ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

“Βόμβα” Αμβρόσιου : Παράνομη η καθαίρεση του Ειρηναίου! Παραμένει ο νόμιμος Πατριάρχης Ιεροσολύμων

Τασο είχαμε γράψει στο παρελθόν για αυτό το θέμα συγκεκριμένα πριν δύο μήνες στο τέλος της επιστολής σου παραθέτω το Κύριο θέμα που είχαμε γράψει, στην ουσία η επιστολή Αμβρόσιου μας δικαιώνει ΑΠΟΛΥΤΑ και δείχνει το σκοτεινό ρόλο αλλότριων κέντρων πίσω από την καθαίρεση του Ειρηναίου για να χτυπήσουν ποιούς; Τους Ρώσους.

Του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου

Η καθαίρεση του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων από τόν Πατριαρχικό του Θρόνο εκκλησιολογικά πάσχει!

Ένας Ιεράρχης, ο οιοσδήποτε Επίσκοπος της πιο μικρής εκκλησιαστικής Κοινότητος, εφ΄όσον έχει κανονική εκλογή, δεν στερείται και δεν εκπίπτει του Θρόνου του παρά μόνον έπειτα από δικαστικές διεργασίες.

Δηλ. απαγγέλλεται κατηγορία, διενεργούνται ανακρίσεις, απολογείται, δικάζεται και καταδικάζεται από δωδεκαμελή τουλάχιστον Σύνοδο Ιεραρχών.

Κατά της Πρωτοδίκου καταδικαστικής Αποφάσεως έχει τό δικαίωμα να ασκήσει Έφεση!

Δικάζεται λοιπόν και από Δευτεροβάθμιο, πολυπληθέστερο, Συνοδικό Δικαστήριο και τότε μόνον στερείται του Θρόνου του ή και της Αρχιερωσύνης, όταν η καταδικαστική Απόφαση του εκκλησιαστικού Δικαστηρίου καταστεί τελεσίδικος!

Στην περίπτωση του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ. Ειρηναίου ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ δεν έγινε!

Με μιά ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ Απόφαση της Πατριαρχικής Συνόδου των Ιεροσολύμων, όπισθεν της οποίας εκρύπτετο η καθοδήγηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου καί άρα συνετελέσθη μία αντικανονική ανάμειξη παραγόντων ξένης εκκλησιαστικής Δικαιοδοσίας, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ. Ειρηναίος εξέπεσε του Θρόνου Του, με μια δεύτερη δε ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ και πάλι ΑΠΟΦΑΣΗ στερήθηκε και της Αρχιερωσύνης Του!

Για μας είναι και παραμένει ο κανονικός και νόμιμος Πατριάρχης Ιεροσολύμων!

Ας το ακούσουν αυτό όλοι οι Προκαθήμενοι των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών καί ας έχουν το κρίμα επάνω τους εν ημέρα κρίσεως, βεβαιότατα δε και ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως (και Αρχιεπίσκοπος των ΝΕΩΝ ΧΩΡΩΝ της Ελλάδος (;;;;;) κατά τήν ιδικήν Του διατύπωση στην Κοζάνη).

Έκτοτε ο Μακαριώτατος κ. Ειρηναίος, μη αναγνωρίζων και μη αποδεχθείς την αντικανονική και παράνομη Απόφαση, παραμένει έγκλειστος στο διαμέρισμά Του και με τον τρόπο αυτό σιωπηλώς διαμαρτύρεται για την αδικία.

Ποιός άραγε έχει τήν ευθύνη για όλα αυτά; Μα ποιός άλλος από τόν Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο Οποίος θέλει να ασκεί τό ρόλο του Χωροφύλακα της Ορθοδοξίας!

Μια απο τις κατηγορίες, στις οποίες στηρίχθηκαν οι κατήγοροι του Μακαριωτάτου κ. Ειρηναίου ήταν, ότι πωλούσε την ακίνητη περιουσία του Πατριαρχείου στούς Εβραίους καί ότι επίσης διέπραξε διαχειριστικές-οικονομικές καταχρήσεις και ατασθαλίες. Να όμως που ήλθε η ώρα να καταπέσουν όλα αυτά σαν χάρτινος πύργος!

Καθώς πληροφορούμεθα από τό Blog “ieriplektani.blogspot.gr”, τό Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. δηλ. της Ελλάδος, με την από 14ης Μαΐου 2012 Απόφασή του (τμήμα Β΄) αποφάνθηκε, ότι “δεν υφίσταται αστική ή και ποινική ευθύνη του Πατριάρχη Ειρηναίου κατά τόν έλεγχο που διεξήχθη για τα πεπραγμένα του”!!!!

Απ εδώ και πέρα προκύπτουν μεγάλες ευθύνες για τον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, επειδή δε στην Ορθοδοξία ΔΕΝ αναγνωρίζεται το ΑΛΑΘΗΤΟ σε πρόσωπα, καλείται να αναγνωρίσει αμέσως τό λάθος Του καί να επανορθώσει την αδικία. “Το πλανάσθαι είναι ανθρώπινον. Το εμμένειν όμως εις την πλάνην είναι διαμονικόν!”

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αποφάνθηκε, ότι ο Μακαριώτατος κ. Ειρηναίος κρινόμενος είτε ως Πατριάρχης Ιεροσολύμων, είτε ως Έξαρχος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Αθήνα, είτε ως Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως ΔΕΝ ΒΑΡΥΝΕΤΑΙ με οικονομικές ασθαλίες!

Ως ταπεινός και ελάχιστος Επίσκοπος στο χώρο της Οικουμενικής Ορθοδοξίας απευθυνόμαστε στον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και Τον παρακαλούμε ικετευτικά νά επανορθώσει την αδικία, διότι “ο τρώσας και ιάσεται”.

Από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, ο Οποίος κατέλαβε τον Πατριαρχικό Θρόνο κατά τρόπο αντικανονικό, συνεπώς δε και παράνομο, περιμένουμε να αντιληφθή το λάθος Του και να διευκολύνει την αποκατάσταση της κανονικής Τάξεως στην Εκκλησία των Ιεροσολύμων.

Άλλωστε και ο Μακαριώτατος κ. Θεόφιλος κατηγορείται τώρα πιά με τις ίδιες κατηγορίες, ότι δηλ. έχει πουλήσει περιουσιακά στοιχεία του Πατριαρχείου στούς Εβραίους!

Από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ζητάμε να υποστηρίξει το διάβημά μας, διάβημα ενός “διά Χριστόν σαλού” Ιεράρχη Της, καθ’ όσον το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είναι ακόμη Ελληνικό Πατριαρχείο.

Τέλος, από τον πληγωμένο και Μάρτυρα της Ορθοδοξίας Πατριάρχη κ. Ειρηναίο ζητάμε ικετευτικά να συγχωρήσει τους αδικήσαντες Αυτόν και με την απλόχερη αγάπη Του να φέρει την ειρήνη στην Εκκλησία της Αγίας Γης. Στα Ιεροσόλυμα η Εκκλησία μας είναι βαθειά πληγωμένη.

Καιρός νά επουλωθούν τα τραύματα για να δοξασθή το όνομα του Κυρίου μας.

Από την “Ιερή Πλεκτάνη”μεταφέρουμε εδώ κείμενα χωρίς σχολιασμό.

Τούτο όμως δεν πρέπει να εκληφθή, ότι συμφωνούμε με διατυπούμενες κρίσεις καί επικρίσεις εκκλησιαστικών Προσώπων.

Με αγάπη για την Εκκλησία και την Αλήθεια.

Καλάβρυτα, 30 Ιουλίου 2012

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Εδώ είναι το κύριο θέμα που είχαμε γράψει

Wikileaks: Η Ν.Μπακογιάννη ζητούσε παρέμβασή των ΗΠΑ κατά Ρωσίας!     Εκτύπωση     E-mail

12-06-2012 21:29:43

    184     

Σημεία και τέρατα φαίνεται ότι έγιναν για να καταφέρει ο σημερινός Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος να πάρει τη θέση του Ειρηναίου και να αναγνωριστεί από το Ισραήλ και την Ιορδανία.

Σύμφωνα με έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, που αποκάλυψε ο ιστότοπος Wikileaks, ο τότε αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τσάρλς Ρις προσκλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών από τον γενικό γραμματέα Χαραλάμπη Ροκανά, κατ’ εντολήν της τότε υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη, και του ζητήθηκε να μεσολαβήσουν οι ΗΠΑ στον βασιλέα της Ιορδανίας Αμπντάλα για να υπογράψει αναγνώριση του νέου Πατριάρχη Θεόφιλου και να πιέσουν την κυβέρνηση του Ισραήλ να τον αναγνωρίσει!

Ο αμερικανός πρέσβης, στο σημείωμά του προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Ο Ροκανάς ζητούσε τη βοήθεια των ΗΠΑ εξαιτίας της πρόσβασης που πίστευαν ότι είχαμε στον βασιλιά. Επιπρόσθετα, οι Έλληνες κατάλαβαν ότι η πρεσβεία μας στο Αμμάν είχε ειδική πρόσβαση στον αρχηγό πληροφοριών της Ιορδανίας Dhahabi. Οι Έλληνες δεν ζητούσαν από εμάς να εξασφαλίσουμε σε αυτούς ή τον Θεόφιλο ακρόαση από τον βασιλιά.

Περισσότερο ήθελαν από εμάς να συζητήσουμε την κατάσταση με τον βασιλιά σιωπηλά. Ζήτησαν επίσης από εμάς να συζητήσουμε με τους Ισραηλινούς την αποτυχία τους να αναγνωρίσουν τον Θεόφιλο.

Το μόνιμο επιχείρημα για την εμπλοκή της ΗΠΑ ήταν ότι με την αναγνώριση του Θεόφιλου θα αναχαιτιζόταν η αυξανόμενη τάση της ρωσικής Εκκλησίας για ηγεμονία στην περιοχή του Πατριαρχείου και θα έμενε έξω από τη διαμορφούμενη κατάσταση η Χαμάς».

Φαίνεται δηλαδή ότι είχε στηθεί μια «ιερή πλεκτάνη» για να στηριχτεί ο Θεόφιλος και να χάσει κάθε ελπίδα επιστροφής στον Πατριαρχικό Θρόνο ο Ειρηναίος, με επιχειρήματα που μάλλον ως… απλοϊκά και έωλα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.

Πάντως το ότι «επιστρατεύθηκαν» ακόμα και οι ΗΠΑ για να στηριχθεί ο Θεόφιλος και μάλιστα με την χρήση του επιχειρήματος ότι έτσι θα αναχαιτιστεί η ρωσική επιρροπή δείχνει πως η τότε υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη είχε πολλούς λόγους -άγνωστο ποιους- για να «καρατομήσει» τον Ειρηναίο.

Το ότι το 2008 μετά τον πόλεμο στην Γεωργία, σαμποτάρισε ενεργά την ελληνορωσική αμυντική συμφωνία, φτάνοντας μέχρι του σημείου να απαγορευσει σε Έλληνες αξιωματικούς να μεταβούν στη Μόσχα όπου επρόκειτο να υπογράψουν την FOS (συμφωνία τεχνικής υποστήριξης) των Tor-M1.

Επίσης “πάγωσε” την υπογραφή απευθείας εμπορικής συμφωνίας για τα BMP-3HEL, επικαλούμενη τις άσχημα σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ λόγω της εισβολής και μόνο μετά από πίεση του Κ.Καραμανλή δέχθηκε να υπογραφεί η διακρατική συμφωνία που όμως μέχρι σήμερα έχει μείνει κενό γράμμα.

Στο μεταξύ αίσθηση έχει κάνει το δημοσίευμα μεγάλης κυκλοφορίας ισραηλινής εφημερίδας που στην πρώτη σελίδα ανέφερε ότι η αστυνομία διερευνά καταγγελία του Ειρηναίου προς το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, σύμφωνα με την οποία ο Θεόφιλος, για να αναγνωριστεί από την κυβέρνηση του Ισραήλ ως Πατριάρχης Ιεροσολύμων, πλήρωσε στην ισραηλινή κυβέρνηση 13 εκατ. δολάρια! Τα χρήματα αυτά προέρχονταν από κεφάλαια του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων!

Να σημειώσουμε ότι ο Ειρηναίος παραμένει «υπό περιορισμόν», περίπου «φυλακισμένος» δηλαδή, σε αίθουσα του Πατριαρχείου από τις 11 Φεβρουαρίου 2008, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι πολλές φορές του στερούν και το φαγητό! Περιττό να πούμε βέβαια ότι απαγορεύεται να δεχθεί επισκέψεις.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο κωδικός του βίντεο με τον έγκλειστο πατριάρχη

<iframe width=”420″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/fz18RseCtiE” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Η διεύθυνση του βίντεο για να το δεις

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#" rel="nofollow">
#
!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.