ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ιαπωνία: Εβδομήντα δύο χρόνια μετά την ρίψη της ατομικής βόμβας στην Χιροσίμα

Ιαπωνία: Εβδομήντα δύο χρόνια μετά την ρίψη της ατομικής βόμβας στην Χιροσίμα

Εβδομήντα δύο χρόνια μετά την ρίψη της ατομικής βομβάς στην Χιροσίμα, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν την μνήμη όσων σκοτώθηκαν στις 6 Αυγούστου του 1945. Με μια μεγάλη τελετή τίμησε η Ιαπωνία τους νεκρούς.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του με στόχο την κατάργηση των πυρηνικών όπλων.

«Εδώ στην Χιροσίμα, ανανεώνω τη δέσμευσή μου να καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να γίνει πραγματικότητα ένας κόσμος ελεύθερος από πυρηνικά, ένας κόσμος όπου κυριαρχεί η ειρήνη. Επίσης, προσεύχομαι για τα θύματα και τις οικογένειες τους που βρίσκονται εδώ, καθώς και για τους πολίτες της Χιροσίμα».

Αμέσως μετά την ομιλία του Σίνζο Άμπε, απελευθερώθηκαν δεκάδες περιστέρια, σύμβολα της ειρήνης.

Λίγες ημέρες πριν το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν την πρώτη πυρηνική επίθεση στην ιστορία της ανθρωπότητας. Υπολογίζεται ότι επιτόπου σκοτώθηκαν περίπου 70.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι άμαχοι. Δεκάδες χιλιάδες πέθαναν αργότερα ή αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω της ραδιενέργειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.