ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θεσσαλονίκη – Υποβρύχιο drone σαρώνει το Θερμαϊκό κόλπο

Θεσσαλονίκη – Υποβρύχιο drone σαρώνει το Θερμαϊκό κόλπο

Νέα δράση για τον εντοπισμό ηλεκτρικών πατινιών, σκούτερ και άλλων αντικειμένων που είναι βυθισμένα στον Θερμαϊκό πραγματοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο παραλιακό μέτωπο, αυτή τη φορά από το ύψος του ξενοδοχείου «Makedonia Pallas» μέχρι το Μέγαρο Μουσικής.

Η ομάδα του αναπληρωτή καθηγητή του Διεθνούς Πανεπιστημίου, ιχθυολόγος και βιολόγος, Γιώργου Μίνου παρουσία του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Σωκράτη Δημητριάδη πόντισε στα νερά του Θερμαϊκού, ένα υποβρύχιο drone το οποίο εντοπίζει τα αντικείμενα προκειμένου σε επόμενη φάση να γίνει η ανάσυρσή τους.

Αυτή είναι η τρίτη δράση του Δήμου Θεσσαλονίκη για το συγκεκριμένο θέμα. Την πρώτη φορά «ψάρεψε» με μεταλλική δοκό 59 πατίνια ενώ τη δεύτερη με δύτες που βούτηξαν στο Θερμαικό ανέσυραν 21 ηλεκτρικά πατίνια. Οι δύτες τότε είχαν εντοπίσει ακόμα και μοτοσυκλέτες βυθισμένα στο Θερμαϊκό ωστόσο ήταν αδύνατη η ανάσυρσή τους λόγω του βάρους τους.

Η σάρωση του βυθού στο μέτωπο της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης έδειξε ενδιαφέροντα ευρήματα καθώς ήδη έχει εντοπίσει κι έχει κρατήσει τα στίγματα για πατίνια και σκούτερ αλλά και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Συνεχίζουμε τις δράσεις καθαρισμού του Θερμαϊκού και σε περίπου 10 -15 ημέρες ανάλογα με τα καιρικά φαινόμενα με σκάφη και αυτοδύτες θα έρθουμε να ανασύρουμε όλα τα αντικείμενα που έχουμε ήδη εντοπίσει» είπε στο Sputnik ο κ. Δημητριάδης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.