ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Τρούμπα: Το παρασκήνιο και η έφοδος της αστυνομίας στο «Swingers» κλαμπ

Τρούμπα: Το παρασκήνιο και η έφοδος της αστυνομίας στο «Swingers» κλαμπ

Ποια η σχέση που ενδέχεται να έχουν οι πιλότοι μιας αεροπορικής βάσης των ΗΠΑ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με τους θαμώνες του swingers club στον Πειραιά, στο οποίο έκανε έφοδο η Αστυνομία τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου; Φαινομενικά καμία απολύτως, ωστόσο στην πραγματικότητα μοιράζονται την αντίληψη ότι ο έρωτας με την έννοια του σεξ, της σωματικής επαφής δεν γεννήθηκε αποκλειστικά για δύο…

Οι πιλότοι των ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο βιβλίο του -και μία από τις βίβλους της ανταλλαγής συντρόφων στο σεξ- ο Τέρι Γκουλντ, «The Lifestyle: a look at the erotic rites of swingers», διατράνωναν το μεταξύ τους δέσιμο όταν μοιράζονταν τις συζύγους τους λίγο πριν αναχωρήσουν για τη μάχη. Την ίδια περίοδο έκαναν την εμφάνισή τους και τα λεγόμενα key parties, όπου οι μετέχουσες επέλεγαν ερωτικό σύντροφο από τα κλειδιά των αυτοκινήτων των κυρίων που έπαιρναν μέρος και ενώ εκείνες είχαν δεμένα με κορδέλες τα μάτια τους. Οι αναφορές πάντως για ανταλλαγές ή μοίρασμα συντρόφων πάνε πολύ πίσω στον χρόνο. Από τους πιλότους, η πρακτική της ανταλλαγής συντρόφων -που ενείχε και το στοιχείο της «εξασφάλισης» της συζύγου που θα παρέμενε μέλος μιας κοινότητας εφόσον ο σύζυγος σκοτωνόταν- πέρασε και στους άνδρες του Στρατού Ξηράς, ενώ σιγά-σιγά από τη δεκαετία του ’50 το swinging αρχίζει να απλώνεται σε όλες σχεδόν τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ και αργότερα βγαίνει εκτός των ορίων τους, κατακτώντας τις κοινότητες των χίπηδων, για να αποτελέσει ένα στοιχείο της σεξουαλικής επανάστασης των 60s.

Ως φαινόμενο, πλέον, το swinging -η αιώρηση, η «τραμπάλα» από τον ένα σύντροφο στον άλλο- εξαπλώθηκε από την αμερικανική ήπειρο στην Ευρώπη: στην Ολλανδία, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ιταλία και πιο χαλαρά στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Στην πορεία, από τους χίπηδες διείσδυσε και σε πιο συντηρητικά κοινωνικά στρώματα, ενώ η πιο συχνή σεξουαλική φαντασίωση που αναφέρουν τα ζευγάρια -ακόμα και αυτά που δεν ενδίδουν στο swinging- είναι το σεξ με τη συμμετοχή τρίτου προσώπου. Στην Ελλάδα ναι μεν η κοινότητα των swingers μεγαλώνει, ωστόσο αντιμετωπίζεται κυρίως ως σεξουαλική εκτροπή και δευτερευόντως με κάποια διάθεση πιπεράτου κουτσομπολιού.

Ο καλύτερος τρόπος για μετακίνηση τη νύχτα είναι προφανώς μια λιμουζίνα

Mέσω αγγελιών

Προτού κάνουν την εμφάνισή τους τα swinger clubs -μόνο στην Αθήνα λειτουργούν τρία- η ελληνική κοινότητα των swingers επικοινωνούσε μέσω συγκαλυμμένων μικρών αγγελιών στις εφημερίδες και αργότερα στο Διαδίκτυο. Το swinger club στον Πειραιά που προκάλεσε σάλο στις αρχές της εβδομάδας λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια και, σύμφωνα με όσα λένε εργαζόμενοι εκεί, οι μέσοι πελάτες του είναι οικογενειάρχες, ηλικίας άνω των 40-45, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται σε μακροχρόνιες σχέσεις με τις συζύγους ή τις συντρόφους τους.

Ο ιδιοκτήτης του club διατηρεί αντίστοιχη επιχείρηση στη Γερμανία, όπου τα πράγματα είναι διαφορετικά σε σχέση με την Ελλάδα. Οπως λένε, μάλιστα, το κατάστημα έχει άδεια επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφού αν και υπάρχει το νομικό πλαίσιο για να λειτουργήσει ως κλειστό κλαμπ οι αντιδράσεις της Εκκλησίας αποτρέπουν αυτή τη δυνατότητα: «Γίνονται μηνύσεις, ιερείς καταθέτουν στα δικαστήρια και πρακτικά δεν μπορούμε να δουλέψουμε. Ετσι έχουμε άδεια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος», λένε οι ίδιοι.

Μάλιστα, παρά τον ντόρο που προκλήθηκε από την αστυνομική έφοδο τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής προς το Σάββατο, η δικογραφία που σχηματίστηκε δεν είναι και τόσο… εντυπωσιακή: δύο πλημμελήματα και ένα πταίσμα. Ο ιδιοκτήτης κατηγορείται για «διευκόλυνση ακολασίας τρίτων» (κάτι σαν το αδίκημα που αντιμετώπιζε η περίφημη «κόρη ναυάρχου» στην υπέροχη ελληνική κωμωδία «Η βίλα των οργίων» με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα), αλλά και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων καθώς είχαν τοποθετηθεί κάμερες στο κατάστημα χωρίς τη σχετική άδεια και αναγκαία σήμανση: «Πρέπει να μπορούμε να ελέγχουμε ποιοι μπαίνουν στο μαγαζί, να είναι βέβαιο ότι μπαίνουν ζευγάρια για να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η διακριτικότητα», θα δικαιολογηθούν εργαζόμενοι στον χώρο.

Οικογενειάρχες

Στο ίδιο κατάστημα η Aστυνομία διαπίστωσε ότι εργαζόμενοι δεν διέθεταν πιστοποιητικά υγείας εν ισχύι, τα οποία είναι αναγκαία για κάθε εργαζόμενο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, είτε είναι πιτσαρία, είτε swingers club. Από αστυνομικής πλευράς, δηλαδή, ο θησαυρός είναι μάλλον άνθρακες αν σκεφτεί κανείς ότι σε τέτοια καταστήματα μπαίνουν συναινούντες ενήλικοι. Τι γίνεται λοιπόν σε ένα swingers club; Οι εργαζόμενοι είναι ειλικρινείς: «Τα πάντα. Μπορεί ένα ζευγάρι να έρθει, να γνωριστεί επιτόπου με ένα άλλο ζευγάρι και να φλερτάρουν ή να μη γίνει απολύτως τίποτα. Αυτό εξαρτάται και από τη διάθεση και από τη διαθεσιμότητα. Αρκετοί είναι εκείνοι που δοκιμάζουν αν μπορούν πράγματι να πάνε παραπέρα, άλλοι πάλι αρκούνται στην παραμονή στον χώρο για να λειτουργήσει η φαντασία τους και να βρεθούν στη συνέχεια στον δικό τους χώρο ως ζευγάρι, χωρίς απαραίτητα τη συμμετοχή κι άλλου ζευγαριού, κι άλλοι προχωρούν όσο θέλουν. Μπορούν να κάνουν σεξ στα ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια και να είναι βέβαιοι για τη διακριτικότητα και την εχεμύθεια.

Για μας, άλλωστε, αυτό αποτελεί βασική προϋπόθεση για να εξακολουθούν να έρχονται τα ζευγάρια. Αλλωστε, είπαμε, οι μέσοι πελάτες μας είναι οικογενειάρχες που σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να γίνει γνωστό ότι είναι swingers πέρα από τους ανθρώπους που οι ίδιοι επιλέγουν να το ξέρουν». Τι συμβαίνει μετά την πρώτη γνωριμία, ενδεχομένως και τη σεξουαλική επαφή μεταξύ ανθρώπων που λίγες ώρες νωρίτερα ήταν άγνωστοι μεταξύ τους; «Μπορεί να μη συμβεί απολύτως τίποτα, να το αφήσουν πίσω τους όταν βγουν από την πόρτα του κλαμπ, μπορεί να γνωριστούν, να βρεθούν και εκτός του μαγαζιού ή και να ξανάρθουν μαζί – ό,τι προκύψει…».

Ποιες είναι οι ανάγκες που εξυπηρετεί η ανταλλαγή συντρόφων; «Ψάχνουν αλλαγή. Γυρεύουν να ανανεώσουν και να αναθερμάνουν τη σχέση τους, όχι να διαπράξουν απιστία. Νομίζετε πως είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι είναι άνω των 40 και έχουν πολλά χρόνια γάμου ή σχέσης με τους συντρόφους τους; Επιζητούν την ανανέωση, ακόμη κι αν τελικά δεν προχωρήσουν σε ερωτική συνεύρεση με άλλο ζευγάρι».

Πάντως, οι ψυχολόγοι έχουν παρατηρήσει ότι οι swingers στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι άνθρωποι ανώτερου μορφωτικού και οικονομικού επιπέδου. Κι αν στο παρελθόν η ανταλλαγή συντρόφων ήταν μυστικό μεταξύ μυημένων στην υψηλή κοινωνία και οι συνευρέσεις των ζευγαριών γίνονταν σε πριβέ πάρτυ σε σπίτια κατά κανόνα μακριά από τις κύριες κατοικίες των συμμετεχόντων, πλέον η κοινότητα των swingers και στην Ελλάδα αρχίζει να νιώθει πιο άνετα – με τους άνδρες να αποζητούν πολύ περισσότερο την επανάληψη μιας εμπειρίας ανταλλαγής απ’ ό,τι οι γυναίκες. Μπορεί όμως, αντί να «ανανεώσει» τον σεξουαλικό δεσμό του ζευγαριού, το swinging να προκαλέσει -άλυτο- πρόβλημα; Η απάντηση των ειδικών είναι «ναι» αν στην πραγματικότητα δεν υπήρχε εξαρχής συναίνεση και των δύο στη συγκεκριμένη επιλογή, αλλά ο ένας «υποχώρησε» στην επιθυμία του άλλου, θέλοντας να τον ικανοποιήσει.

Και θεματικές βραδιές

Τα swinger clubs, πάντως, ως επιχειρήσεις προσπαθούν να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες. Με θεματικές βραδιές που υπακούουν σε συγκεκριμένο dress code, και επώνυμους καλεσμένους. Το κόστος για κάποιους που θα ήθελαν να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους; Είκοσι ευρώ το ζευγάρι με ποτό…

Όπως έχει επισημάνει παλαιότερα ο Θάνος Ε. Ασκητής, νευρολόγος ψυχίατρος και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας (askitis.gr), εν μέρει η ανταλλαγή σεξουαλικών συντρόφων είναι της μόδας, αφού η σεξουαλικότητα εξαρτάται άμεσα από τα πρότυπα που κατασκευάζει κάθε κοινωνία σε κάθε εποχή. Απλώς τώρα συμβαίνει πιο ανοιχτά -σίγουρα με λιγότερες ενοχές- και στην ελληνική κοινωνία. «Η ανταλλαγή ερωτικών συντρόφων, συνήθως ως ιδέα, ξεκινά από τον άνδρα. Αυτός είναι που πλήττει και βαριέται σε μια σχέση. Πλήττει γιατί θέλει να είναι κυνηγός, να κατακτά, θέλει να δείχνει στη γυναίκα τι καλό πιστόλι διαθέτει. Οταν λοιπόν δει τη γυναίκα του να ερωτοτροπεί με άλλον, αυτή η εικόνα τον εξεγείρει, τον εξιτάρει, τον κάνει ζηλότυπο και συνεπώς τον βάζει ξανά στη θέση του κυνηγού».

Το Διαδίκτυο άνοιξε νέους ορίζοντες στους επίδοξους swingers ή σε εκείνους που απλώς θέλουν να πειραματιστούν. Μια πρόχειρη αναζήτηση φέρνει στα αποτελέσματα μια σειρά από διαδικτυακά φόρα, ενώ το μεγαλύτερο διαδικτυακό κλαμπ που απευθύνεται σε swingers (το priveclub.eu) μετρά πάνω από 3.000 ζευγάρια-μέλη και προϋπόθεση για πρόσβαση στο περιεχόμενό του αποτελεί η εγγραφή και η πιστοποίηση ότι τα υποψήφια μέλη είναι ζευγάρια.

Ο «επτάλογος» για τους πρωτάρηδες

Στα φόρα, πάντως, οι περισσότερο μυημένοι δίνουν σαφείς οδηγίες στους επίδοξους swingers και τους πρωτάρηδες. Χαρακτηριστικός είναι ο «επτάλογος» που έχει ποστάρει μέλος σε διαδικτυακό forum για το swinging:

1.Η ιστορία του swinging. To swinging ξεκίνησε αρχές του 1960 στην Καλιφόρνια. Εκεί καταγράφεται ο πρώτος σύλλογος swingers με την επωνυμία NASCA. Εκτοτε εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη, κυρίως στην Ολλανδία, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στο Βέλγιο και την Ιταλία.

2. Ποιοι είναι swingers. Swingers είναι ένα ζευγάρι που βρίσκει τουλάχιστον ένα ζευγάρι και ανταλλάσσει συντρόφους. Από κει και πέρα εναπόκειται στην προσωπικότητα των μελών του ζευγαριού να εκδηλωθεί και να υπάρχει περαιτέρω ερωτική έλξη. Συνοπτικά, μπορεί κανείς να πει ότι συνήθως οι γυναίκες που μετέχουν στο swinging είναι bisexual και οι άνδρες straight. Αυτό όμως δεν αποκλείει να υπάρχουν και άλλες ερωτικές προτιμήσεις, οι οποίες πρέπει να είναι απόλυτα σεβαστές.

3. Η εμπειρία του εξωτερικού. Στην Ευρώπη το swinging είναι πολύ διαδεδομένο. Το πιο γνωστό swinging club είναι το www.fun4two.com, λίγο έξω από το Ρότερνταμ. Από κει και πέρα υπάρχουν γνωστά κλαμπ σε όλη την Ευρώπη.

4. Πώς μπορείς να αρχίσεις το swinging. Στην Ελλάδα αντικειμενικά είναι δύσκολο. Υπάρχουν τα γνωστά site γνωριμιών όπου όλοι μπορούν να κάνουν ένα προφίλ ζευγαριού. Εκεί μέσα ψάχνοντας βρίσκεις άλλα ζευγάρια και επικοινωνώντας βλέπεις τι σου κάνει και τι όχι.

Δυστυχώς το ελληνικό παράδειγμα είναι από τα πιο άσχημα. Η ελληνική κοινωνία είναι από τις πιο στερημένες σεξουαλικά και ένα στα δύο προφίλ δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που είναι. Ετσι αναγκάζεσαι να χρησιμοποιήσεις διάφορες μεθόδους εξακρίβωσης για το ποιος είναι πίσω από την οθόνη. Θα λέγαμε ότι η αρχή είναι σχετικά δύσκολη αφού δεν υπάρχει εμπειρία, αντίθετα υπάρχει ένα άγχος και μια συστολή. Η συνέχεια όμως είναι αρκετά πιο απλή απ’ ό,τι φαίνεται, αφού η εμπειρία μας βοηθά να κάνουμε λιγότερα λάθη.

5. Προχωρώντας στο διά ταύτα. Εστω ότι αποφασίσατε να δείτε τι είναι αυτό το πράγμα και πώς λειτουργεί. Καταρχήν παίζει μεγάλο ρόλο το ζευγάρι να έχει κάνει μια ξεκάθαρη κουβέντα πάνω στο ζήτημα. Πρέπει να είναι σαφές ότι θέλουν εξίσου και οι δύο και κανείς δεν εξαναγκάζει κανέναν. Το σεξ είναι εθελοντικό και σε καμία περίπτωση δεν λειτουργεί κάτι κάτω από πίεση. Το ζευγάρι θα πρέπει να έχει αποβάλει εντελώς ζητήματα όπως ζήλιες κ.λπ. Θα πρέπει να έχουν καλή σχέση και να μην είναι σε εντάσεις. Αρα, λοιπόν, αν η σχέση σας δεν είναι σε καλή φόρμα, καλύτερα αφήστε το.

Αν προσπαθήσετε να βελτιώσετε τη σχέση σας μέσω του swinging, απλώς θα τη διαλύσετε μια ώρα αρχύτερα. Όταν ένα ζευγάρι βγάζει προβλήματα -είτε ζήλιες είτε προσωπικά προβλήματα- απομακρύνεται από το άλλο ζευγάρι και στη συνέχεια απ’ όλη την κοινότητα.

Τα νέα, βλέπετε, διαδίδονται πολύ εύκολα… Προτού ξεκινήσει οτιδήποτε, θα πρέπει να έχουν γίνει κατανοητές οι επιθυμίες κάθε ζευγαριού, οι οποίες θα πρέπει να γίνουν γνωστές από την αρχή και να είναι απόλυτα σεβαστές. Είτε αυτό αφορά σεξουαλική δραστηριότητα, είτε συμπεριφορά. Οι swingers δεν βρίσκονται γιατί είναι σεξουαλικά πεινασμένοι -δεν παίζει κάτι τέτοιο άλλωστε- αλλά γιατί θέλουν να προεκτείνουν τις εμπειρίες τους πέρα από τη σχέση που έχουν. Συνήθως ζητούν άψογη συμπεριφορά, ευγένεια και διακριτικότητα. Βγαίνοντας λοιπόν για καφέ ή ποτό, γνωρίζεις το άλλο ζευγάρι και εκεί βλέπεις αν σου κάνει η συμπεριφορά, ο ερωτισμός που εμπνέει το άλλο ζευγάρι και αν νομίζεις ότι μπορείς να προχωρήσεις παραπέρα.

6. Με το swinging θα χάσω τη σχέση μου. Μόνο αν δεν ξέρεις τι θες. Συνήθως οι swingers είναι αγαπημένα και ερωτευμένα ζευγάρια που απλά έχουν απενοχοποιήσει το σεξ και 101% είναι ερωτευμένα μεταξύ τους. Συνήθως μάλιστα υποστηρίζουν πως με την πάροδο του χρόνου ένιωθαν καλύτερα με τη σχέση τους και ήταν πιο απελευθερωμένοι σε σχέση με κάποια ταμπού που ίσως είχαν – όποια κι αν ήταν αυτά. Εξάλλου, αν χάσεις τη σχέση σου, φυσικά και δεν είσαι swinger. Και σε αυτό θα φταίει ότι είτε δεν ήξερες τι ήθελες, είτε ότι ο/η σύντροφός σου λειτουργούσε κάτω από πίεση.

7. Προχωρώντας πιο βαθιά στο swinging. Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει ένα site αποκλειστικά για swingers. Οι swingers ενοχλούνται αρκετά από τα αδιάκριτα βλέμματα, που δυστυχώς είναι πολλά. Ενας ακόμη τρόπος συνεύρεσης swingers είναι τα σχετικά πάρτυ. Ο αριθμός των καλεσμένων μπορεί να ξεκινά από λίγα ζευγάρια και να φτάνει μέχρι όσα άτομα μπορεί να χωρέσει ένα σπίτι και η φαντασία του καθενός.

Χειροπέδες χωρίς γουνάκι σε κλαμπ με swingers

Έρχονται πολλοί ξένοι και κυρίως Τούρκοι – Στις 27 Ιουνίου φθάνουν 350 ζευγάρια από Αμερική με κρουαζιερόπλοια και θα μείνουν 3 ημέρες – Οσοι «πιστοί» σπεύσατε!

Ήταν περασμένες 3 τα ξημερώματα το προηγούμενο Σάββατο, λίγα τετράγωνα πάνω από το λιμάνι του Πειραιά. Τα λάστιχα πέντε αυτοκινήτων της Αστυνομίας στρίγκλιζαν καθώς έστριβαν στην οδό Δερβενακίων. Σταμάτησαν απότομα έξω από το μοναδικό φωτισμένο κτίριο σε αυτή τη σκοτεινή ζώνη του μεγάλου λιμανιού.

Η μυστική αποστολή της Ασφάλειας είχε στόχο ένα από τα πιο γνωστά κλαμπ ανταλλαγής συντρόφων που λειτουργούν στην πρωτεύουσα. Η πρώτη στα ελληνικά χρονικά έφοδος σε κλαμπ γνωριμιών.

«Μας είπαν ότι έψαχναν για όπλα και ναρκωτικά. Έψαχναν, είπαν, γιατί όπου υπάρχει σεξ υπάρχουν και ναρκωτικά. Έγινε έλεγχος και δεν βρήκαν τίποτα. Αλλά αναγκαστικά έπρεπε να μας χρεώσουν κάτι. Ετσι κατηγορούμαστε για διευκόλυνση ακολασίας…» λέει ο Σωτήρης, ένας από τους δύο υπεύθυνους του κλαμπ που άνοιξε την πόρτα στους 15 ασφαλίτες.

Τα παλιά χρόνια αυτή την έφοδο θα την έκανε το Τμήμα Ηθών, το οποίο όμως καταργήθηκε και πλέον τις «ροζ δουλειές» τις αναλαμβάνουν άλλα τμήματα της Ασφάλειας. Βέβαια, απορίες δημιουργεί η «ευαισθησία» της ΕΛ.ΑΣ. να μπουκάρει με κλιμάκιο πολλών ανδρών σε ένα κλαμπ γνωριμιών και ανταλλαγής συντρόφων σαν κι αυτά που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο και λειτουργούν κανονικά – ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς ότι το συγκεκριμένο είχε ελεγχθεί προσφάτως από το ΣΔΟΕ για φορολογικές παραβάσεις και είχε βρεθεί καθαρό.

Ποιοι είναι οι λόγοι που οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. έχουν βάλει στο μάτι τα swinging clubs; Θέματα ηθικής ή μήπως πρόκειται για τυπικούς ελέγχους σε χώρο όπου μαζεύεται πολύς κόσμος και κάποιοι πιστεύουν ότι γίνεται χρήση ναρκωτικών και φορολογικές παραβάσεις; Βέβαια, το απίστευτο είναι ότι μετά την έφοδο και τον σχηματισμό δικογραφίας, έχοντας κατάσχει τα πειστήρια της ακολασίας, όπως μανδύες και μάσκες που χρησιμοποιούνται για αισθησιακές θεματικές βραδιές εμπνευσμένες από το κύκνειο κινηματογραφικό αριστούργημα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «Μάτια ερμητικά κλειστά», το μαγαζί λειτουργεί κανονικά.

Κατέσχεσαν μανδύες, μάσκες και προφυλακτικά

Τις περασμένες δεκαετίες ήταν συχνό το φαινόμενο η Αστυνομία Πόλεων και η Χωροφυλακή να εισβάλλουν ακόμη και σε σπίτια για να πιάνουν στα πράσα παράνομα ζευγάρια και να τα στέλνουν στα κρατητήρια με την κατηγορία της μοιχείας. Μάλιστα, για να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα τους κουβαλούσε στα τμήματα ημίγυμνους τυλιγμένους με τα σεντόνια. «Ο έλεγχος έγινε στις 3 τα ξημερώματα. Είδαμε από το πορτάκι δεκαπέντε άτομα που μας είπαν:

“Αστυνομία”. Μπήκαν μέσα και μας ζήτησαν να σταματήσουμε τη μουσική και να ανάψουμε τα φώτα. Ζήτησαν κάποιες ταυτότητες από τον κόσμο που σιγά-σιγά έφευγε και όταν άδειασε ο χώρος μπήκε μέσα το σκυλί και άρχισε να ψάχνει τους χώρους για ναρκωτικά», περιγράφει ο Σωτήρης και προσθέτει: «Όταν μπήκαν μέσα και άναψαν τα φώτα πήγαν πάνω στους πελάτες και στη συνέχεια μετά τον έλεγχο άρχισαν να τους βγάζουν έναν-έναν έξω. Εμάς μας είχαν βάλει σε μια γωνία». Ο Θέμης, ο δεύτερος υπεύθυνος του κλαμπ, περιγράφει όσα απίθανα συνέβησαν την ώρα της εφόδου: «Η Αστυνομία πήγε πάνω στο πατάρι και είδε μια μισόγυμνη αγκαλιασμένη με έναν και δίπλα άλλοι φιλιόντουσαν. Δεν κάνανε σεξ. Στο ομαδικό σεξ είναι γυμνοί», λέει υποστηρίζοντας ότι στο κλαμπ «2+2» γίνονται μόνο ερωτικές γνωριμίες. «Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε στον άλλο κάνε ή μην κάνεις σεξ. Τον χώρο τον έχουμε για γνωριμία. Τώρα αν φύγουν και πάνε σε ξενοδοχείο…».

Οι αστυνομικοί, αφού ήλεγξαν κάθε γωνιά του μαγαζιού, κατέσχεσαν 191 μάσκες, 26 μανδύες, εκατοντάδες προφυλακτικά, δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μία κάμερα ασφαλείας. «Κατά τη διάρκεια της εφόδου ήταν μέσα 17 άτομα. Μας πήραν ακόμα και τις μάσκες, να τις κάνουν τι; Εμείς τις κρατάμε στην είσοδο και όταν έρθει κάποιος επώνυμος, ο οποίος είναι για παράδειγμα δικηγόρος, ζητάει μία και τη φοράει για να μην τον αναγνωρίζουν», λέει ο Θέμης. «Πήραν και τρεις υπαλλήλους για πιστοποιητικά υγείας. Οι δύο δεν τα είχαν πάνω τους και του τρίτου είχε λήξει. Τους πήγαν στο Αυτόφωρο, ενώ κατηγορείται και ο ιδιοκτήτης για διευκόλυνση ακολασίας βάσει ενός προπολεμικού άρθρου που υπάρχει και για τις κάμερες. Ο ιδιοκτήτης μένει στο Βερολίνο», εξηγούν οι υπεύθυνοι, ενώ για τα εκατοντάδες προφυλακτικά λένε ότι «εκείνη τη βραδιά πέσαμε σε μεγάλη λούμπα. Την προηγούμενη εβδομάδα φέραμε ένα sex shop στο μαγαζί και μοίραζε προφυλακτικά στους πελάτες. Και μείνανε πολλές σακούλες. Αυτές κατέσχεσαν».

Κόντρα για τις κάμερες

Το μεγάλο θέμα που προέκυψε είναι το γεγονός ότι βρέθηκαν κάμερες εξωτερικά του καταστήματος, ενώ μια φανερή υπήρχε μέσα στον χώρο του ταμείου. Ετσι δημιουργήθηκε πανικός από τους θαμώνες του μαγαζιού, καθώς η Αστυνομία δεν διευκρίνισε αν τα συστήματα χρησιμοποιούνταν για να καταγράφουν τους πελάτες. Άλλωστε εκτός από τη «διευκόλυνση ακολασίας», ο 48χρονος ιδιοκτήτης κατηγορείται και για «παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων».

Ο Σωτήρης και ο Θέμης φαίνονται κατηγορηματικοί. Όπως υποστηρίζουν, «υπάρχουν κάμερες, αλλά μόνο στον εξωτερικό χώρο και μία στο ταμείο για λόγους ασφαλείας. Καμία κάμερα δεν υπάρχει στον χώρο του καταστήματος. Ούτε κρυμμένη, ούτε φανερή. Ολοι ξέρουν ότι υπάρχουν κάμερες στον εξωτερικό χώρο και, μάλιστα, όσοι πελάτες έρχονται με πολυτελή αυτοκίνητα τα βάζουν μπροστά στις κάμερες και μας λένε να τα προσέχουμε. Οι ίδιοι μας το ζητούν αυτό για να είναι ασφαλή τα οχήματά τους».

Το «Club 2+2»

Ποιο είναι όμως το συγκεκριμένο κλαμπ ανταλλαγής συντρόφων όπου για πρώτη φορά η Αστυνομία έκανε έφοδο την ώρα που δεκάδες πελάτες διασκέδαζαν φορώντας μάσκες και μανδύες; Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα του 2017 δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία τέτοιων καταστημάτων. Όπως διευκρινίζει ο Σωτήρης, το «“Club 2+2” έχει άδεια λειτουργίας για καφέ μπαρ-κλαμπ. Σε όλα τα swingers club σε όλο τον κόσμο δεν υπάρχει κανένα θέμα. Μόνο εδώ στην Ελλάδα είμαστε τόσο πίσω. Και είναι πλημμέλημα», ενώ ο Θέμης σπεύδει να συμπληρώσει: «Είμαστε κλαμπ γνωριμιών. Έρχονται ζευγάρια, πίνουν το ποτό τους, γνωρίζονται και μετά έχουν το δικαίωμα να πάνε σε έναν δικό τους χώρο ή σε ξενοδοχείο και να συνευρεθούν. Στο δικό μας το μαγαζί δεν υπάρχουν κρεβατοκάμαρες.

Έχουμε καναπέδες με κουρτίνες μπροστά, όπου μπορεί να δοθούν κάποια φιλάκια ή μπορείς να πιάσεις και τον… πισινό της άλλης. Καταλάβατε; Δεν γίνεται ομαδικό σεξ εκεί μέσα. Δυστυχώς συγκριτικά με την Ευρώπη, είμαστε 500 χρόνια πίσω». Βέβαια, όπως αναφέρεται στο σάιτ που διατηρεί το κατάστημα, υπάρχουν οκτώ δωμάτια στα οποία αναφέρθηκαν οι υπεύθυνοι και στα οποία προφανώς πηγαίνουν οι πελάτες όταν θέλουν να έρθουν πιο κοντά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πελατολόγιο του κλαμπ, υποστηρίζουν όσοι γνωρίζουν, συμπεριλαμβάνονται γνωστοί Αθηναίοι που θέλουν πίσω από την ανωνυμία της μάσκας να περάσουν απελευθερωμένες στιγμές. «Έρχονται στα πάρτυ που κάνουμε με θέμα “Μάτια ερμητικά κλειστά”, αλλά επειδή είναι επώνυμοι φοράνε μάσκες», λέει ο Θέμης και συνεχίζει: «Το μαγαζί το δικό μας έχει δώσει ζωή στον Πειραιά. Έρχονται πολλοί ξένοι από τα κρουαζιερόπλοια, και ιδιαίτερα Τούρκοι, οι οποίοι αφήνουν χρήματα. Στις 27 Ιουνίου έρχονται 350 ζευγάρια από Αμερική με κρουαζιερόπλοια και θα μείνουν 3 ημέρες με αποτέλεσμα να αφήσουν χρήματα και στον Πειραιά και να τονώσουν την αγορά. Σε μια χρεοκοπημένη χώρα εμείς δίνουμε δουλειά σε κόσμο. Έχει δώδεκα υπαλλήλους το μαγαζί. Και τα ξενοδοχεία στον Πειραιά λίγο-πολύ δουλεύουν όλο το καλοκαίρι από τουρίστες που έρχονται στο μαγαζί. Πέρυσι, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έρχονταν πάνω από 100 ζευγάρια κάθε εβδομάδα μόνο από την Κωνσταντινούπολη και πάρκαραν τις Ferrari απέξω. Γιατί εδώ η περιοχή δεν έχει ζωή. Είναι ερημιά και κυκλοφορούν μόνο σκυλιά». Μια γλαφυρή περιγραφή που θυμίζει σκηνές από τη δεκαετία του ’60 όταν έφτανε ο 6ος Στόλος και τα night clubs της Τρούμπας γέμιζαν με «ναυτάκια» από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.