Ιωάννινα: Σε δωρεά οργάνων προχώρησαν οι γονείς του άτυχου 13χρονου

Ιωάννινα: Σε δωρεά οργάνων προχώρησαν οι γονείς του άτυχου 13χρονου

Έζησαν τον απόλυτο εφιάλτη, βλέποντας το παιδί τους, μόλις στα 13 του, να φεύγει για πάντα. Οι γονείς του αγοριού από τα Ιωάννινα, όμως, που έχασε τη μάχη μετά το τροχαίο δυστύχημα, παραδίδουν μαθήματα μεγαλοψυχίας. Αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων, δίνοντας ζωή και ελπίδα σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Συγκλονισμένο το προσωπικό του νοσοκομείου. Σε Ελλάδα και Γερμανία τα όργανα του 13χρονου.

Σε κρίσιμη κατάσταση, εγκεφαλικά νεκρός, νοσηλεύονταν χθες, Παρασκευή 19.04.2019, στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χατζηκώστα στα Ιωάννινα, ο 13χρονος που παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας στην Πρέβεζα.

Η μάχη ήταν δύσκολη και το μόλις 13 ετών αγόρι δεν τα κατάφερε, βυθίζοντας στην θλίψη τους συγγενείς, τους φίλους και ολόκληρη τη χώρα. Κι όμως, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, τις στιγμές που κανένας γονιός δεν θέλει ποτέ να ζήσει, οι δικοί του γονείς έδειξαν μεγαλείο ψυχής.

Μεγαλείο ψυχής στο οποίο υποκλίνεται, συγκλονισμένο, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείο Χατζηκώστα. Οι γονείς αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων του πολυαγαπημένου τους παιδιού ,που έφυγε από τη ζωή ύστερα από το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στην Πρέβεζα.

Η τραγωδία στα Ιωάννινα

Ο 13χρονος μαθητής επέστρεφε με το ποδήλατό του στο σπίτι του, όταν επί της Λασκαράτου, υπό συνθήκες που διερευνώνται, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με διερχόμενο ΙΧΕ αυτοκίνητο, καταλήγοντας με σφοδρότητα στο παρμπρίζ του οχήματος.

Το παιδί που αρχικά διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ χωρίς σφυγμό στο νοσοκομείο της Πρέβεζας, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών ανατάχθηκε και κατευθείαν μεταφέρθηκε στα Ιωάννινα, στο νοσοκομείο Χατζηκώστα που εφημέρευε και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Με τον 13χρονο εγκεφαλικά νεκρό, οι γονείς μέσα στον ανείπωτο πόνο τους, πήραν την πιο δύσκολη και συνάμα πιο γενναία απόφαση της ζωής τους: Να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για τη δωρεά οργάνων του, προκειμένου να σωθούν άλλοι άνθρωποι.

Έτσι χθες αφού υπογράφηκε το σχετικό έγγραφο συναίνεσής τους, εστάλη στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και ξεκίνησε η σχετική διαδικασία η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα.

Οι νεφροί,το ήπαρ και οι πνεύμονες είναι τα «δώρα ζωής» τους 13χρονου παιδιού σε ασθενείς σε Ελλάδα και Γερμανία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Χατζηκώστα να εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του δότη ευχαριστώντας παράλληλα τους ξεχωριστούς αυτούς γονείς για το μεγαλείο ψυχής που επέδειξαν την ώρα της ανείπωτης και βαθιάς οδύνης τους για την απώλεια του λατρεμένου τους προσώπου, αφού με την πράξη δωρεάς έδωσαν ελπίδα και ζωή σε πάσχοντες συνανθρώπους μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.