ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αποχή διαρκείας στα ΚΕΠ: Ποιες υπηρεσίες δεν θα προσφέρουν οι εργαζόμενοι

Αποχή διαρκείας στα ΚΕΠ: Ποιες υπηρεσίες δεν θα προσφέρουν οι εργαζόμενοι

Αποχή διαρκείας από τα καθήκοντά τους ξεκινούν από σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ, αιτούμενοι τη θέσπιση ενός νέου ρυθμιστικού πλαισίου απόδοσης και μεταβολής στοιχείων ΑΜΚΑ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα ΚΕΠ (ΠΟΣΕΚΕΠ) ζητά επίσης σαφείς διευκρινίσεις από το υπουργείο Εργασίας πάνω στα σχετικά ερωτήματα που έχουν τεθεί από οργανικές μονάδες ΚΕΠ για τη διαδικασία απόδοσης ΑΜΚΑ.

Στην ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία εργαζομένων στα ΚΕΠ αναφέρει ότι η αποχή διαρκείας αφορά αποκλειστικά τα καθήκοντα έκδοσης και μεταβολής στοιχείων ΑΜΚΑ «με εξαίρεση την απόδοση ΑΜΚΑ σε νεογέννητα».

ΠΟΣΕΚΕΠ: Να συσταθούν Γραφεία ΑΜΚΑ σε όλα τα καταστήματα του ΕΦΚΑ
Οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ ζητούν να συσταθούν και να λειτουργήσουν Γραφεία ΑΜΚΑ σε όλα τα κατά τόπους καταστήματα τομέων του ΕΦΚΑ, κεντρικά και περιφερειακά, καθώς και να δημιουργηθεί ειδικό εκπαιδευτικό προραμμα επί των διαδικασιών ΑΜΚΑ για τους υπαλλήλους των ΚΕΠ.

«Τα ζητήματα ΑΜΚΑ απαιτούν τάχιστα λύσεις για την εκ νέου ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας για την οποία έχουν συναρμοδιότητα τα ΚΕΠ. Η έλλειψη επαρκούς ρυθμιστικού πλαισίου και εγκυκλίων οδηγιών για την απόδοση ΑΜΚΑ δυσχεραίνει σημαντικά και σε πολλές περιπτώσεις καθιστά ανέφικτη την εκτέλεση των καθηκόντων μας» επισημαίνει στη συνέχεια η ΠΟΣΕΚΕΠ και καταλήγει ως εξής:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μέχρι να δοθούν οι απαντήσεις και οι λύσεις που ζητάμε επί σειρά ετών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξυπηρετούνται από τα Γραφεία ΑΜΚΑ του καθ’ ύλην αρμόδιου ΕΦΚΑ, τον οποίο εποπτεύει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.