ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι διανομείς ζητούν βαρέα και ανθυγιεινά

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι διανομείς ζητούν βαρέα και ανθυγιεινά

Μοτοπορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μέλη της τοπικής Επιτροπής Αγώνα Διανομέων, που συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία στον Επισιτισμό Τουρισμό, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του κλάδου.

«Συνεχίζουμε μέχρι να εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία στα καταστήματα επισιτισμού, με πλήρη ασφάλιση για όλους, καταβολή της μηνιαίας αποζημίωσης 15% σε όλους τους διανομείς που εργάζονται με δικό τους μηχανάκι, καθώς και την υποχρεωτική παροχή των μέσων ατομικής προστασίας», ανέφερε το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Φαγητού, Μαργαρίτα Κουταλάκη.

Τι ζητούν οι διανομείς

«Βγήκαμε στον δρόμο ακόμη μια φορά για να δημοσιοποιήσουμε το ζήτημα των διανομέων και των εργαζόμενων της εστίασης και για να συνεχίσουμε την διεκδίκηση των αιτημάτων μας, όπως εντατικούς ελέγχους από το ΕΦΚΑ και την Επιθεώρηση Εργασίας και επιβολή αυστηρών ποινών όπου δεν εφαρμόζεται η εργατική νομοθεσία, την επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και Υποχρεωτική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον επισιτισμό», πρόσθεσε η κ. Κουταλάκη.

Βαρέα και Ανθυγιεινά απαιτούν οι διανομείς

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι διανομείς, που ζητούν την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Εγνατίας με Αγίας Σοφίας και πραγματοποίησαν πορεία με τα δίκυκλά τους στο κέντρο της πόλης (Εγνατίας, Βενιζέλου, Αγίου Δημητρίου, Εθνικής Αμύνης).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.