστάται οι ταξιδιώτες να φορούν άνετα υποδήματα, γιατί μπορεί να κληθούν να περπατήσουν μεγάλες αποστάσεις ή να μείνουν όρθιοι για αρκετή ώρα, σε περίπτωση που ανακύψει κάποιο ζήτημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.