ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χιλή: Πυρπολήθηκαν 18 φορτηγά με τρόφιμα από ιθαγενείς

Χιλή: Πυρπολήθηκαν 18 φορτηγά με τρόφιμα από ιθαγενείς

Κατά τα φαινόμενα επρόκειτο για εμπρησμό…

Δεκαοκτώ ημιφορτηγά με τα οποία μεταφέρονταν τρόφιμα πυρπολήθηκαν σε χώρο στάθμευσης στην πόλη Τεμούκο της νότιας Χιλής χθες Σάββατο, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Κατά τα φαινόμενα επρόκειτο για εμπρησμό και η επικεφαλής της αυτοδιοίκησης στην περιφέρεια Αραουκανία, η Νόρα Μπαριέντος, δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό δίκτυο ότι τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στο σημείο συνδέουν τις φωτιές με την Weichan Auka Mapu, μια οργάνωση αντίστασης που έχουν δημιουργήσει ιθαγενείς Μαπούτσε.

Η Ουέικαν Άουκα Μάπου έχει αναλάβει στο παρελθόν την ευθύνη για πολλούς εμπρησμούς στη νότια Χιλή, όπου απαιτεί να επιστραφούν στους ιθαγενείς εδάφη που είχαν χάσει τον 19ο αιώνα, όταν χιλιανοί έποικοι κινήθηκαν προς νότο και απέσπασαν περιοχές από τους Μαπούτσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Μπαριέντος πρόσθεσε ότι οι αρχές διεξάγουν έρευνα και εξετάζουν τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.